אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סוף לשביתה בכיל: 38 עובדים יפוטרו ו-110 ייצאו לפנסיה מוקדמת צילום: עמית שעל

סוף לשביתה בכיל: 38 עובדים יפוטרו ו-110 ייצאו לפנסיה מוקדמת

הצדדים חתמו על ההסכם לאחר ארבעה חודשי שביתה; המפוטרים יקבלו פיצויי פיטורים בסך 300%, אך אם יפרשו מרצון יזכו לפיצויים של 400%; ההנהלה תימנע מפיטורי צמצום עד 2019; יו"ר ההסתדרות: "אף צד לא ניצח"

28.05.2015, 20:53 | מיקי פלד

לאחר כמעט ארבעה חודשים מסתיימת השביתה במפעלי כיל עם חתימתו הערב (ה') של ההסכם בין ההנהלה והעובדים. לפי עיקרי ההסכם, 38 עובדים יפוטרו תוך חצי שנה ו-110 יפרשו לפנסיה מוקדמת, לאחר ש-100 כבר פרשו בחודשים האחרונים. הכוונה המקורית של הנהלת כיל היתה לפטר 115 עובדים.

השביתה במפעלי ים המלח החלה ב-19.2, ובמפעלי תרכובות ברום - ב-2.2. ההסכם נחתם לאחר מו"מ שנמשך 30 שעות ברציפות בין מזכ"ל ההסתדרות, אבי ניסנקורן, ומנכ"ל כיל ישראל, אבנר מימון, והעובדים ישובו לעבודה ביום ראשון.

קראו עוד בכלכליסט

תהליך הפיטורים יבוצע באופן הבא: תוך חצי שנה ההנהלה תעביר לוועד שמות של 42 עובדים מתוך רשימה שכבר קיימת כיום של 60 עובדים המועמדים לפיטורים במפעלי ים המלח ובתרכובות ברום. הוועד יוכל להטיל וטו על ארבעה מהם, כך שיפוטרו 38 עובדים. כל המפוטרים יקבלו 300% פיצויי פיטורים.

עוד סוכם כי במקביל ההנהלה תציע בשבועיים הקרובים לאותם 60 עובדים אפשרות של פרישה מרצון בתמורה ל-400% פיצויי פיטורים. כל עובד שיבחר בפרישה מרצון יירד ממכסת 38 העובדים שיפוטרו.

"אף צד לא ניצח", צילום: עמית שעל "אף צד לא ניצח" | צילום: עמית שעל "אף צד לא ניצח", צילום: עמית שעל

בנוסף סוכם כי יתאפשר ניוד עובדים בין מתקני החברה אך לא באופן קבוע אלא במסגרת פעימות מוגדרות, ובתמורה ההנהלה תיתן לעובדים תקופת הימנעות מפיטורי צמצום עד 2019.

ניסנקורן אמר הערב כי "יש בהסכם הזה בשורה לעובדים. אין אף עובד שמפוטר בשלב זה. העובדים שפורשים לפנסיה מוקדמת מקבלים פנסיה גדולה מאוד. אני מקווה שאנו מבטיחים את יציבות החברה למשך שנים. אני חייב להגיד שאף צד לא ניצח. שביתה כל כך ארוכה היא הפסד של כולם ואני מקווה שלא נדע שביתות כאלה ארוכות במשק הישראלי אבל הצלחנו לעמוד על שלנו. זהו הסכם קשה כי הוא מגלם בתוכו ויתורים של שני הצדדים".

ניסנקורן הוסיף כי הוא מתנצל "על כל אמירה שיצאה מחוץ לנורמות המקובלות נגד עידן עופר וראשי כיל. שני הצדדים - בעוצמת הכאב והמאבק - חצו קווים".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
עובד כיל
למגיב מספר 4 ....:: התשובה של בכיר בהנהלה לגבי הפסד של 200 מיליון דולר .... מבחינת הנהלה 200 מיליון זו השקעה ....זה לא הפסיד.... המדינה צריכה להבין שהנהלה של כיל חזירים תאווה של כסף אנשים חסרי כבוד רואים את העובדים כמספרים משקיעים בשביל שעובדים יפוטרו .... הכסף שיש לכיל יכולה לכלכל את העובדים עוד 200 שנה חזירים
דודו  |  29.05.15
4.
שאלה. האם זה היה שווה 200 מליון דולר?
רק ברבעון הראשון השביתה עלתה 99 מליון דולר , על זה יש להוסיף את הרבעון השני ואת העלות של הפורשים. האם הפרישה מרצון של כמה עשרות עובדים שווה את כל הסיפור הזה? להערכתי לא ..... וזה אומר דרשני על איכות הניהול בכיל, על הערכת הסיכונים ועל הבנת ההנהלה את שוק העבודה בישראל.
כלכלן  |  29.05.15
לכל התגובות