אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראש ממשלת יוון מתעקש: "הצעת הנושים לא יכולה להוות בסיס להסכם" צילום: אי פי איי

ראש ממשלת יוון מתעקש: "הצעת הנושים לא יכולה להוות בסיס להסכם"

אלכסיס ציפרס אמר לקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ולנשיא צרפת פרנסואה הולנד כי הוא דוחה כל דרישה לצעדי צנע נוספים; שר הכלכלה: "קיבלנו מנדט מהבוחרים לסיים את מדיניות הצנע - אבל לא לנטוש את גוש היורו"

05.06.2015, 14:05 | שירות כלכליסט

ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפרס "הולך על הקצה" בעימות של יוון מול נושיה, ודוחה כל דרישה לצעדי צנע נוספים ביוון כתנאי לקבלת סיוע נוסף.  

בשיחת טלפון אמש אמר ציפרס לקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ולנשיא צרפת פרנסואה הולנד שהתנאים שהציבו ליוון גורמים רשמיים מקרן המטבע והאיחוד האירופי, לקבלת כספי הסיוע הנוספים, אינם יכולים לשמש כבסיס להסכם. כך על פי גורם רשמי בממשלת יוון.

קראו עוד בכלכליסט

שר הכלכלה היווני, יורגוס סטתאקיס, חזר היום על עמדה זו בראיון ל-BBC; לדבריו, יוון מוכנה לפשרות - אבל לא תקבל את ההצעות של הנושים לביצוע שינויים תקציביים ב-2015-2016. בתשובה לשאלה האם יוון עומדת לעזוב את גוש היורו, אמר סטתאקיס כי מפלגתו, סיריזה, קיבלה בבחירות בינואר מנדט לסיום מדיניות הצנע - אבל לא קיבלה מנדט לעזיבת הגוש.

יוון אמורה היתה לשלם היום 300 מיליון יורו לקרן המטבע הבינלאומית - תשלום ראשון מתוך ארבעה בחודש יוני, בסך כולל של 1.5 מיליארד יורו. ואולם המדינה מוכת החובות ביקשה אמש לאחד את התשלומים - ולהעבירם בסוף החודש. על אף שמהלך זה אינו מהווה הפרה של חוקי הקרן, הרי הסטייה מהנהלים המקובלים מלמדת כי ייתכן שיוון מכינה עצמה לאפשרות שהמגעים עם הנושים יקרסו.

"דחיית התשלום לקרן המטבע היא בבחינת הסלמה בעימות. הדבר מגביר את הסיכויים לפשיטת רגל ולפרישתה של יוון מהאיחוד", אמר לבלומברג ניקולאס אקונומידס, פרופסור לכלכלה באוניברסיטת ניו יורק.

אלכסיס ציפרס , צילום: אי פי איי אלכסיס ציפרס | צילום: אי פי איי אלכסיס ציפרס , צילום: אי פי איי

שעות מעטות בלבד לפני שיוון העמידה את דרישה, ראש קרן המטבע העולמית כריסטין לגארד אמרה לכתבים בוושינגטון כי מיזוגם של כל התשלומים לא היה בתוכנית. כאשר נשאל ביום רביעי לגבי התשלום, השיב ציפריס "אל דאגה".

ציפרס צפוי לנאום בפני הפרלמנט היווני באתונה היום ב-18:00. זאת לאחר שבוע של שיחות אינטנסיביות ביותר עם מנהיגי אירופה, שלא הניבו כל פריצת דרך להענקת הלוואות החירום שיוון זקוקה לה כדי להימנע מחדלות פירעון.

"ההסכם שהן יוון והן אירופה כה זקוקות לו, מחייב צירוף כוחות של המוסדות לשם יצירת הצעות מציאותיות יותר שיקדמו את הצמיחה הכלכלית ואת טובת החברה", אמר שר האוצר היווני יאניס ורופקיס בהצהרה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
היוונים קבורים בתפיסה מיושנת והרסנית
איני שש להפרטות ולשליטה של זרים בכלכלה, אך יוון, כלכלה חלשה בעלת פריון נמוך במיוחד, מובלת על ידי תפיסה אנכרוניסטית שלא השכילה להתאים עצמה לשנות האלפיים בהם עלתה תוחלת החיים, חלק מהתקדמות המדע ועדיין תקועה במגזר ציבורי שמן לא יצרני ונטל כבד על תוצר חלש. שכבה רחבה של אזרחים אמידים מקורבים למגזר הציבורי ולשלטון על חשבון ציבור לא מקורב ובטח על חשבון מדינה ענייה במיוחד. שנות השמונים במדינת ישראל. למזלה של ישראל היא השכילה עם יישום תכנית הייצוב והעלאת הפריון לפני כשלושים שנה לצאת מהברוך ולהתקדם הלאה.
תגובה ל 2 צא ולמד  |  05.06.15