אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקריירה שלכם: 10 דברים שחייבים להספיק לפני גיל 30

הקריירה שלכם: 10 דברים שחייבים להספיק לפני גיל 30

השנים הראשונות בשוק העבודה זה הזמן ללמוד, לטעות ולבנות את העתיד. התפטרו מעבודה גרועה, לימדו לנהל את זמנכם והפכו למומחים בתחום העיסוק: הדברים שכדאי לעשות בעשור הראשון של הקריירה

09.06.2015, 20:26 | שירות כלכליסט

לשחות בעירום, לצאת למועדונים בעיר זרה, לטפס על הר – יש הרבה משאלות שאנשים רוצים להספיק בחיים האישיים לפני גיל 30. אך השאלה היא מה לגבי רשימת המשאלות המקצועית? באתר ביזנס אינסיידר התייעצו עם מומחים וחיברו את רשימת הדברים שיש להספיק בקריירה לפני גיל 30:

1. להתפטר מעבודה גרועה

"החיים קצרים מכדי להישאר בעבודה ששונאים, ושנות ה-20 הם הזמן המתאים לנקוט בסיכון מסוג זה", טוענת קייט סוובודה, מייסדת תכנית הכשרת קואצ'רים. היא מציעה להמיר את העבודה חסרת התועלת בעבודה מעניינת יותר או אפילו להתחיל לעבוד כעצמאיים. "זה העידן הדיגיטלי", היא מזכירה. "כל אדם עם מספיק לב, מרפקים וסבלנות יכול להתפרנס דרך האינטרנט".

2. להיות מפוטרים

"פיטורים יכולים להיות לקח קשה לחיים, אך הם יכולים לשמש גם כקריאת השכמה לשינוי אם יש בעיות של ביצועים", אומר מייקל קר, מחבר הספר "יתרון ההומור: מדוע חלק מהעסקים צוחקים כל הדרך לבנק" (The Humor Advantage: Why Some Businesses Are Laughing All the Way to the Bank). פיטורים כבר בשנות ה-20 יכולים לשמש גם כתמרור אזהרה שאתם נמצאים בנתיב קריירה לא מתאים וללמד אתכן לפתח את הכישורים הנחוצים ולהחזיק תמיד בתכנית מגירה.

פיטורים יכולים להוות חוויה קשה אך אפשר ללמוד ממנה על עצמכם, צילום: shutterstock פיטורים יכולים להוות חוויה קשה אך אפשר ללמוד ממנה על עצמכם | צילום: shutterstock פיטורים יכולים להוות חוויה קשה אך אפשר ללמוד ממנה על עצמכם, צילום: shutterstock
 

3. ללמוד לנצל את הזמן

ניהול נכון של הזמן הוא מיומנות שחשוב לפתח לפני גיל 30, כך לטענתו של בארי זלצמן, מומחה לאסטרטגיה עסקית ומנכ"ל קבוצת זלצמן. אולי כמתמחה אפשר להסתדר מבלי להיות מאורגנים, אך כמנהל צוות חייבים להיות מפוקסים. זמן הוא כסף, מזכיר זלצמן, ואף חברה לא תהיה מרוצה מבזבוז כסף שלא לצורך. "עד גיל 30 יש לגלות מה הופך אתכם ליעילים, זהו כלי חשוב לפיתוח הקריירה".

4. כתיבת הצהרת חזון בסיסית

הצהרת החזון לא אמורה להיות מניפסט ארוך אלא מספיק שתבטא את הסיבה למה שאתם עושים. דרך פשוטה לכתוב את ההצהרה היא לענות על שאלות כמו "כיצד אני רוצה להרגיש כשאני מגיע בכל בוקר לעבודה?" או "כיצד העבודה שלי משפיעה לטובה על חיי או על חיי אחרים?"

5. הכינו "נאום מעלית" על עצמכם

לאחר שניסחתם לעצמכם את החזון שלכם, מצאו דרך להסביר אותו לאחרים. "לשתף שאתם פרסומאים או שאתם עובדים בפיננסים זה טוב ויפה, אבל זה לא גורם לכם להתבלט או מעודד אנשים לפנות אליכם", מסבירה מישל וורד, קואצ'רית קריירה והמחברת של הספר "ההצהרה העצמית שלי!" (The Declaration of You!"). היא ממליצה לתאר מה אתם עושים לפי תשובות לשאלות מה? מי? ואיך? אל תפחדו לציין מה מלהיב אתכם, סוגי האנשים שלהם אתם יכולים לעזור או מה עשיתם בשבילם.

