אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עלות גמלאי צה"ל כמעט זהה לתוספת התקציב עבור צוק איתן צילום: ארז חרודי

עלות גמלאי צה"ל כמעט זהה לתוספת התקציב עבור צוק איתן

הוצאות מערכת הביטחון לגמלאים זינקה ב-11% בשנה החולפת והגיעה ל-6.8 מיליארד שקל. חלק מהעלייה בתשלומי הגמלאות נובע מהפיצוי לפורשי צה"ל על ביטול הפנסיה התקציבית שנכנס לתוקף ב־2012

11.06.2015, 08:39 | עמרי מילמן

הוצאות מערכת הביטחון, שכוללת את משרד הביטחון ואת צה"ל, עמדו על 65.8 מיליארד שקל ב־2014. מערכת הביטחון קיבלה תוספת של כ־7 מיליארד שקל עבור מבצע צוק איתן, אבל רק חלק כמיליארד שקל עברו ב־2014 והיתרה תועבר השנה.

קראו עוד בכלכליסט

לפי נתונים שפרסמה מערכת הביטחון אתמול, עמדו עלויות התשלומים לגמלאי צה"ל בשנה החולפת על 6.8 מיליארד שקל, לעומת 6.1 מיליארד שקל ב־2013, עלייה של 11%. התשלומים לגמלאי משרד הביטחון עמדו בשנה החולפת על 680 מיליון שקל. עלייה של 10.5% לעומת 615 מיליון שקל שנרשמו ב־2013. סכומים אלה כוללים את תקציב הגמלאות השוטף, גמלאות שארים, מענקי פרישה לגמלאים והיוון לגמלאים.

מימין: שר הביטחון משה בוגייעלון וראש הממשלה בנימין נתניהו. תוספת התקציב נבלעה, צילום: אריאל חרמוני משרד הביטחון מימין: שר הביטחון משה בוגייעלון וראש הממשלה בנימין נתניהו. תוספת התקציב נבלעה | צילום: אריאל חרמוני משרד הביטחון מימין: שר הביטחון משה בוגייעלון וראש הממשלה בנימין נתניהו. תוספת התקציב נבלעה, צילום: אריאל חרמוני משרד הביטחון

הסיבה הראשונה לגידול בהוצאות לגמלאות היא הגידול הטבעי בשכר שמביא גם לגידול בתשלום לפורשים ששכרם עלה. שנית, ההסכם שנחתם עם גמלאי המדינה ב־2008 הפריד למעשה את הקצבאות שלהם משכר העובדים ה"פעילים" והצמידו למדד. גמלאי מערכת הביטחון נכנסו להסדר הזה רק ב־2012. אז גם נקבע שהם יקבלו פיצוי רטרואקטיבי. לכן כעת עולה קצבתם עם עליית מדד המחירים לצרכן, יחד עם פיצוי שמשווה את ההעלאה שהייתה אמורה להיות אם היתה הצמדה מאז 2008.

מחכים לוועדת לוקר

גיל הפרישה הממוצע הנוכחי מצה"ל עומד קצת מעל 47, לאחר שעלה בשנים האחרונות. ההערכות הן שוועדת לוקר הבוחנת את תקציב הביטחון וצפויה להגיש את מסקנותיה בקרוב, תמליץ להקדים את גיל הפרישה ולהחליף את פנסיית הגישור שמקבל מי שפורש היום וכבר אינו זכאי לפנסיה תקציבית (כל מי שהתגייס מאז 2004), במענק חד פעמי שיהיה נמוך יותר. מימון גימלאי משרד הביטחון, שגם גיל הפרישה שלהם נמוך יותר מהמקובל בשאר המשק, עמד בשנה שעברה על 680 מיליון שקל. לעומת זאת, עלות שכר משרתי הקבע עמדה בשנה שעברה על 10.5 מיליארד שקל, דומה לזה שב־2013.

ההוצאות על שיקום יזנקו

עלויות השיקום, שמורכבות מתגמולים ותשלומי משפחה ושיקום שונות עמדה בשנה החולפת על 4.8 מיליארד שקל. בתקציב 2015 עלויות השיקום צפויות לזנק לכ־5.2 מיליארד שקל. מערכת הביטחון הוציאה 42 מיליון שקל עבור ישיבות הסדר, סכום דומה להוצאות שנרשמו ב־2013. בסעיפים שנוגעים לתקצוב מעבר צה"ל לנגב ופינוי מחנות, שני מהלכים שנתקעו בשנה האחרונה בשל חילוקי דעות בין האוצר לביטחון, הוצאו רק 660.8 מיליון שקל, כשמערכת הביטחון הרוויחה עבורם 128.7 מיליון שקל.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
כתבה לא מקצועית
בכותב מראה כמה הוא לא מקצועי.בהסכם שנחתם עליית המדד נשולמת רק בסוף כל שנת תקציב.שנה שעברה היה מדד מינוס כך שלא שולמה כל תוספת...והעליה הנוכחית במדד לא משולמת כל חודש...משרתי הקבע כיום אינם בפנסיה תקציבית אלה צוברת .אז מה הכתב רוצה שגם את החלק של המערכת לא יפרישו להם ? ההליאום הזה עובר כל גבול..הכתבות ממוחזרות ובוודאי מגמתיות..חצוף
יוסי  |  12.06.15
3.
קציני משטרה מרוויחים יותר מקציני צה"ל
יש עיוות, לג'ובניקים באמת לא מגיע לפרוש מוקדם. אבל, קצין קרבי שרואה את הבית פעם בשבועיים מרוויח פחות מקצין משטרה שנמצא כל יום בבית. כשהקצין הקרבי עושה פעילות בשבת, דבר שבשיגרה, קצין המשטרה יכול לעשות עבודה בשכר במגרשי הכדורגל למשל. הקצין הקרבי עובד 20 שעות ביממה כולל שבתות וחגים. כשישתחרר, לא ישימו עליו כי אין לו באמת מקצוע לאזרחות, בניגוד לקצינים הג'ובניקים/מקצועיים שמכשירים את עצמם היטב לאזרחות ויקטפו שם אחלה משכורות. אז תפרידו בין אלה לבין ההם!!!
ישראלי  |  11.06.15