אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תם ונשלם: הווילה של זיסר נמכרה "רק" ב-28 מיליון שקל צילום: גיא אסיאג, ענר גרין

פרסום ראשון

תם ונשלם: הווילה של זיסר נמכרה "רק" ב-28 מיליון שקל

בחודש אוקטובר האחרון סירב השופט איתן אורנשטיין לאשר את המכירה בסכום זה בדיוק בטענה כי מדובר ב-40% מערכו האמיתי, אך עד כה הוגשו רק שתי הצעות נמוכות יותר. הבית נמכר למספר משקיעים שעשויים להרוס את הווילה ולבנות במקומה מספר יחידות דיור; בנק הפועלים מבקש להכריז על זיסר פושט רגל

14.06.2015, 13:50 | זוהר שחר לוי

הווילה היוקרתית של איש העסקים מוטי זיסר בשכונת כפר גנים בפתח תקווה, נמכרה תמורת 28 מיליון שקל, לאחר שבית המשפט המחוזי בתל אביב אישר בסוף השבוע שעבר (ה') את בקשת כונס הנכסים מטעם בנק לאומי לאשר את העסקה.

על רוכשי הווילה נמנים מספר משקיעים שחברו לצורך העסקה, הם מסרבים לחשוף את פרטיהם. לפי תוכניתם, הווילה תיהרס, יתכן שרק בחלקה, ובמקומה יבנו מספר יחידות דיור חדשות.

קראו עוד בכלכליסט

בשבוע שעבר הגיש כונס הנכסים של זיסר מטעם בנק לאומי, עו"ד יניב אזרן, בקשה לאשר את המכירה תמורת 28 מיליון שקל למציע אנונימי. המשא ומתן עם הרוכש בוצע באמצעות עורך דינו, עו"ד אופיר בר-נוי.

עו"ד אזרן ציין עוד בבקשתו כי הכנ"ר (כונס הנכסים הרשמי) ועו"ד גיורא ארדינסט, כונס הנכסים של זיסר מטעם בנק הפועלים, לא התנגדו לאישור העסקה.

באוקטובר האחרון סירב שופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, לאשר את מכירת הווילה תמורת אותו הסכום – 28 מיליון שקלים. לטענת השופט, הווילה המפוארת שווה יותר מסכום שהוצע, שהיה נמוך ב-40% מהערכת השמאי. אורנשטיין הורה על פתיחת המכירה ואיתור מציעים חדשים.

אולם, לפי עו"ד אזרן לאחר החלטת בית המשפט ובמסגרת ההתמחרות החדשה הגיעו לידיו שתי הצעות בלבד שעמדו על רק 20 מיליון שקל, לאחר משא ומתן עם הצדדים הוא הצליח להעלות את אחד המציעים ל-28 מיליון שקל בלבד. 

הווילה של מוטי זיסר בפתח תקווה, צילום: ענר גרין הווילה של מוטי זיסר בפתח תקווה | צילום: ענר גרין הווילה של מוטי זיסר בפתח תקווה, צילום: ענר גרין

"יאמר כבר עתה", כתב עו"ד אזרן לבית המשפט, "הגם שסכום ההצעה לרכישת הנכס עומד גם הפעם על 28 מיליון שקל, והגם שבית המשפט הנכבד לא אישר את מכר הנכס בתמורה לסכום זה, הרי שבנסיבות ענייננו יש לאשר כעת את מכר הנכס בתמורה לסכום המוצע". לשיטת הכונס, מאז הערכת שווי הנכס חל שינוי בערכו וכעת הצעת הקונה מהווה כ-80% משווי הנכס.

"גם אם קיים סיכוי כלשהו כי מאן דהוא יציע מתישהו בעתיד סכום גבוה יותר מסכום ההצעה – ולא ברור אם בכלל קיים סיכוי כזה – לא מן הנמנע כי לא יהא בכך כדי לשרת או להיטיב עם מי מהצדדים", נכתב עוד בדו"ח שהוגש לבית המשפט. "מדובר בענייננו בנכס חריג ביותר, שנבנה לפי צרכיהם, דרישותיהם וטעמם של בני הזוג זיס, הממוקם בשכונה בעלת צביון דתי בפתח תקווה, כך שמלכתחילה 'קהל היעד' הפוטנציאלי שעשוי להתעניין ברכישת הנכס מצומצם ביותר".

כונס הנכסים מטעם בנק לאומי מונה ככונס לצורך מכירת הווילה וזאת לאור חוב בגובה 16 מיליון שקל של זיסר כלפי הבנק. עוד קודם לכן מונה כונס נכסים נוסף מטעם בנק הפועלים, עו"ד גיורא ארדינסט, לו חייב זיסר כ-942 מיליון שקל.

