אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות עליית המדד: ירידה קלה באינפלציה הצפויה ל-1% צילום: shutterstock

למרות עליית המדד: ירידה קלה באינפלציה הצפויה ל-1%

האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הקרובים ירדה ב-0.1%, נתון שיתמוך בהשארת ריבית יולי ללא שינוי; האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור, ממשיכה להיות שלילית ועומדת על מינוס 0.4%

17.06.2015, 12:45 | אמנון אטד

למרות העלייה (0.2%) במדד חודש מאי, מדווח היום (ד') בנק ישראל דווקא על ירידה קלה באינפלציה הצפויה. ביומיים שעברו מאז פרסום מדד החודש שעבר עודכנו תחזיות האינפלציה הצפויה במשק ל-12 החודשים הבאים בשיעור קל של 0.1% - מ-1.1% בחודש שעבר ל-1% והן מסתכמות כעת בממוצע ב-1%. לעומת זאת, האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד מאי 2015 לעומת מדד מאי 2014), ממשיכה להיות שלילית, בשיעור של מינוס 0.4%.

קראו עוד בכלכליסט

את האינפלציה הצפויה מחשבים כלכלני בנק ישראל כממוצע ההערכות שמפרסמים האנליסטים השונים במשק. האינפלציה הצפויה של אותם אנליסטים תואמת את תחזית חטיבת המחקר של בנק ישראל, לפיה האינפלציה בפועל צפויה לשוב ולהתכנס במהלך השנה הקרובה אל תוך תחום היעד השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%). מהנתונים החודשיים שמפרסם היום בנק ישראל מתברר עוד כי על פי שיטת החישוב הנוספת של הבנק, זו של הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב הממשלתיות, נרשמה באינפלציה הצפויה במהלך החודש החולף דווקא עלייה קלה של 0.1%, אולם גם היא מסתכמת כעת ב- 1%.

השינויים המינוריים בשיעור האינפלציה הצפויה והתבססותה סביב הגבול התחתון של היעד תומכים בהשארת הריבית לחודש יולי ללא שינוי, בנקודת השפל של 0.1%. זאת בעיקר על רקע ההערכה של בנק ישראל שהאינפלציה צפויה כאמור לשוב אל תוך תחום היעד במהלך השנה הקרובה גם ללא נקיטת מהלכים דרסטיים מצדו.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

תגיות