אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ג'נט ילן הורידה את הדולר היציג בישראל צילום: בלומברג

ג'נט ילן הורידה את הדולר היציג בישראל

לאחר ההודעה המוניטארית של הפד רשם הדולר בשוק המקומי ירידה של 0.8% ושערו היציג נקבע על 3.812 שקלים. היורו היציג עלה ב-0.4% ונקבע על 4.348 שקלים

18.06.2015, 15:47 | שירות כלכליסט

ג'נט ילן דחפה את השקל: הדולר רשם היום בשוק המקומי ירידה של 0.8% ושערו היציג נקבע על 3.812 שקלים. היורו היציג עלה ב-0.4% ונקבע על 4.348 שקלים.

בשווקים הבינלאומיים עולה היורו מול הדולר ב-0.5% והצמד נסחר בשער של 1.142 דולר ליורו.

שוק המטבעות העולמי מתנהל ביממה האחרונה על רקע ההודעה המוניטארית של הפד ומסיבת העיתונאים של ג'נט ילן - כשעמדת מרבית ה"שחקנים" בשוק נותרה בעינה, לפיה העלאת הריבית הראשונה צפויה בספטמבר הקרוב. עוד ברקע - היום ייפגשו באירופה שרי האוצר של המדינות, בניסיון להגיע לפיתרון למשבר החוב של יוון.

הבנק המרכזי האמריקאי חזר בהודעה המוניטארית של אתמול על הערכתו ממרץ, לפיה בסוף 2015 הריבית תעמוד על 0.625%. רק 2 מ-17 בכירי הבנק המרכזי האמריקאי סבורים כי יש להמתין עם העלאת הריבית ל-2016. בבנק סבורים כי הריבית "בטווח הארוך" תעמוד על 3.75%, אך קצב ההעלאה יהיה איטי יותר מההערכה הקודמת.

יו"ר הפדרל ריזרב, ג'נט ילן, אמרה במסיבת עיתונאים כי יש עדיין מקום לשיפור בשוק העבודה ובתנאים הכלכליים, כדי שניתן יהיה להעלות את הריבית. היא הוסיפה שלא קיימת "מפת דרכים" שבעזרתה ניתן לדעת מתי הריבית תעלה.עוד אמרה יו"ר הפדרל ריזרב כי נראה שהדולר מתייצב - לאחר התחזקותו ברבעון הראשון.

ברק גרשוני, מנכ"ל אלומות קרנות נאמנות, אמר היום כי "חברי הפד ימשיכו להיות מאד Data Dependent בכל הקשור להערכותיהם לעליית הריבית. לנתונים הכלכליים שיתקבלו בחודשים הקרובים יהיה משקל משמעותי בבניית מתווה העלאת הריבית. כרגע זה נראה "מתון" למדי, אם להשתמש במילים של הודעת הפד. קשה לחזות מה יהיה הכיוון של הדולר, אך נראה כי שחקני המטבעות זנחו את הדולר, לנוכח הציפייה להתחזקות משמעותית במתווה עליית הריבית והאכזבה שההודעה הייתה מבחינתם". 

ג ג'נט ילן | צילום: בלומברג ג

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
תשובה לאורן (2)
לו זה היה טבעי / כלכלי אפשר לסבול . למרות שבכל העולם במסגרת מלחמת המטבעות כולם מנסים להוזיל המטבע שלהם.. אצלנו זה לא טבעי ולא כלכלי אלה ספקולטיבי וזה גרוע... התפרסמו אתמול נתוני הצמיחה , הכוון אינו טוב.. מדינה לא יכולה להתקיים רק מיבוא, ממש לא... לכן היצואנים במצוקתם , יורידו שכר העובדים או שיפטרו עובדים... יש לשים לב לעובדה שמרבית הספקולציות מתבצעות בערבים ובימים בהם בנק ישראל בקומה.... ובבוקר ומחרת או לאחר יום קשה מאוד לווסת את מה שקרה.
מקווה לטוב  |  18.06.15
2.
ומה כל כך רע בשקל חזק?
שקל חזק הוא הפרס של האזרחים על כך שהם עובדים קשה. הוא מאפשר להם לייבא מוצרים בזול, ומוריד את עלות המחייה. שקל חזק פוגע בייצוא? אין מה לעשות, חוקי הביקוש וההיצע גורמים למטבעות של מדינות מייצאות להתחזק. זוהי למעשה התוצאה הישירה של הייצוא. יתרה מכך, אם הלקוח המקומי מתעשר הוא יכול להרשות לעצמו לרכוש מוצרים שבעבר יועדו רק לייצוא, וכך נפתח שוק חדש.
אורן  |  18.06.15