אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פישמן מעדיף למכור את מבני תעשייה ודרבן ולא את כלכלית צילום: באדיבות יח"צ לאומי

בלעדי לכלכליסט

פישמן מעדיף למכור את מבני תעשייה ודרבן ולא את כלכלית

במקביל למו"מ שלאומי מנהל עם האחים נקש למכירת המניות של פישמן בכלכלית ירושלים המשועבדות לו, נפתח חדר מידע למתעניינים נוספים בשליטה. אך בעל השליטה עצמו טוען כי מכירת החברות־הבנות תניב תשואה גבוהה יותר הן לבנק והן לו

17.06.2015, 07:59 | גולן חזני

בנק לאומי אינו מסתפק במו"מ עם האחים נקש ופותח חדר מידע למכירת השליטה בכלכלית ירושלים. כפי שנחשף אתמול ב"כלכליסט", מנהל הבנק מו"מ עם משפחת נקש לרכישת המניות של אליעזר פישמן בכלכלית המשועבדות ללאומי (40%). פישמן מחזיק ב־27% נוספים מהמניות, שמשועבדות כנראה לבנקים אחרים. האחים נקש הציעו לרכוש את המניות מלאומי תמורת כ־600 מיליון שקל, אולם הם מעוניינים גם במניות האחרות של פישמן. ל"כלכליסט" נודע כי פישמן אכן צפוי למכור את המניות, אם במכירה הן יגיעו לשווי ראוי מבחינתו. בכל מקרה, להחלטה שלו תהיה השפעה על הרוכשים, שכן מי שירכוש 40% מהמניות ויבקש לעלות מעל 45% ברכישה נוספת, יצטרך לעשות זאת באמצעות הצעת רכש. 

קראו עוד בכלכליסט

מכירה מעל ההון העצמי

עם זאת, בין הבנק לבין פישמן התגלעו חילוקי דעות, שכן פישמן סבור כי מכירת החברות־הבנות, מבני תעשייה ודרבן, תביא את כלכלית למצב טוב יותר ותניב תשואה גבוהה יותר עבור המניות שבידי הבנק ועבור המניות שהוא מחזיק. לדבריו, אפשר למכור את החברות־הבנות בשווי שמעל ההון העצמי, בעוד כלכלית עומדת למכירה בידי הבנק בשווי נמוך מההון העצמי בכ־20%–25%. מניית כלכלית ירושלים זינקה אתמול בעקבות הפרסום ב"כלכליסט" ב־9.3% לשווי שוק של 1.2 מיליארד שקל, שמתקרב לשווי שמבקש הבנק, ותשואות האג"ח של החברה ירדו משמעותית. 

אליעזר פישמן, צילום: אוראל כהן אליעזר פישמן | צילום: אוראל כהן אליעזר פישמן, צילום: אוראל כהן

ל"כלכליסט" נודע עוד כי אחד התנאים המהותיים ביותר במסגרת המו"מ עם משפחת נקש, ואשר אותו מציב הבנק גם בפני גורמים אחרים המתעניינים ברכישת השליטה, הוא הזרמה של 300–400 מיליון שקל לחברה. הבנק דורש הזרמה זו מחשש שהחברה לא תצליח לעמוד בתוכנית המימושים שלה ולהשלים את מכירת הנכסים שעליהם חתמה בקנדה ובגרמניה. במקרה כזה היא לא תוכל לעמוד בפירעון חובותיה ותגיע להערת עסק חי בדו"חות סוף השנה. היחס בין היקף ההזרמה לחברה להיקף התמורה לבנק לאומי כולל פוטנציאל עלייה עתידי, ומהווה בשלב זה את נקודת המחלוקת עם משפחת נקש. ל"כלכליסט" נודע כי בני משפחת נקש הגיעו לאחרונה לישראל ונפגשו עם מנכ"לית לאומי רקפת רוסק־עמינח.

שטיינמץ עוד במירוץ

עוד נודע כי גם בני שטיינמץ לא ויתר על הכוונה לרכוש את השליטה בחברה, והוא עשוי להעלות את הצעתו לבנק בעקבות המו"מ עם נקש. עם המתעניינים נמנה גם טדי שגיא, הבעלים של פלייטק וקמדן מרקט, שמכחיש כי הוא מנהל מו"מ לרכישת המניות, ושם נוסף שעלה כרוכש פוטנציאלי הוא מוקי שנידמן, בעל השליטה בביטוח ישיר. גם קרנות זרות הביעו עניין ברכישת המניות, אולם בשלב זה מתנהל מו"מ רק מול האחים נקש. היקף החוב של פישמן ללאומי עומד על כ־1.5 מיליארד שקל, ומימוש מניות כלכלית יחזיר לבנק רק כ־40% ממנו. לאומי מחזיק בשעבוד על נכסים נוספים של פישמן, אבל נראה כי לא יצליח להחזיר לעצמו את מלוא החוב.

תגיות