אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ה-NSA פרצה לאנטי וירוס שלך

דו"ח טכנולוגי

ה-NSA פרצה לאנטי וירוס שלך

לפי חשיפה חדשה של אדוארד סנודן, סוכנויות המודיעין פיצחו את אבטחת תוכנות קספרסקי, AVG, צ'קפוינט ואחרות, הגולשים המופרעים של רדיט דורשים שייתנו להם להמשיך להעליב מיעוטים ואיזה דגל עצבן את מנכ"ל אפל

23.06.2015, 15:29 | יוסי גורביץ

מלחמה שקטה  

מסמכים חדשים של ה-NSA, שמופיעים בעקבות הדלפה של אדוארד סנודן, מעידים על כך שבמשך שבע השנים האחרונות, ה-NSA ושותפתה הבכירה GCHQ (הסוכנות הבריטית המקבילה) היו עסוקות בחבלה במוצרי אנטי וירוס. הם עסקו בעיקר בחבלה במוצרים של קספרסקי.

למה? ובכן, אנטי וירוס מונע שורה של התקפות שהממשלות מבצעות על מחשבים ברחבי העולם. אם אתה יכול לדפוק את האנטי וירוס, ולהבין איך הוא עובד, אתה יכול לעקוף את ההגנות שלו ולפגוע במי שמשתמש בו בכל זאת. יתר על כן, בניגוד לתוכנות שצריכות להתעדכן במהירות אם הן רוצות להשאר עדכניות מול תוקפים - דפדפנים, קוראי מסמכים - תוכנות אנטי וירוס מתעדכנות במהירות איטית יחסית.

ממשלת ארה"ב מחטטת לכם במחשב דרך האנטי וירוס ממשלת ארה"ב מחטטת לכם במחשב דרך האנטי וירוס ממשלת ארה"ב מחטטת לכם במחשב דרך האנטי וירוס

ה-NSA וה-GCHQ תקפו שורה של מטרות בקרב יצרני האנטי וירוס, ביניהן AVG הצ'כית וצ'קפוינט הישראלית. למה משכה קספרסקי כל כך הרבה תשומת לב מהשפיונים? אולי בשל השמועות הקבועות - והמוכחשות תמיד - שיש קשר בינה ובין שירותי המודיעין הרוסיים.  

אל הבריקדות!

לפני כשבועיים החלה הנהלת רדיט לנסות לכפות סוג כלשהו של תרבות על המשתמשים הפרועים שלה, שפעם אחר פעם גורמים לה מבוכות קשות. ההנהלה הורתה על סגירה של חמישה פורומים שההתמחות שלהם היתה התעללות במיעוטים. זו לא הפעם הראשונה שהמשתמשים גורמים מבוכה ניכרת להנהלה. לפני שנה היה ה-fappening, הפרסום ברדיט של מאות תמונות עירום של מפורסתמות. אחר כך היתה הדלפה של סתם תמונות של נערות ובאמצע היו המון, המון מבוכות אחרות.

רדיט לא רק צריכה להסביר את עצמה למשקיעים; היא לא רק צריכה למשוך אליה מפרסמים; היא גם מנוהלת על ידי אחת הפמיניסטיות הבולטות ביותר בעמק הסיליקון, אלן פאו, שלאחרונה ניהלה משפט מתוקשר בגין הטרדה מינית שחוותה בחברת ההשקעות קליינר פרקינס. בתחילת השנה, זמן קצר לאחר כניסתה של פאו לתפקיד, הכריזה רדיט על מדיניות לחימה בהטרדות. הסגירה של הפורומים לפני שבועיים היתה הצעד המוחשי הראשון לקראת יישום המדיניות הזו.

אלן פאו, מנכ"לית רדיט, צילום: בלומברג אלן פאו, מנכ"לית רדיט | צילום: בלומברג אלן פאו, מנכ"לית רדיט, צילום: בלומברג

אבל כדי שרדיט בכלל תגיע למצב שמשקיעים ידברו איתה ומפרסמים ישקלו לפרסם בה, היא צריכה את המשתמשים. והמשתמשים שמגיעים לרדיט הם לעתים קרובות תחתית החבית של האינטרנט - ובכל פעם הם מזכירה לנו עד כמה בעצם עמוקה החבית הנ"ל. התגובה של המשתמשים הללו היתה מהירה ואגרסיבית: הם מיהרו לפתוח פורומים שמוקדשים בדיוק לנושאים שההנהלה אסרה, והחלו להציף בהמוניהם, באמצעות שיטת ההצבעה של רדיט, עצים שמוקדשים להתקפות אישיות על פאו ושאר חברי ההנהלה. מאחר והם היו אספסוף מאורגן למדי, תוך זמן קצר העצים הללו הגיעו לעמוד הראשי של רדיט. יופי של קריאת בוקר למנכ"לית כשהיא פותחת את האתר.

