אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הגיע הזמן לפרסם הסכמי ניגודי עניינים צילום: אוראל כהן

הגיע הזמן לפרסם הסכמי ניגודי עניינים

כשממנים מנכ"ל משרד חדש, כמו בימים האחרונים, קורות החיים של המועמדים מתפרסמים באתר המשרד לעיון הציבור, וגם החלטת ועדת המינויים וחוות דעת משפטית. רק הסכמי ניגוד עניינים לא. הגיע הזמן לשינוי

08.06.2015, 08:11 | תומר גנון

כשממנים מנכ"ל משרד חדש, כמו בימים האחרונים, קורות החיים של המועמדים מתפרסמים באתר המשרד לעיון הציבור, וגם החלטת ועדת המינויים וחוות דעת משפטית. רק הסכמי ניגוד עניינים לא. היועמ"ש יהודה וינשטיין, ששקל בעבר להורות לפרסם את ההסכמים הללו, טרם פרסם הנחיה לעשות זאת.

קראו עוד בכלכליסט

על הסדרי ניגודי העניינים חלות הוראות חוק חופש המידע, בכפוף להשחרת מידע שעשוי לפגוע בפרטיות או שמהווה סוד מסחרי או מקצועי. על משרדי הממשלה להנגיש את ההסכמים לאחר מחיקת הפרטים הרגישים על ידי העלאתם לאתרים שלהם, ולא לחכות שיפנו אליהם.

לזכות משרד ראש הממשלה ייאמר שעם פניית "כלכליסט" הוא פעל להעביר את ההסכם של המנכ"ל הנכנס אלי גרונר. אבל השאלה היא מדוע בכלל צריך הציבור לפנות למשרד ראש הממשלה ולבקש מידע שלפי חוק שייך לו. ועוד מידע שאמור לסייע לו לגבש דעתו על מינוי מנכ"ל המשרד הבכיר ביותר, עם ניסיון עסקי וכלכלי עשיר, שמנוע מלעסוק בעניינים שונים. הרי רק לפני שבועיים התבשר הציבור, בדיעבד, ששר האוצר שלו משה כחלון בכלל לא יכול לעסוק בענייני גז בגלל חשש לניגוד עניינים הנובע מחברותו עם איש העסקים קובי מימון.

אלי גרונר. מדוע הציבור צריך לבקש מידע ששייך לו בכל מקרה, צילום: שרונה מזליאן- לוי אלי גרונר. מדוע הציבור צריך לבקש מידע ששייך לו בכל מקרה | צילום: שרונה מזליאן- לוי אלי גרונר. מדוע הציבור צריך לבקש מידע ששייך לו בכל מקרה, צילום: שרונה מזליאן- לוי

תגיות