אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וורטון פרופרטיז משנה את מבנה הנפקת הענק בתל אביב צילום: שאטרסטוק

וורטון פרופרטיז משנה את מבנה הנפקת הענק בתל אביב

זאת לאחר שהמיליארדר היהודי אמריקאי ג'ף סאטון נאלץ לשנות את מבנה ההנפקה בישראל שלוש פעמים בחודש האחרון. בכוונת וורטון לגייס 2 מיליארד שקל באג"ח בבורסה של תל אביב

07.06.2015, 10:48 | אורן פרוינד
שינוי במבנה ההנפקה של וורטון פרופרטיז בישראל. חברת הנדל"ן מניו יורק שתכננה לגייס בישראל עד 2 מיליארד שקל בהנפקת האג"ח הראשונית הגדולה ביותר שבוצעה על ידי חברת נדל"ן בת"א, החליטה היום (א') לשנות את תמורת ההנפקה ולוותר על החלפת שתי הלוואות מזנין (הלוואות שניתנות מעל חוב בכיר ללא בטחונות) בהיקף של 345 מיליון דולר שתכננה לבצע מכספי האג"ח הישראליים. וורטון תשנה את מבנה ההנפקה למבנה רגיל שמשתמש בכספי האג"ח לצורך רכישה של נכסים ופיתוח החברה, בדומה למה שעשו יתר חברות הנדל"ן האמריקאיות שהנפיקו בישראל.

קראו עוד בכלכליסט

המיליארדר היהודי אמריקאי ג'ף סאטון, שמחזיק בבעלות מלאה בחברה, נאלץ לשנות את מבנה ההנפקה לאחר שלא קיבל אישור מהבנקים האמריקאים המחזיקים בחוב בכיר על הנכסים בניו יורק ולאחר שדחה את מועד ביצוע ההנפקה בישראל שלוש פעמים בחודש האחרון. הבנקים האמריקאים לא אישרו לסאטון לבצע את ההנפקה בישראל מכיוון שלא ראו בחברה המנפיקה (שרשומה באיי הבתולה) כגורם חוקי (Qualifying Lander) לביצוע החלפת הלוואות המזנין.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

סאטון תכנן לבצע בישראל הנפקה מורכבת שזכתה על ידו לכינוי "הנפקת אקורדיון" תוך שהוא משתמש בכספי האג"ח הישראליים להחלפה של ארבע הלוואות מזנין על שלושה נכסים של החברה בניו יורק. משנתקל בקשיים מהבנקים האמריקאים, החליט סאטון לבצע מימון מחדש בהיקף של 500 מיליון דולר מול הבנקים האמריקאים להחלפת שתי הלוואות מזנין על הנכסים העיקריים בפורטפוליו: בניין 717 בשדרה החמישית בניו יורק שעליו ישנה הלוואת מזנין של 315 מיליון דולר בריבית של 9% ובניין 747 במדיסון שעליו ישנה הלוואת מזנין של 30 מיליון דולר בריבית של 7.5%.

השם "מבנה אקורדיון" ניתן להנפקה של וורטון כיוון שככל שסכום הגיוס היה גבוה יותר, כך יותר הלוואות מזנין היו מוחלפות וההון העצמי של החברה היה משתנה בהתאם. במבנה החדש ההון העצמי של החברה יהיה קבוע ויעמוד על 700 מיליון דולר וסכום הגיוס המבוקש יעמוד על המקסימום של 2 מיליארד שקל.  

תגיות