עולים עם הבוס במעלית? זה הזמן לספר מה אתם שווים עולים עם הבוס במעלית? זה הזמן לספר מה אתם שווים עולים עם הבוס במעלית? זה הזמן לספר מה אתם שווים

6. הפכו למומחים

"עד שתגיעו לגיל 30 אתם חייבים זאת לעצמכם לדעת מה אתם מסוגלים לעשות", טוען זלצמן. "מנקודת מבט מקצועית וכן מבחינת המיתוג האישי, הפיכה למומחה בתחום ספציפי חשובה יותר מכפי שאפשר לתאר", הוא מוסיף. לפיכך הוא ממליץ להשקיע את מרבית המאמצים להתמחות בתחום אחד ולא להתפזר על פני טווח רחב של נושאים.

7. שלחו מייל לאדם שאתם מעריצים

בין אם האדם שאתם מעריצים הוא סופר שכתב את הספר האהוב עליכם או שמדובר במנהל ששינה את התרבות של חברה לטובה, סוובודה מציעה לפנות אליו ולומר לו מדוע אתם מעריכים את מה שעשה. "לרוב אנשים מסתייגים מכך מכיוון שהם מניחים שאותו אדם כלל לא יקרא את המכתב, אך תופתעו לגלות באיזו תדירות מנהיג בתחומו יעריך את המחווה ויגיב בהכרת תודה".

שילחו מייל לאדם שאתם מעריצים בתחומכם, במקרה הכי גרוע, הוא לא יקרא אותו, צילום: shutterstock שילחו מייל לאדם שאתם מעריצים בתחומכם, במקרה הכי גרוע, הוא לא יקרא אותו | צילום: shutterstock שילחו מייל לאדם שאתם מעריצים בתחומכם, במקרה הכי גרוע, הוא לא יקרא אותו, צילום: shutterstock

8. קדמו והובילו פרויקט שקרוב לליבכם

חפשו מה יעזור להפוך את יום העבודה שלכם למהנה ומשמעותי יותר, לדוגמה ארגון הנופש השנתי או הקמת מועדון קריאה בהפסקת הצהריים. אתם יכולים גם למצוא פרויקט שיעזור לקדם את יעדי הקריירה שלכם כמו ארגון מסיבת המשרד. אם אינכם בטוחים שהבוס שלכם ישתף פעולה, נסו לארגן הכל בזמנכם החופשי. "זה בכל זאת נחשב בניסיון שאפשר להוסיף לקורות החיים", מוסיפה וורד.

9. תנו בחזרה

בשנות ה-20 לחיים בדרך כלל מתמקדים במציאת דרכים להתקדם בקריירה, ולכן סוובודה מציעה שאת שנות ה-30 תקדישו לתרומה חזרה לחברה. "במקום לשמור את כל הרעיונות הטובים ביותר קרוב לחזה כדי שתוכלו להציע אותם באופן פרטי לבוס, שתפו אותם בפגישה", היא מציעה. דוגמה אחרת היא להציע לעזור לעובדים אחרים שמתלוננים על בעיה. "תאמינו לי כשאני אומרת שזה מה שאנשים יזכרו מכם, וזה ההחזר הטוב ביותר להשקעה על הקריירה".

10. השתלטו על הנוכחות שלכם במדיה החברתית

"אל תתנו לעמוד הפייסבוק האישי שלכם לדבר למעסיקים הפוטנציאליים במקומכם", מזהירה וורד. כדי לוודא שאתם שולטים על האופן בו אתם נתפסים ברשת, היא מציע לפתוח בלוג ולעדכן את פרופיל הלינקדאין.

תגיות

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
לרוברטו
שלום רוברטו, הרצון שלך ללמוד זה הדבר הראשון והחשוב ביותר שצריך כדי להצליח בלימודים, מחר בבוקר (או אפילו כבר עכשיו) תתחיל לחפש באינטרנט מכינה להשלים בגרויות (במידה ואתה צריך) או כדי שתכין אותך לתואר כלשהו שמעניין אותך, אישית הייתי ממליץ על המכינה בטכניון (מכינה מצויינת לקראת תואר הנדסי) שיהיה בהצלחה !
אבי , מרכז  |  10.06.15
21.
עצות יותר מעשיות -
1. התמקדו בתחום אחד עד שתתמחו בו. ידע = כסף. העשור הראשון חייב להיות מושקע בלימודים (ואפקטיביים - עם סיכומים ומאמרים, אחרת זה לא יכנס ולא יוטמע). 2. חפשו איש מבוגר עם ידע שיקח אתכם תחת חסותו. עזרה היא הכל. חסות של מרצה/בוס היא דרך לקידום. 3. רשת חברתית (במציאות, לא בפייסבוק) - המפתח העיקרי לקריירה. אנשים שמכירים בצבא, אוניב' או מקומות טובים. שווה להגיע למקומות שבהם מבלים אנשים רציניים. 4. להתאמן בדיבור משכנע ('נאום מעלית') מול יחידים ומול קהל. הרושם הכי טוב הוא הרושם של מי שיודע לדבר בלי הפסקה.
כג  |  11.06.15
לכל התגובות