אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מצטיין במשחקי אסטרטגיה? אולי תזכה ב-11 מיליון דולר

מצטיין במשחקי אסטרטגיה? אולי תזכה ב-11 מיליון דולר

הספורט האלקטרוני מתחיל לעקוף ענפי ספורט ותיקים כגולף, לפחות בתחום הפרס שמוענק לאלופים: בתחרות בארה"ב יוענק פרס של 11 עד 15 מיליון דולר למנצח באליפות המשחק DOTA2

08.06.2015, 09:54 | ניצן סדן
רוב ענפי הספורט המוכרים לנו כיום נולדו בעת העתיקה, בעוד משחקי הכדור - במאות ה-16 וה-18. עתה נראה ש-2015 תהיה שנה גדולה בספורט העולמי: השנה בה יישר עמו קו גם הספורט האלקטרוני.

קראו עוד בכלכליסט

משחק האסטרטגיה בזמן אמת Defence of the ancients 2, מהפופולריים מסוגו, עומד במרכזה של ליגה שמעניקה לזוכה פרס של 11 מיליון דולר. מדובר בפרס גבוה משמוענק לאלופי הגולף בליגה האמריקאית למקצוענים, שעומד על 10 מיליון דולר.

הקהל בגמר DOTA2 בשנה שעברה הקהל בגמר DOTA2 בשנה שעברה הקהל בגמר DOTA2 בשנה שעברה

הפרס עוד צפוי לגדול: מארגני התחרות מגייסים כסף - בין השאר, מהצופים - כך שלפי הערכות, הפרס עתיד להגיע ל-15 מיליון דולר.

ליגת DOTA נולדה ב-2011 בארצות הברית, תחת הנהגת ענקית הגיימינג Valve (שמפעילה את Steam, חנות המשחקים הגדולה ברשת). מדובר במשחק אסטרטגיה חינמי, שהמתחרים הבולטים בו זוכים לספונסרים בדומה לאתלטים מקצועיים והתחרויות נצפות בידי מיליוני גולשים ברחבי העולם. למעשה, בתחרות השנתית עתידים לצפות כעשרים מיליון איש.

המשחק DOTA2 המשחק DOTA2 המשחק DOTA2

ארצות הברית אינה המדינה היחידה בה רווח הספורט האלקטרוני: ליגות המשחקים הסוערות ביותר פעילות בקוריאה ומתבססות על משחקים כ-League Of Legends ו-Starcraft (שאף מכונה "הספורט הלאומי של קוריאה").

הבעיה בספורט אלקטרוני הוא אורך חיים מצומצם של משחקים; בעוד שחוקי הכדורגל נולדו ב-1848 והשתנו בצורה מועטה מאז, משחקי המחשב מוחלפים אחת לכמה שנים, עם הופעת כותרים חדשים שצוברים פופולריות. למשל, הליגה הקוריאנית החליפה את Starcraft ב-Starcraft 2 לאחר שהושק וצבר תאוצה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
זה לא 11 מיליון לזוכה, אלא סך כל הפרסים שיחולקו
לפחות כרגע. הזוכה צפוי לצאת עם משהו שבין 40 ל 50 אחוזים מהסכום הסופי (לא שזה סכום קטן). חוץ מזה בדומה לכך ש BROODWAR קדם ל STARCRAFT 2 כך גם DOTA קדם ל DOTA 2 וגם בזמנו התנהלו תחרויות. אמנם לא התנהלה בזמנו תחרות בסדר הגודל הזה - אבל הענף היה קיים. הסכום מושך כותרות מדי שנה. אני מקווה שתחום האי-ספורטס ימשוך יותר ויותר תשומת לב ציבורית בהמשך.
משה , תל אביב  |  08.06.15
1.
נחמד שסוף סוף יש כתבות כאלו אבל
נחמד שסוף סוף יש כתבות כאלו אבל: חבל שלא דיברתה כצת עם אנשים שנימצעים פעילים בכהילות האלו חבל שלא דיברתה עם אחד המשתתפים (של אחת הכבוצות הארופאיות) כבר שנה שלישית ברציפות שהוא במיקרא אישראלי חבל שלא הזקרתה את התורניר הגדול האחרון של ארופה שמילא את העצתדיון של בירן בקדורגל וחבל שלא הזקרתה את השידורים של הטורניר האמריקעי בESPN
אבירם  |  08.06.15