אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן ריאליטי שילמה 122 מיליון שקל על בניין בזק בת"א צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

קרן ריאליטי שילמה 122 מיליון שקל על בניין בזק בת"א

הקרן רכשה את הנכס ברח' לינקולן שהוצע למכירה ב־2013. זו העסקה השישית והגדולה ביותר של ריאליטי ובזק, ובקרן מתכננים לשנות את ייעוד הנכס ולהשביחו

02.06.2015, 08:31 | אורן פרוינד

קרן ריאליטי, המנוהלת בידי מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל בעבר מיקי ורדי, רכשה את מתחם בזק בלינקולן בתל אביב בתמורה לכ־122 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט". מדובר בעסקה מהותית שנייה שמבצעת הקרן בשבועות האחרונים, לאחר שרכשה בסוף אפריל את בית העיתונאים בתל אביב עם חברת הביטוח הפניקס (חלקה של החברה 66%) בתמורה ל־172 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר במתחם בזק השישי שהקרן רוכשת מאז היווסדה, והרכישה הגדולה ביותר שהיא מבצעת מבין המתחמים הללו. הנכס, שבזק העמידה למכירה ביוני 2013, ממוקם בשטח של כ־4.5 דונם ברחוב לינקולן 16 בתל אביב. על המגרש קיימים היום מבנים ששימשו בעבר כמרכזיית תקשורת ומשרדים של בזק, ושטחם הכולל הנו כ־7,850 מ"ר, מחציתם תת־קרקעיים. כיום משמש המבנה בחלקו למסחר ומושכר לרשתות ויקטורי וארומה. בסמוך נמצאים בית מעריב, מגדל רובינשטיין, מגדל לוינשטיין, בית הספר לאמנויות ומתחם השוק הסיטונאי. נוסף למיקום המבוקש, האטרקטיביות של הנכס נובעת מזכויות הבנייה הבלתי מנוצלות שבו - התב"ע למגרש מאפשרת בניית מגדל משרדים של 27 אלף מ"ר, מתוכם כ־11 אלף מ"ר תת־קרקעיים. ב־2013 הוערך הנכס בידי ראש לשכת השמאים אוהד דנוס במחיר התחלתי של 66 מיליון שקל.

 , צילום: אוראל כהן צילום: אוראל כהן  , צילום: אוראל כהן

נכסי המקרקעין של בזק הועברו לה על ידי המדינה ב־1984, אלא שבעקבות התפתחויות טכנולוגיות בשנים האחרונות התייתר הצורך של בזק במרכזיות ובמבנים נוספים, והחברה הציעה למכירה עשרות נכסים במכרזים ברחבי הארץ. קרן ריאליטי היא כאמור אחד הרוכשים הבולטים של הנכסים הללו. היא קרן השקעות לנדל"ן להשבחת נדל"ן המנהלת נכסים בשווי של מיליארד שקל, ומושקעים בה הגופים המוסדיים הגדולים במשק - בהם חברות הביטוח איילון, הפניקס, בנק אגוד ואלטשולר שחם. קרן ריאליטי מנוהלת על ידי אסף ומיקי ורדי שמשמש כיו"ר הקרן ועל ידי אוהד רוזן. עד היום ביצעה הקרן שני סבבים של גיוסי הון בהיקף כולל של חצי מיליארד שקל. קרן 1 היתה בהיקף של 250 מיליון שקל. מרבית הנכסים (מלבד ארבעה) כבר מומשו במלואם, והמשקיעים קיבלו את כספם בחזרה עם תשואה שנתית נטו מרשימה של 25%. קרן 2 גייסה 250 מיליון שקל, ועם הלוואות של 250 מיליון שקל רכשה נכסים בהיקף של חצי מיליארד שקל.

מיקי ורדי, יו”ר קרן ריאליטי, צילום: אוראל כהן מיקי ורדי, יו”ר קרן ריאליטי | צילום: אוראל כהן מיקי ורדי, יו”ר קרן ריאליטי, צילום: אוראל כהן

אוהד רוזן השותף בקרן אישר ל"כלכליסט" את הפרטים, והסביר כי "קרן ריאליטי מאמינה בסביבת הנכס, הממוקם בלב אזור עסקים שוקק ומתפתח, בסמוך לצירים מרכזיים ובמרחק הליכה משדרות רוטשילד. אנחנו מתכוונים לשנות את ייעוד הקרקע מייעוד תעסוקה למגוון שימושים, ולהגדיל באופן משמעותי את זכויות הבנייה שאינן מנוצלות כיום במלואן". את הקרן ייצגו בעסקה עו"ד משה הרדי וקארין פריד ממשרד הרצוג פוקס נאמן.

תגיות