עכשיו יש להנהלה שתי ברירות: או לצאת למלחמה מלוכלכת שלעולם לא יהיה בה ניצחון מוחלט, כדי לכפות את רצונה על הטרולים המקומיים - או לוותר. היא לא תצא טוב מאף אחת מההחלטות. השניה היא ויתור על כל סיכוי למכובדות או להכנסות ממשקיעים. הראשונה משמעה השקעת משאבים אדירים בנסיון לרעות חתולים רעי מזג במיוחד, שגם אם יושג בה סוג כלשהו של ניצחון תוביל בוודאות לנטישה של משתמשים רבים. 

ההנהלה תוכל לומר לעצמה, במידה של צדק, שכאשר היא מוותרת על האספסוף, היא הופכת את רדיט למקום בטוח יותר לנשים, בני מיעוטים ואחרים; שעם הזמן, היא תצבור לעצמה קהל חדש.

יאללה, דורסי, לך הביתה, שלום ותודה

מנכ"ל טוויטר, דיק קוסטולו, התפוטר לפני כשבוע ומשהו. האיש שצפוי למלא את מקומו עד שיוחלט על מנכ"ל קבוע הוא אחד ממייסדי השירות והמנכ"ל לשעבר, ג'ק דורסי. אבל חבר המנהלים של טוויטר הבהיר שאם דורסי חושב שהוא יחזור לתפקיד המנכ"ל לצמיתות, שישכח מזה.

ג ג'ק דורסי | צילום: בלומברג ג

בהודעת חבר המנהלים נאמר שהם מחפשים מישהו שיקדיש את כל זמנו לטוויטר ולא יהיו לו פרויקטים צדדיים. דורסי הוא המנכ"ל של סקוור, סטארט-אפ מצליח בתחום התשלומים הדיגיטליים - וגרוע מכך, כשהדיחו את דורסי מתפקיד המנכ"ל, הסיבה היתה שהוא לא מקדיש מספיק זמן לטוויטר ויותר לעניינים אחרים. 

סיבה אחרת לכך שדורסי הוא בעיה מבחינת ההנהלה היא שהמשתמשים של טוויטר לא רוצים אותו. אחת הסיבות שטוויטר לא התמסחר כמו שירותים אחרים (שיעול, פייסבוק, שיעול) היא שהמשתמשים קולניים מאוד ביחס למה שהם מוכנים לקבל מההנהלה - והחברה מצידה יודעת שאין לשירות שלה קיום בלי המשתמשים. משתמשי טוויטר מועטים ביחס למשתמשי פייסבוק, אבל הם יודעים היטב להביע את דעתם בקצרה ובאופן מחודד. מהומה בקרב מספר גדול של משתמשים עשויה לחרוץ את גורלו של השירות. בחברה מבינים את זה.

אובר בעקבות פייסבוק

אובר הודיעה למשתמשיה לאחרונה על כך שהיא משנה את תנאי השימוש שלה. המשתמשים לא טרחו לקרוא אותם, כי אף אחד לא קורא. מי שכן קרא היה ארגון הגנת הפרטיות EPIC. שם גילו שהחברה מתכוונת לשאוב מהסמארטפון של המשתמש לא רק את המיקום שלו בזמן שהוא מזמין את שירותיה - שזה די הכרחי - אלא, קודם כל, לעקוב אחריו כל הזמן, ובנוסף גם לשתות את רשימת אנשי הקשר שלו כדי להפציץ אותם במודעות. 

אפליקציית אובר אפליקציית אובר אפליקציית אובר

אובר, ציינו ב-EPIC, ניצלה לרעה במשך שנים את פיצ'ר המיקום כדי לעקוב אחרי המשתמשים שלה; בין השאר היא אפשרה לעובדים שלה, באמצעות מה שכונה God Mode, לעקוב אחרי התנועות של כל משתמש - בלי שום צורך בכך. עכשיו היא גם רוצה לשים יד על המידע של משתמשים שעשו את הבחירה הנכונה ולא שיתפו איתה פעולה. באובר, כמובן, מכחישים.