בנק הפועלים: להכריז על זיסר פושט רגל

בנק הפועלים, באמצעות עוה"ד גיורא ארדינסט, תומר ויסמן, אבי סתיו ואור אלקון ממשרד ארדינסט בן נתן ושות', פנו היום (א') לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה להכריז על זיסר כפושט רגל ולמנות את עו"ד ארדינסט ככונס גם על נכסיו האישיים.

הרקע לבקשה הוא חוב, על כ-1.3 מיליארד שקל, של החברות הפרטיות של זיסר, אירופה ישראל ומרכזי שליטה, שבאמצעותן שלט באלביט הדמיה. לפני כשנה החברות פורקו, אולם החוב, לו ערב זיסר אישית, לא נפרע.

בין זיסר לבין הבנק התנהל משא ומתן לתשלום החוב, מאחר והבנק טען כי עליו לפרוע את התשלומים משום שהוא ערב להן אישית. זיסר הודיע שאין בכוונתו וביכולתו לפרוע את החוב ועל רקע הודעתו הוגשה הבקשה לפשיטת הרגל.

"זיסר", נכתב בבקשה שהוגשה לבית המשפט, "הודה מספר פעמים בחוסר יכולתו, וממילא בחוסר כוונתו, לפרוע את חובותיו כלפי הבנק. הצהרה זו הינה 'מעשה פשיטת רגל'. לפיכך, מתקיימים התנאים הדרושים לשם מתן צו כינוס לכלל נכסיו של זיסר, ולאחר מכן להכרזה עליו כפושט רגל".

במכתבים ששלחו באי כוחו של זיסר לבנק, בעקבות דרישה לתשלום החוב, נטען כי הבנק "תרם" רבות לקריסת החברות והשמדת ערכן של הבטוחות שניתנו לו, ובכלל זה הערבות האישית שניתנה על ידי זיסר. לפי זיסר, בים מתן הערבות האישית עמד השווי של אלביט הדמייה על למעלה מ-4 מיליארד שקל וכי למעלה מ-50% של מניות אלביט ששועבדו לבנק, ואשר היו מניות שליטה, היו שוות למעלה מפי שניים מהחוב. "בנסיבות אלה", נכתב, "ברור כי הערבות האישית לא הייתה נחוצה כלל ולא הסתמכו עליה במאומה, ולבנק היה שעבוד על מניות השוות יותר מפי שניים מהחוב".

כך נטען, כי זיסר חתם על הערבות מ"טעמים פרוצדוראליים גרידא" כשהבנק מבהיר כי לא יפל למימושה של הערבות. "מתעוררות טענות חמורות לפיהן הבנק הוא זה שגרם במידה רבה להעדר יכולת פרעון וממילא מנוע מלפנות לערב".

כן נטען כי עו"ד ארדינסט מצוי בניגוד עניינים שכן הוא משמש כמנהל המיוחד של החברות ועל כן אינו יכול לייצג את בנק הפועלים בהליכים משפטיים נגד זיסר.

באי כוחו של זיסר, עוה"ד ד'ר אבי וינרוט ואריאל דינובצקי, מסרו: "החוב שנוי במחלוקת והערבות וכן החבות מכוחה – שנויים במחלוקת עזה. זאת לאור מעשי הבנק שפורטו בהרחבה בתשובה שנמסרה לבנק. היה על הבנק להגיש תביעה לבית המשפט כפי שהוא הודיע שיעשה. הבנק נמנע במשך שנתיים מלהגיש תביעה וגם עכשיו הגיש בקשת פשיטת רגל ולא תביעה - כדי להימנע מלשלם אגרה.

"התרגילים האלה נעשים מכיוון שגם הבנק חושש מבירור משפטי שיקיף נושאים רחבים שיפורטו בתגובה שיגיש זיסר לבית המשפט. הבקשה שהגיש הבנק לא עומדת בשום מבחן משפטי והיא המשך של מסע נקם אישי על רקע אינטרסים אשר פורטו בקצרה במכתביו של זיסר לבנק".

תגיות

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
לקחו מזיסר ונתנו למקורבים
תבדקו ותראו שמי שקנו את הנכס אלה מקורבים שלו שמכירים אותו ותהיו בטוחים שהכל ילך אליו. אין בעיה לקבל נכס אחרי שמשחדים את הכונס. חייב מיליארד שקל אבל עדיין נוסע במכונית ששווה חצי מיליון שקל. אבל מספרים לכולם שזה לא שלו, זה של הבן שלו, ילד מאוד מוצלח שבונה עכשיו בית מלון בחול למרות שאבא שלו על הטיסות. די לעצום את העיניים, מי שמרויח שירויח אבל מי שמפסיד שישלם!!!
ברוך , פתח תקווה  |  15.06.15
לכל התגובות