אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עכשיו זה רשמי: פימי קונה את השליטה בנייר חדרה ב-354.5 מיליון שקל צילום: עמית שעל

עכשיו זה רשמי: פימי קונה את השליטה בנייר חדרה ב-354.5 מיליון שקל

מסגרת העסקה תרכוש פימי את מלוא אחזקותיה של כלל תעשיות בנייר חדרה לפי 117.88 שקל למניה - פרמיה של 23% על המחיר בו נסחרה מניית נייר חדרה לפני מתן ההודעה

24.06.2015, 16:38 | גיל קליאן

עכשיו זה רשמי: פימי רוכשת את השליטה בנייר חדרהמידי כלל תעשיות של לן בלווטניק. נייר חדרה דיווחה היום (ד') על העסקה, במסגרתה תרכוש פימי את מלוא אחזקותיה של כלל תעשיות (59%) לפי 117.88 שקל למניה - פרמיה של 23% על המחיר בו נסחרה מניית נייר חדרה לפני מתן ההודעה. סך התמורה לכלל תעשיות תעמוד על 354.5 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

מייסד ומנכ"ל קרן פימי, ישי דוידי, צייין בהודעה על העסקה: "נייר חדרה היא אחת מאבני היסוד של התעשייה הישראלית. ההשקעה בחברה נובעת מתוך הרצון של קרן פימי לחזק ולהשביח את החברה ולשפר את יכולת התחרות שלה גם אל מול היבוא המתחזק בתחום. פימי רואה ברכישת החברה אתגר משמעותי". מי שהוביל את העסקה מצד בלווטניק הוא יו"ר נייר חדרה, יוחנן לוקר.

הרכישה היא אכן אתגר משמעותי - נייר חדרה מתמודדת עם ירידה מתמדת בצריכת הנייר, ועם עודפי ייצור במפעלי נייר ברחבי העולם ששוחקים את מחירי המכירה שלה. מצד שני, לחברה קשה להתייעל משום שהיא מחוייבת להסכמי העסקה נדיבים ומתמודדת מול ועדים חזקים.

נייר חדרה דיווחה אמנם ברבעון הראשון של השנה על רווח נקי של 270.7 מיליון שקל - אך רווח זה נבע ממכירת אחזקותיה בחוגלה קימברלי, יצרנית חיתולי האגיס ונייר טואלט לילי, לשותפה האמריקאית קימברלי קלארק. ממכירה זו נבע לנייר חדרה רווח של 299.7 מיליון שקל, ובניטרולה (וכן בניטרול הפרשה לרכוש קבוע של 23 מיליון שקל ברבעון) רשמה החברה הפסד של 5 מיליון שקל.

למרות ההפסדים, הנהלת נייר חדרה בחרה לבטל לקראת סוף הרבעון הראשון קיצוץ רוחבי לשכר של 350 עובדי החוזה הקיבוצי - קיצוץ עליו נלחמה החברה מול הוועדים, בעימות ארוך שגלש לעיתים לפסים אלימים. קיצוץ זה חסך לחברה בשנת 2014 סכום של 47.1 מיליון שקל, סכום שחלקו התקבל מקיצוץ ההטבות לאותה קבוצת עובדים בהסכם קיבוצי, הטבות שכללו בין השאר משכורת 13 והעלאות שכר קבועות ללא קשר למצב החברה. כעת נותר לראות האם תוכנית ההבראה של פימי לחברה תכלול אף היא פגיעה בתנאי העובדים המאוגדים, מה שעלול לדרדר את החברה לסכסוכי עבודה חדשים.

ההסכם למכירת האחזקות אמנם נחתם היום, אך הדרך להשלמת העסקה עוד ארוכה. לפי הדיווח: "השלמת העסקה נשוא ההסכם כפופה לתנאים מתלים, וביניהם אישור הממונה על ההגבלים העסקיים, אישור שר האנרגיה התשתיות הלאומיות והמים והיעדר שינוי מהותי לרעה במצב החברה, כפי שהוגדר בהסכם. המועד האחרון להתקיימות התנאים המתלים הנו 60 יום ממועד החתימה על ההסכם, אולם ניתן להאריך את התקופה להשלמת ההסכם ב-30 ימים נוספים או יותר בתנאים המפורטים בהסכם".

ישי דוידי, צילום: עמית שעל ישי דוידי | צילום: עמית שעל ישי דוידי, צילום: עמית שעל

תגיות