אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הגרסה המעודכנת לסיפור יעקב ורחל: 7 שנים תעבוד - ואז יגיע הבונוס צילום: shutterstock

הגרסה המעודכנת לסיפור יעקב ורחל: 7 שנים תעבוד - ואז יגיע הבונוס

חקיקה חדשה בבריטניה משנה את כללי המשחק בסיטי של לונדון: בנקאים בכירים יקבלו בונוס רק לאחר 7 שנים לפחות - ויאלצו להשיבו אם יתברר במהלך העשור שלאחר קבלתו שפעלו בניגוד לנוהל התקין

24.06.2015, 11:04 | שירות כלכליסט

בנקאים בכירים בבריטניה יצטרכו להמתין 7 שנים לפני שיוכלו לקבל את כל תשלומי הבונוס שלהם - כשהמנהלים הבכירים ביותר יאלצו אף להמתין 10 שנים. כך לפי חוקים חדשים שפורסמו אתמול (ג') בממלכה.  

קראו עוד בכלכליסט

הכללים, שנועדו להשיב את אמון הציבור בתעשיית השירותים הפיננסים, מפרטים עוד כי מנהלי סיכונים יחכו חמש שנים לפני שיקבלו את כל הבונוס המבוסס על ביצועים, כשסוחרים יסתפקו בשלוש שנות המתנה.

החוקים החדשים מצטרפים למגבלות הקיימות כבר עכשיו על הבונוסים השנתיים של הבנקאים, לפיהם עליהם להיות מורכבים ממזומן וממניות ואסור להם להיות גבוהים ב-100% מהשכר. החוקים החדשים אוסרים גם על חלוקת בונוסים להנהלה בבנקים שחולצו על ידי הממשלה ולדירקטורים חיצוניים בבנקים.

מהרשות להתנהלות פיננסית (FCA) שניסחו את החוקים בשיתוף עם הבנק המרכזי של אנגליה, מסרו כי החוקים נועדו למנוע לקיחת סיכונים מוגזמת ואת ההתנהגות הלא אחראית שהובילה למשבר הפיננסי של 2008 ולשאר השערוריות שפרצו בשנים האחרונות בנוגע להתנהלות הבנקים, ביניהן הטיית הליבור.

"זהו צעד מהותי בבנייה מחדש של האמון הציבורי בשירותים הפיננסיים, המאפשר לחברות ולרגולטורים להכניס את קבלת ההחלטות ארוכות הטווח וניהול הסיכונים לתוך השכר של העובדים", מסר מנכ"ל ה-FCA, מרטין וויטלי. לדבריו, הבנקאים הבכירים יאלצו לוותר על הבונוסים שלהם אם בתוך 10 שנים יתגלה שלא פעלו כשורה, בעוד שאצל מנהלים בדרגים נמוכים תקופת ההמתנה תעמוד על 7 שנים.

החוקים, שמרביתם ייכנסו לתוקף החל מינואר הקרוב, מוגדרים כחמורים ביותר בעולם, ומומחים בתעשיית הפיננסים הבריטית מזהירים כי מנהלים בכירים יעדיפו משרות מחוץ לבריטניה כתוצאה מכך.

הסיטי של לונדון, צילום: בלומברג הסיטי של לונדון | צילום: בלומברג הסיטי של לונדון, צילום: בלומברג

תגיות