אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהי סיסמת האשראי שלי? סמיילי-סמיילי-לב-פרצוף מפהק

מהי סיסמת האשראי שלי? סמיילי-סמיילי-לב-פרצוף מפהק

חברה בריטית פיתחה טכנולוגיה שמחליפה את סיסמת האשראי ברצף של ארבעה אמוג'ים. לטענתה, כך פחות סביר שתשכחו את הסיסמה או שפושעים יפצחו אותה: שיטת האמוג'ים שלה מאפשת 3.5 מיליון שילובים אפשריים, פי 480 מהשיטה המספרית

16.06.2015, 14:29 | נמרוד צוק
האם בעתיד כולנו נשתמש בקומבינציה של אמוג'ים כתחליף לססמאות ואמצעי זיהוי אחרים? החברה הבריטית Intelligent Environments, ספקית תוכנות ושירותים למגזר הפיננסי, חשפה היום מערכת ראשונה מסוגה שמאפשרת גישה לשירותים בנקאיים באמצעות קומבינציה של ארבעה אמוג'ים שהמשתמש בוחר. הקוד מחליף את קוד ה-PIN או הסיסמה המשמשים בדרך כלל לאבטחת החשבון.

קראו עוד בכלכליסט

המערכת, לטענת החברה, מציעה רמת אבטחה גבוהה יותר מזו של קוד גישה בעל ארבע ספרות, משום שבגרסה הנוכחית (שכוללת 44 אמוג'ים מהם ניתן לבחור) מספר הקומבינציות האפשרות גדול פי 480 (קרוב ל-3.5 מיליון קומבינציות אפשריות, לעומת 7,290 בלבד בקוד של ארבע ספרות) כאשר בגרסאות עתידיות ניתן יהיה להגדיל את מגוון האמוטיקונים וכך לחזק אותה עוד יותר. בנוסף, משתמשים רבים נוטים לבחור מספרים לזכירה כמו שינת הלידה שלהם, שלהאקרים ונוכלים קל יחסית לגלות.

מאפשרים ליצור סיסמה מורכבת במיוחד, שקל לזכור. אמוג מאפשרים ליצור סיסמה מורכבת במיוחד, שקל לזכור. אמוג'ים מאפשרים ליצור סיסמה מורכבת במיוחד, שקל לזכור. אמוג

בעיה נוספת עם הסיסמאות המספריות שהחברה מנסה לפתור היא הקושי לזכור אותן. מחקר שביצע חוקר הזכרון טוני בוזאן הראה כי כי למרבית האנשים קל יותר לזכור אמוג'י מאשר ספרות או סיסמאות, בשל האופי הויזואלי שלהם המותאם טוב יותר לאופן הפעולה של המוח האנושי. בנוסף, סקר שנערך לאחרונה בבריטניה וכלל כ-1,300 איש הראה כי שליש מהם שכחו את קוד ה-PIN שלהם לפחות פעם אחת ורבע מהם משתמשים באותו קוד לכל כרטיסי האשראי והשירותים הבנקאיים. מחקר נוסף הראה מהכיוון השני כי אמוג'ים הם השפה (אם אפשר לקרוא להם כך) החדשה בעלת קצב הצמיחה המהיר ביותר באנגליה, עם 72% מהצעירים במדינה שאומרים כי קל להם יותר להביע רגשות באמצעות אמוג'י מאשר באמצעות מילים.

סמיילי מחייך או סמיילי צוחק?

לא כולם מתלהבים מהרעיון: פרופ' מייק ג'קסון מאונ' ברמינגהם, לדוגמה, טוען כי המעבר לאמוג'י עלול להרע את מצבם של המשתמשים ולבלבל אותם כאשר הם ינסו לזכור יותר מסיסמה אחת. "הבעיה עם אמוג'ים היא שיש יותר מאייקון אחד לכל ביטוי רגשי - יש כמה ואריאציות לסמיילי מחייך, לדוגמה, ואנשים עלולים לשכוח באילו גרסה הם השתמשו, בניגוד לספרה 3 שאי אפשר להתבלבל בינה לבין ספרה אחרת", הוא אמר בראיון לטלגרף. "בשלב זה אני לא חושב שאפשר להרחיב את השיטה הזו לכספומטים או לחנויות, דבר שאומר שאנשים עדיין יצטרכו לזכור במקביל גם את הקוד המספרי שלהם".

המערכת של Intelligent Environments לא מיושמת עדיין באופן מסחרי, אבל לדברי החברה היא מצויה כעת במו"מ עם שורה של בנקים ששוקלים להציע את האפשרות ללקוחותיהם במהלך השנה הקרובה, ובוחנת יישום של הרעיון גם בתחומים אחרים.

תגיות