אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חפש אותי בבק-ראב

חפש אותי בבק-ראב

חברות ענק כמו גוגל נקראו בתחילת דרכן בשם שונה לגמרי. איזו ענקית משקאות נקראה בראד'ס דרינק - ואיך נקראה נייקי בימיה הראשונים?

28.05.2015, 21:44 | שירות כלכליסט
מותגים רבים גילו על בשרם ששם יכול לבנות או להרוס אותם. בהתאם, מותגים ידועים ואהובים החלו את דרכם דווקא תחת שם אחר. ב-CNBC אספו רשימה של כמה מהמותגים הגדולים בעולם שכמעט וקראו להם בשם אחר לגמרי.

גוגל: באק-ראב (BackRub)

ב-1996 הוקם מנוע החיפוש המוביל בעולם תחת בשם בק-ראב. המייסדים לארי פייג' וסרגי ברין שינו ב-1998 את שם חברת הטכנולוגיה לגוגל. השם הוא משחק על המילה googol, מונח מתמטי עבור המספר המיוצג על ידי הספרה 1 ואחריה 100 אפסים. השימוש במונח מייצג את המשימה לארגן כמות כמעט אינסופית של מידע ברשת.

גוגל ושמה הישן - בק-ראב גוגל ושמה הישן - בק-ראב גוגל ושמה הישן - בק-ראב

בסט ביי: סאונד אוף מיוזיק (Sound of Music)

סאונד אוף מיוזיק, חנות אלקטרוניקה המתמחה במכשירי סטריאו היי פיי, נוסדה ב-1966, ובשנה הראשונה שלה המכירות עמדו על 1 מיליון דולר והרווח הסתכם ב-58 אלף דולר. אולם ב-1981 החנות הגדולה ביותר שלה נפגעה מטורנדו, וכתוצאה מכך הוחלט לקיים מכירת חיסול של המוצרים שנפגעו. בחברה הבטיחו שמדובר ב"רכישות הטובות ביותר" או באנגלית ב-best buys על כל המוצרים. הרשת הרוויחה בארבעת ימי המכירה האלה יותר כסף מאשר בחודש טיפוסי ולכן ב-1983 החליטה לאמץ את השם "בסט ביי".

בסט ביי, צילום: רויטרס בסט ביי | צילום: רויטרס בסט ביי, צילום: רויטרס

פפסי: בראד'ס דרינק (Brad's Drink)

ב-1893 רוקח מצפון קרולינה בשם קיילב בראדהם החל להתנסות בכמה מתכונים של משקאות קלים, אחד מהם זכה לשם "בראד'ס דרינק. ב-1898 המשקה זכה לשם חדש ונקרא פפסי קולה, שמאז הפך לאחד המותגים המוכרים ביותר בעולם.

פחיות פפסי פחיות פפסי פחיות פפסי

סוני: טוקיו טסושין קוגיו (Tokyo Tsushin Kogyo)

החברה הוקמה ב-1946 כחנות לתיקון מכשירי רדיו, ונקראה טוקיו טסושין קוגיו. היא יצרה את רדיו הטרנזיסטור הראשון ביפן ב-1955. השם שונה לסוני ב-1958.

מטה סוני בטוקיו, יפן, צילום: איי פי מטה סוני בטוקיו, יפן | צילום: איי פי מטה סוני בטוקיו, יפן, צילום: איי פי

נייקי: בלו ריבון ספורטס (Blue Ribbon Sports)

נייקי הייתה מוכרת במקור תחת השם בלו ריבון ספורטס והיא פעלה כמפיצה של יצרנית הנעליים היפנית אוניטסוקה טייגר. החברה הוקמה עם 1,200 דולר בלבד בבנק, ומאוחר יותר אימצה את השם נייקי כהוקרה לאלת הניצחון היוונית.

נעליי נייקי של לברון ג נעליי נייקי של לברון ג'יימס | צילום: איי אף פי נעליי נייקי של לברון ג

הרץ השכרת רכב: DrivUrSelf

ג'ון הרץ רכש עסק להשכרת רכב ב-1923 מהמייסד וולטר ג'ייקובס. הרץ נתן לחברה את השם Hertz Drive-Ur-Self (הרץ תסיע את עצמך). החברה נרכשה ב-1926 על ידי ג'נרל מוטורס ולאחר מכן עברה לידי אומניבוס קורפוריישן וזכתה לשם חדש ומקוצר - הרץ.

