אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי חדשות 2 הכריזו על סכסוך עבודה

עובדי חדשות 2 הכריזו על סכסוך עבודה

ועד העובדים בחברה דחה את ההסכם שהושג עם ההנהלה בנגוע לקיצוצי שכר ופיטורים לאחר שרוב הפרטים בו כבר סוכמו

31.05.2015, 15:50 | אופיר דור
ועד עובדי חדשות 2 וארגון העיתונאים הכריזו היום (א') על סכסוך עבודה בחברת החדשות של ערוץ 2. הוועד הודיע כי לאחר שבהתייעצות עם העובדים החליט לדחות את ההסכם שהושג בין ארגון העיתונאים להנהלת החברה בנוגע לקיצוצי השכר והפיטורים. סכסוך עבודה מאפשר לוועד העובדים ולארגון העיתונאים להתחיל בעיצומים ואפילו להשבית את העבודה בחברה בתוך 14 יום.

קראו עוד בכלכליסט

לפי ההסכם אליו הגיעו בסוף השבוע שעבר ארגון העיתונאים והנהלת חדשות 2, בראשות אבי וייס, תוכל ההנהלה לפטר עד 13 עובדים בשנת 2015. כמו כן יקוצץ שכרם של עובדי חברת החדשות המשתכרים מעל 40 אלף שקל ברוטו לחודש ב-10%. שכרם של עובדים המשתכרים 40-20 אלף שקל יספגו הפחתת שכר של 7% ושכרם של עובדים המשתכרים 20-15 אלף שקל עשוי להיות מקוצץ בשיעור של עד 2%.

ההסכם הושג לאחר חודשים של משא ומתן בין הצדדים, אך לא היו בו הישגים משמעותיים לוועד ולארגון העיתונאים כאשר הדרישה הראשונית של ההנהלה היתה פיטורי 15-10 עובדים. לצד זה עלתה בקרב חלק מהעובדים התנגדות לתשלום דמי חבר להסתדרות החל ממועד החתימה על ההסכם.

הנהלת חדשות 2 צריכה לבצע את הקיצוץ כדי לסגור גרעון של 3.5 מיליון שקל מתקופת מבצע צוק איתן, בגינו לא אושר התקציב של חברת החדשות ל-2015 על ידי הרשות השנייה. חברת החדשות של ערוץ 2 המפעילה גם את ערוץ הכנסת מעסיקה כ-400 עובדים.

אבי וייס, מנכ"ל חדשות ערוץ 2, צילום: אוראל כהן אבי וייס, מנכ"ל חדשות ערוץ 2 | צילום: אוראל כהן אבי וייס, מנכ"ל חדשות ערוץ 2, צילום: אוראל כהן

בהנהלה חדשות 2 קיבלו את ההודעה על סכסוך עבודה בהפתעה לאחר שביום שישי האחרון נערכה פגישה בין עורכי הדין של ארגון העיתונאים לעורכי הדין של חברת החדשות וסוכמו רוב פרטי ההסכם. בהנהלה הסכימו כי הסכם קיבוצי מלא ייחתם עד חודש אוקטובר השנה. בהנהלה ציינו כי צמצום כוח האדם הוא מזערי ביחס לתהליכי הפיטורים בגופי תקשורת אחרים וציינו כי ייתכן שמספר המפוטרים בפועל יהיה קטן יותר בעקבות עזיבה מרצון של עובדים לאורך השנה.

במכתב שהעביר היום הוועד לעובדים נכתב כי "בימים האחרונים התחזקה אצלנו התחושה שההנהלה רואה את ההסכם הזה בצורה הפוכה - לא כדרך לבסס את יחסי העבודה הקיבוציים, אלא כעוד אמצעי בדרך לפירוק הוועד והחלשת העובדים כקבוצה. לתחושתנו זה עוד שלב בתהליך שהחל כשההנהלה סירבה להכיר בוועד עד שאיימנו בפנייה לבית הדין לעבודה, המשיך ביחס מזלזל והסתיים בסירוב של ההנהלה לנהל איתנו משא ומתן על מהלך ההתייעלות הנוכחי - סירוב שהיא חזרה ממנו רק לאחר שבלית ברירה פנינו לבית הדין לעבודה".

עוד כותב הוועד כי "על פי חוק, כדי שעובדים יוכלו לבצע צעדים ארגוניים צריכים לחלוף 14 יום מרגע הכרזת סכסוך העבודה. אנו מאמינים שלא יהיה צורך בצעדים ארגוניים וחושבים שאת השבועיים הללו צריך לנצל כיצד למצות את המשא ומתן ולהגיע להסכמות שייטיבו כמה שיותר עם כלל עובדי החברה, באופן שייתר את סכסוך העבודה. ברוח זו גם חתמנו את המכתב להנהלה".

הוועד מונה רשימה של דרישות שהעלה בפני ההנהלה אך היא בחרה לסרב להם, כמו מתן חסינות מפיטורי צמצומים נוספים עד סוף 2016 והגדלת הקיצוץ לבעלי שכר מעל 50 אלף שקל על חשבון קיצוץ השכר לעובדים בשכר 15-20 אלף שקל. כמו כן טוען הוועד כי ההנהלה סירבה להפחית את מספר המפוטרים בהסכם בתמורה לפרישה מרצון של עובדים. בהנהלה מכחישים טענה זאת.

תגיות