אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בריטניה תוכל לשלול בונוסים מבנקאים עד עשר שנים אחרי חלוקתם צילום: רויטרס

בריטניה תוכל לשלול בונוסים מבנקאים עד עשר שנים אחרי חלוקתם

תקנות חדשות של הבנק המרכזי של אנגליה יאפשרו לשלול בונוסים רטרואקטיבית מעובדי המערכת הפיננסית שהבנק שלהם מצוי בחקירה. המנהלים הבכירים יצטרכו לחכות שלוש שנים עד לקבלת הבונוס ושבע שנים עד שתסתיים תקופת התנאי

25.06.2015, 00:00 | שירות כלכליסט

חלק מבכירי המערכת הבנקאית בבריטניה יקבלו מעתה בונוסים על תנאי, וייאלצו לחכות עד שבע שנים כדי שיוכלו להיות בטוחים שהם לא יישללו מהם. זאת כתוצאה מנהלים חדשים שהוצגו השבוע ושנועדו להשיב את אמון הציבור במערכת הבנקאית בממלכה המאוחדת — כך לפי "הגרדיאן" הבריטי.

קראו עוד בכלכליסט

הבנק המרכזי של אנגליה פרסם הנחיות חדשות בנוגע למתן בונוסים לעובדים, בכירים וזוטרים, שהבנק שלהם מצוי תחת חקירה של הרשויות. על פי הנוהל החדש, המנהלים הבכירים בבנקים ייאלצו לחכות שלוש שנים מהרגע שבו יוחלט להעניק להם את הבונוס ועד לרגע שבו יקבלו אותו בפועל. נוסף על כך, ניתן יהיה לשלול מהם את הבונוס בעשור שלאחר ההחלטה להעניקו. כלומר, הבונוס שיוענק למנהלים הבכירים יהיה, הלכה למעשה, על תנאי לתקופה של שבע שנים.

המנהלים הזוטרים יקבלו את הבונוסים באופן מיידי, אך יצטרכו לחיות בחוסר ידיעה במשך שבע שנים, שבהן ניתן יהיה לשלול אותם מהם.

בעלי תפקידים נוספים שהבונוסים שלהם יהיו בסכנת שלילה הם מנהלי הסיכונים של הבנקים השונים, וזאת לתקופה של חמש שנים. הבונוסים של שאר העובדים, המוגדרים כ"נוטלי סיכונים", יימצאו לפי הנהלים החדשים בתקופת מבחן של שלוש שנים. לפי התקנות תיאסר גם חלוקת בונוסים לעובדים בבנקים שזכו לחילוץ ממשלתי וכן לדירקטורים חיצוניים.

מהלכים אלה מגיעים על רקע הפקת לקחים של מערכת הבנקאות הבריטית מהמשבר הפיננסי העולמי של 2008 וכן כתוצאה משורה של שערוריות שפקדו את הבנקים בבריטניה בשנים האחרונות.

ארבעת הבנקים הגדולים בבריטניה, שמחזיקים ב־77% מנתח השוק הפיננסי בממלכה, מצויים תחת חקירה של הרשויות. לפי הרשות להתנהלות פיננסית, הצעדים נועדו למנוע מהבנקים לנקוט סיכונים מוגזמים על ידי הגברת האחריות האישית של עובדיהם. "מדובר בצעד קריטי לשיקום אמון הציבור במערכת הפיננסית", אמר ראש הרשות מרטין ויטלי בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל".

נהלים אלו הם נדבך נוסף במערכת של הגבלות שהושתו על מנגנון השכר והבונוסים של המגזר הפיננסי על ידי הרשויות בבריטניה כמו גם האיחוד האירופי — מה שהופך אותו למפוקח ביותר בעולם. כבר עכשיו הבונוסים השנתיים של מרבית הבנקים בבריטניה משולמים כתמהיל של כסף ומניות, ומוגבלים כך שלא יעלו על חבילת השכר השנתית.

המערכת הפיננסית בבריטניה ספגה ביקורת, הן מבית והן מצד גורמים באיחוד האירופי, על מדיניות הבונוסים המתירנית שלה. בשנים האחרונות ירדו כמות הבונוסים והיקפם באופן משמעותי, אך בריטניה עודנה ניצבת בראש הרשימה — הן מבחינת הסכום השנתי המוקצה לבונוסים והן בשיעורם מתוך כלל השכר המשולם לעובד.

בה בעת, מעמדו של רובע הפיננסים של לונדון, הסיטי, כבירה פיננסית עולמית מצוי בסכנה בשל החשש מפני פרישת בריטניה מהאיחוד האירופי. סוכנות הדירוג S&P העריכה השבוע שיורשיה של לונדון יהיו פריז או פרנקפורט. ואכן, במאי דווח כי דויטשה בנק בוחן את האפשרות ושוקל להגדיל נוכחותו בפרנקפורט.

תגיות