אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החיבור מתחיל מבחוץ צילום: אוראל כהן

מדברים שיווק

החיבור מתחיל מבחוץ

רשתות הדור הרביעי מבטיחות את רוחבי הפס הנדרשים כדי לחבר לאינטרנט אפילו את גוף האדם עצמו, ומאפשרות לנטר פעילות בזמן אמת

15.06.2015, 08:56 | איציק בנבנישתי
האבולוציה הטכנולוגית הביאה אותנו לשלב כזה בהיסטוריה האנושית שבו איננו יכולים לדמיין את חיינו ללא חיבור לרשתות תקשורת המאפשרות לנו קשר תמידי עם העולם שבחוץ וגישה למאגרי נתונים בכל רגע נתון. החיבור לסלולר, לאינטרנט הקווי, לטלוויזיה, לטלפון הנייח, לרשת ה־WiFi העירונית ואפילו לצמיד הניטור הוא כיום חלק משגרת היום־יום של כולנו.

להתפתחות הטכנולוגית הזו אחראית בראש ובראשונה מהפכת הפס הרחב, עם רשתות הדור הרביעי ורשת LTE advance, המעניקות אפשרות להעלות ולהוריד תכנים בקצב מרשים.

לתוכנית הוועידה ולהרשמה - לחצו כאן

מעקב צמוד אחר מדדי הגוף

תעשיית ה־IOT (Internet of Things), שמשמעה חיבור לאינטרנט של חפצים שבעבר לא היו מחוברים, מתפתחת כיום בקצב אדיר, ואחד התחומים הבולטים בה הוא תחום הכושר ואיכות החיים. פופולריים במיוחד הם צמידי הניטור, צמידים חכמים אשר נענדים על פרק כף היד ואוספים שורה של מדדים ואינדיקטורים על פעילותנו הגופנית ומצב בריאותנו, ממספר הצעדים ביום וקצב ההליכה, דרך איכות השינה שלנו ועד לדופק הלב. השעונים הללו יכולים כיום להריץ מערכות הפעלה לכל דבר עם גישה לחנויות האפליקציות, אך חשוב מכך ‑ הם מאפשרים מעקב צמוד אחר מדדי גוף אישיים כגון קצב דופק הלב, משקל הגוף, חום הגוף, רמת הסוכר בדם ורמות החמצון בדם.

אילוסטרציה. איננו יכולים לדמיין את חיינו ללא חיבור לרשתות תקשורת, צילום: shutterstock אילוסטרציה. איננו יכולים לדמיין את חיינו ללא חיבור לרשתות תקשורת | צילום: shutterstock אילוסטרציה. איננו יכולים לדמיין את חיינו ללא חיבור לרשתות תקשורת, צילום: shutterstock

השלב המשלים באיסוף הנתונים על מדדי הגוף שלנו בכל רגע נתון הוא שיפור חייהם של בני אדם ואף הצלתם במקרים מסוימים. מהפכת הביג דאטה תביא לכך שהחלטות רפואיות יתקבלו על סמך אלגוריתמים מורכבים ומידע שנאסף מעשרות מקורות מידע שונים וממגוון אדיר של משתמשים.

מבחינת מערכת הבריאות מדובר בחיסכון כספי עצום שינבע מהאפשרות לעקוב אחר מצבם הרפואי של מיליוני אנשים ולהתריע פרו־אקטיבית בזמן אמת. מידע רב ועצום ייאסף ממכשירי הניטור, מהטלפונים הניידים ומשלל מכשירים נוספים שברשותנו (החל בטלוויזיה ובמקרר וכלה אפילו באסלה), ובאמצעותו יתאפשר לחלץ דפוסים של ליקויים גופניים והמלצות לפעולה בכל מקרה ומקרה. כך למשל אדם שצמיד הניטור שלו יצביע על עלייה חדה בדופק הלב ללא כל מאמץ, בשילוב מידע אשר יעיד על ירידה באחוזי החמצן בדם, יופנה באופן אוטומטי ובהול לבית החולים מחשש שהוא מפתח אירוע לב. באמצעות הפס הרחב עיבוד נתונים מהיר מסוג זה יתאפשר במכונות, במכוניות, בצריכת תוכן ובכל המכשירים ה"חכמים" שמסוגלים לתקשר זה עם זה.

צינורות של חדשנות

סביבת הרכב קיבלה אף היא חיבור לרשת בשנים האחרונות. סים דור 4 המוטמע ברכב מאפשר, מלבד גישה לעולמות התוכן והאינטרנט בקצבים של עשרות מגה־ביטים, אבחון בזמן אמת.

רשתות הדור הרביעי הן למעשה צינורות החדשנות המשמעותיים ביותר שעומדים להשפיע על חיינו בשנים הקרובות, שכן הן יבטיחו את רוחבי הפס האדירים שיוכלו לתמוך בדפוסי הצריכה החדשים שלנו, בצריכת הווידיאו שהפך לתוכן הנצרך ביותר ברשת האינטרנט והסלולר.

הכותב הוא המנכ"ל הנכנס של קבוצת פרטנר

תגיות