שלט של הרץ, צילום: בלומברג שלט של הרץ | צילום: בלומברג שלט של הרץ, צילום: בלומברג

eBay: אוקשן ווב (AuctionWeb)

אתר המסחר המקוון הושק ב-1995 תחת השם אוקשן ווב, אחד מארבעה אתרים שהפעילה חברת הגג של המייסד פייר אומדיבר, שנקראה איביי אינטרנט. שאר האתרים כללו אתר נסיעות, אתר משלוחים אישי ואתר על חיידק האבולה. לאחר שהתקשורת החלה לכנות את האתר eBay, החברה שינתה באופן רשמי את השם ב-1997.

מטה איביי בסן חוזה, קליפורניה, צילום: בלומברג מטה איביי בסן חוזה, קליפורניה | צילום: בלומברג מטה איביי בסן חוזה, קליפורניה, צילום: בלומברג

 

IBM: Computing Tabulating Recording Corporation

החברה שאנחנו מכירים כ-IBM נוסדה ב-1911 תחת השם הארוך משהו Computing Tabulating Recording Corporation או בקיצור CTR. ב-1924 השם שונה לאינטרנשיונל ביזנס משין, וראשי התיבות IBM תפסו במהירות.

משרדי IBM בניו יורק, צילום: בלומברג משרדי IBM בניו יורק | צילום: בלומברג משרדי IBM בניו יורק, צילום: בלומברג

 

נינטנדו: מאראפוקו קומפני, נינטנדו פליינג קארד קומפני (Marafuku Company, Nintendo Playing Card Company)

חברת הקלפים מאראפוקו נוסדה ב-1889 ושינתה את שמה לנינטנדו פלייג קארד קומפני ב-1951. השם שונה שוב לנינטנדו ב-1963, והם החלו לייצר גם משחקים בנוסף לקלפים.

נינטנדו נינטנדו נינטנדו

פלייבוי: סטאג פארטי (Stag Party)

יו הפנר, מייסד המגזין למבוגרים סיפר כי התכוון לקרוא למגזין שלו סטאג פארטי אך שינה את דעתו ברגע האחרון. "הבחירה בסטאג פארטי הייתה מושפעת מספר מצויר שהיה לי. חיפשתי דמות גברית מסוג מסוים וחשבתי שחיה בטוקסידו תבדיל אותנו מהשאר", סיפר. אולם חודש לפני ההוצאה לאור, נמסר להפנר כי הבחירה בשם זה תהווה הפרת זכויות יוצרים, ולכן שינה במהירות את השם לפלייבוי.

יו הפנר ושתי נערות פלייבוי, צילום: אימג יו הפנר ושתי נערות פלייבוי | צילום: אימג'בנק, Gettyimages יו הפנר ושתי נערות פלייבוי, צילום: אימג

פיירפוקס: פיירבירד (Firebird)

הדפדפן הידוע של מוזילה לא נשא תמיד את השם המוכר. בחברה גילו שהשם פיירבירד משמש כשם של פרויקט קוד פתוח אחר. בסופו של דבר פיירפוקס עמד בכל הצרכים של החברה: "זה דומה לפיירבירד, קל לזכור אותו, הוא נשמע טוב, הוא ייחודי. אנחנו אוהבים אותו", סיכמו בחברה.

לוגו הדפדפן מוזילה פיירפוקס לוגו הדפדפן מוזילה פיירפוקס לוגו הדפדפן מוזילה פיירפוקס

פייפאל: קונפיניטי (Confinity)

החברה הוקמה ב-1998 והשם הנבחר קונפיניטי ייצג את שילוב המילים אמון (confidence) ואינסוף (infinity). שנה לאחר מכן שונה השם לפייפאל, לאחר שאחד המהנדסים בחברה פיתח נוסחה שאפשרה לאנשים לשלוח במייל תשלומים. החברה נקנתה ביולי 2002 על ידי eBay ששילמה עבורה 1.5 מיליארד דולר.

משרדי פייפאל במינכן, גרמניה משרדי פייפאל במינכן, גרמניה משרדי פייפאל במינכן, גרמניה

יאהו: המדריך של ג'רי לוורלד וויב ווב (Jerry's Guide to the World Wide Web):

המייסדים ג'רי יאנג ודיוויד פילו היו דוקטורנטים בסטנפורד כשהם יצרו את החברה שתהפוך בהמשך לאחד ממנועי החיפוש הגדולים בעולם. "המדריך של ג'רי" שינה את שמו במהירות ליאהו, המייצג את ראשי התיבות של המשפט Yet Another Hierarchical Officious Oracle.

שלט בכניסה למטה יאהו בקליפורניה, צילום: בלומברג שלט בכניסה למטה יאהו בקליפורניה | צילום: בלומברג שלט בכניסה למטה יאהו בקליפורניה, צילום: בלומברג

תגיות