קצרצרים

1. מערכת זיהוי הפנים של פייסבוק מושכת הרבה תשומת לב לאחרונה, כאשר השימוש באפליקציה האחרונה של פייסבוק בתחום נאסר באירופה. בדיקה שנערכה לאחרונה העלתה שהמערכת של פייסבוק מסוגלת לזהות גם אנשים שלא מסתכלים ישירות אל המצלמה, בדיוק של 83%. כמובן, יש להניח שמדובר באנשים מהעולם הראשון שיש להם חשבון פייסבוק. הסיכוי של פייסבוק לזהות איכר מלאוס שלא מופיע במאגרים שלה הוא לא משהו. עכשיו עולה השאלה תוך כמה זמן תצליח פייסבוק למכור את המערכת שלה לגופים מסחריים, שיזהו אתכם כאשר אתם הולכים ברחוב.

מערכת זיהוי הפנים של פייסבוק, צילום: איי פי מערכת זיהוי הפנים של פייסבוק | צילום: איי פי מערכת זיהוי הפנים של פייסבוק, צילום: איי פי

2. בגרמניה העבירו לאחרונה תקנה שההגדרה "מטומטמת" עושה איתה חסד: מעתה, ייאסר למכור ספרות אירוטית בספרים דיגיטליים לפני השעה עשר בלילה ואחרי השעה שש בבוקר. למה? ובכן, יש כל מיני חוקים בגרמניה על איסור של שידור אירוטיקה בטלוויזיה אלא בשעות שבהן ילדים אמורים לישון, ומישהו החליט שהדרך הנכונה למנוע מצעירים גישה לאירוטיקה מודפסת שעליה הם גם צריכים לשלם (בלשון המעטה, מדובר במיעוט מובהק) היא להגביל את שעות הרכישה למשהו שהיה נכון לשנות השמונים. תשמור האלה ותציל. 

3. מנכ"ל אפל, טים קוק, נקט בצעד פוליטי חריג (יחד עם מנכ"ל Salesforce): הוא קרא למדינת דרום קרולינה, שם בוצע לפני כשבוע פיגוע בכנסיה שחורה, להסיר את דגל הקונפדרציה - מדינות הדרום - מעל משכן הנהגתה בבירה. לא כל יום אנחנו רואים מנכ"ל של חברה גדולה מתייצב כך בנושא שיכול להרחיק לקוחות, אבל קוק כבר הוכיח שבניגוד לקודמו, יש לו מצפון חברתי. 

4. ג'ון אוליבר כבר הוכיח את עצמו כבעל הבנה בענייני הרשת, וסייע משמעותית לשינוי השיח במספר מקרים, כמו נושא נייטרליות הרשת וחשיפות סנודן. אתמול הוא הפנה את תשומת הלב שלו ליחס כלפי נשים ברשת והזכיר לנו שוב שהיא מקום שבו כל המיזוגנים יכולים לזחול אל מתחת לאבנים שלהם בלי חשש לנזק; שהם מרשים לעצמם לעשות ברשת מה שלא היו מרשים בעולם האמיתי. נקווה שגם כאן הוא יצליח להביא לשינוי.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
לשאלה של 1
אדוארד סנודן היה עובד של הNSA, סוכנות הצפנים האמריקאית. הוא החליט לחשוף מסמכים שלהם תוך כדי שהוא עובר על החוק, ולכן כרגע הוא מצא מקלט מדיני ברוסיה. הוא הצליח לגבות הרבה מסמכים של הסוכנות האמריקאית ואותם הוא שיחרר. הוא לא חושף דברים על סין, רוסיה, צפון קוריאה ודומיהן פשוט כי הוא לא יודע מספיק. הוא עבד בשביל הממשל האמריקאי ולכן הוא הדליף על ארה"ב, אבל ממשלות סין או רוסיה לא מעסיקים אותו כמצפין...
רן כהן  |  23.06.15
1.
סנודן
האם יכול מישהוא להסביר מדוע בכל החשיפות של סנודן מועלם חלקן של סין, רוסיה, צפון קוריאה ודומיהן. מדוע אין שום מסמך מודלף לגבי מה הממשלות הנידונות עושות. חושבני שיש בידי ממשל ארה"ב מידע. אך מדוע בוחר סנודן להדליף מסמכים המביכים את הממשל האמריקאי אך לא את האחרים. מענין לא?
חוסיין אובמה  |  23.06.15