אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נלחמים בבועת שכר הלימוד: ארה"ב תעשה תספורת לנוטלי הלוואות לימודים צילום: רויטרס

נלחמים בבועת שכר הלימוד: ארה"ב תעשה תספורת לנוטלי הלוואות לימודים

ממשל אובמה הודיע על מחיקת חובות לבוגרי מכללות שיוכיחו ששודלו לקחת הלוואות בעייתיות. זהו המהלך האגרסיבי ביותר שננקט עד כה לטיפול בבעיה

10.06.2015, 00:13 | שירות כלכליסט

ממשלת ארה"ב מנסה להוציא את האוויר מבועת חוב שכר הלימוד. בהודעה לעיתונות ביום שני נאמר כי הממשל הפדרלי ימחק חובות לבוגרי מוסדות אקדמיים שיצליחו להוכיח כי נפלו קורבן לשיווק אגרסיבי של הלוואות שכר לימוד — כך לפי "הוול סטריט ג'ורנל".

לטובת היוזמה ישתמש משרד החינוך האמריקאי בחוק בן עשרות שנים שלא נעשה בו שימוש עד היום, ולפיו פרסום שקרי בנוגע לתנאי הלוואה יכול לגרום לביטול החבות עבור הלווים. הבוגרים שירצו למחוק את חובם יצטרכו להציג ראיות לכך שהמוסד האקדמי שבו למדו שכנע אותם לקחת הלוואה פדרלית באופן בלתי הוגן, ובניגוד לחוקי המדינה.

לדברי הגורמים, מחיקת החובות תתמקד בקרנות הפדרליות, שמהן נטלו מרבית הסטודנטים בארה"ב את הלוואות הלימודים שלהם.

מדובר ביוזמה הנרחבת ביותר מאז היווצרות בועת הלוואות שכר הלימוד בעשור האחרון, והיא צפויה לעלות מיליארדי דולרים למשלם המסים האמריקאי. על פי הערכות של משרד החינוך האמריקאי, 350 אלף בוגרים שחייבים 3.5 מיליארד דולר, יכולים להתאים לקריטריונים של היוזמה.

סגן שר החינוך האמריקאי ציין כי בימים הקרובים יורכב צוות שיבחן את יישום התוכנית כדי למנוע הצפה של המשרד בדרישות למחיקת חוב.

הנהנים העיקריים מהיוזמה יהיו סטודנטים לשעבר של מכללות קורינתיאן — רשת שנכנסה לקשיים כלכליים, עד שהתמוטטה סופית לפני כמה חודשים. מנהלי הרשת הכריזו על פשיטת רגל וסגרו את סניפיה.

רשויות החינוך הפדרליות האשימו את מנהלי הרשת בהצגת מצג שווא בנוגע לאפשרויות תעסוקה של בוגרי מוסדותיה. בין היתר, טענו הרשויות כי קורינתיאן נהגה לשלם לחברות כוח אדם כדי שאלה ישכרו את בוגריה לכמה ימים, ויפטרו אותם מיד לאחר מכן, לכאורה מסיבות של חוסר שביעות רצון של המעסיק. בוגרים אלו נספרו בסטטיסטיקה של הרשת והוצגו לסטודנטים הפוטנציאליים כבוגרי המוסד שמצאו עבודה בתחומם.

רוב האמריקאים מסיימים את לימודיהם כשהם גוררים חוב שכר לימוד. מדינת דרום דקוטה מובילה את התופעה, עם כ־78% מבוגרי המכללות שחייבים כסף לקרן ההלוואות הפדרלית.

חובותיהם של בוגרי המוסדות האקדמיים בעקבות הלוואות שנטלו בתקופת הלימודים, שהגיעו השנה לכ־1.3 טריליון דולר, מטרידים מאוד את הממשל הפדרלי ועומדים במרכזה של מערכת הבחירות לנשיאות ארה"ב.

תגיות