אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"פישר ניסה להריץ את השופט צבי סגל לתפקיד פרקליט המדינה, טען שיעזור" צילום: אלכס קולומויסקי

"פישר ניסה להריץ את השופט צבי סגל לתפקיד פרקליט המדינה, טען שיעזור"

עדותו של קצין המשטרה לשעבר ערן מלכה, שהודה בקבלת שוחד, נמסרה לאחרונה למח"ש תחת הסכם עד המדינה. מלכה על סגל: "ראיתי אותו אצל רונאל בבית. הייתה מוטיבציה אדירה מצדו לגרום לשופט סגל להיות פרקליט המדינה, תוך אמירות של רונאל שאם סגל יהיה פרקליט המדינה רונאל מסודר"; משרד המשפטים: "פגישת וינשטיין ופישר בנושא פרקליט המדינה התקיימה בנוכחות המשנה ליועץ ועוזריו ואח"כ היועמ"ש דיווח לחברי ועדת האיתור"

25.06.2015, 13:30 | זוהר שחר לוי ותומר גנון

קשרי חברות עם היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, וניסיון להריץ לתפקיד פרקליט המדינה את שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, צבי סגל, תוך אמירות שהוא 'עוזר'. אלה הדברים, על פי תמלילי עדותו במח"ש, ששמע לטענתו קצין המשטרה לשעבר ערן המלכה מעו"ד רונאל פישר. זאת במסגרת הודעות שמסר לפני כחודש תחת הסכם עד המדינה שבו הודה בקבלת שוחד תמורת הדלפת מידע מחקירות.

חוקרת: "סיפרת לי על הקשר בין רונאל לבין יהודה וינשטיין היועץ המשפטי לממשלה. תפרט לי בדיוק מה אתה יודע על הקשר בין השניים ואיך אתה יודע את הדברים".

קראו עוד בכלכליסט

מלכה: "אני יודע את הדברים מרונאל. לשאלתך, לא ראיתי את וינשטיין אצל רונאל בבית או משהו. רונאל סיפר לי שהוא ווינשטיין חברים טובים שנים. לשאלתך, אני לא יודע כמה זה 'שנים' ולא מהיכן הם מכירים. רונאל סיפר שהם היו נוהגים ללכת לדוג יחד על הסירה של רונאל. אבל לצד זה אני אומר שממה שאני יודע הרבה זמן הם לא עשו את זה. בכל פעם שהם נפגשים הם אומרים שהם צריכים לדוג, אבל שזה לא קורה בסוף.

השופט צבי סגל , צילום: לע"מ השופט צבי סגל | צילום: לע"מ השופט צבי סגל , צילום: לע"מ

"דבר נוסף, בכל מה שקשור לשופט צבי סגל מבית המשפט המחוזי בירושלים – רונאל נפגש עם יהודה וינשטיין כחלק ממאמציו של רונאל להריץ את השופט סגל לתפקיד פרקליט המדינה, ורונאל ביקש מוינשטיין את תמיכתו במועמד סגל. בהגינות אוסיף, שרונאל אמר שיהודה אמר לו שהוא לא מתחייב ושהוא יחשוב על זה. אני יכול להגיד לך מאמירות של רונאל שמבחינתו לעשות פגישה עם יהודה 'זה שנייה'. הכוונה שלהבדיל מעו"ד רגיל שבשבילו להגיע ליועץ המשפטי לממשלה זה סיפור, הוא – רונאל, מגיע אליו בנקל. זה כל מה שאני יודע על וינשטיין והקשר בינו לבין רונאל. אף פעם לא דובר על עבירות חלילה.

"את השופט סגל ראיתי אצל רונאל בבית. הוא חבר מאוד טוב של רונאל ולכן התפלאתי גם שהגשתם את כתב האישום (בפרשת פישר) במחוזי ירושלים. אמרתי לעצמי 'איזה אומץ'. לשאלתך, הסיפור עם סגל הוא שרונאל ניסה להריץ אותו לתפקיד פרקליט המדינה והערות של רונאל שהשופט 'עוזר'".

חוקרת: "מה הכוונה עוזר?"

עו"ד רונאל פישר בביהמ"ש עם הקראת כתב האישום, צילום: אוהד צויגנברג עו"ד רונאל פישר בביהמ"ש עם הקראת כתב האישום | צילום: אוהד צויגנברג עו"ד רונאל פישר בביהמ"ש עם הקראת כתב האישום, צילום: אוהד צויגנברג

מלכה: "הוא לא פירט. אין משהו שאני יכול לשים עליו אצבע. אני יכול להגיד לך שהייתה מוטיבציה אדירה מצד רונאל לגרום לשופט סגל להיות פרקליט המדינה, תוך אמירות של רונאל שאם סגל יהיה פרקליט המדינה רונאל מסודר. לשאלתך, אני לא יודע מה הכוונה ב'מסודר', אבל אני מבין באמירות האלה שיש ביניהם קשר אבל אני לא יודע מה בדיוק. אני מאוד מקווה שזה לא נכון כי בכל זאת מדובר בשופט מחוזי".

חוקרת: "אתה לא מתעניין במה סגל יכול 'לעזור'? אתה משאיר את האמירה הזאת באוויר?"

מלכה: "כן. אני לא התעניינתי ולא שאלתי".

במשרד המשפטים הבהירו כי "היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, פגש בעו"ד פישר מספר פעמים בודדות בנסיבות חברתיות, לפני כעשור, בעת היותו עו"ד פרטי. עו"ד וינשטיין גם פגש בשעתו את עו"ד פישר על סירת דייגים שהיתה בבעלותו של פישר בעת ההיא. מכל מקום, בינו לבין עו"ד פישר מעולם לא שררו יחסים אישיים קרובים. אשר על כן, לא

היתה כל סיבה שהיועץ המשפטי לממשלה ימדר עצמו מעיסוק בפרשה, אשר ממילא הובאה לפתחו נוכח מעורבותה של פרקליטת מחוז ת"א לשעבר, עו"ד רות דוד - שכידוע מוכרת אף היא לכל בעלי התפקידים בצמרת מערכת אכיפת החוק. יצוין כי העובדות הנוגעות לעניין ידועות לגורמי המקצוע העוסקים בפרשה.

"עוד מצאנו לנכון להבהיר מספר עובדות בהמשך לפרסום בעניין פנייתו של עו"ד פישר ליועמ"ש לממשלה על מנת להמליץ על אחד המועמדים לתפקיד פרקליט המדינה: הפגישה נקבעה בעקבות פנייה של עו"ד רות דוד ועו"ד פישר ללשכת היועמ"ש עם בקשה להיפגש. הפגישה התקיימה כעשרה ימים לאחר הפנייה, בחדר הישיבות של לשכת היועץ, בנוכחות המשנה ליועץ ועוזריו. לאחר שנמסרה ההמלצה האמורה, דיווח עליה היועמ"ש לחברי ועדת האיתור, שבראשה עמד, ואף הנחה את כל חברי ועדת האיתור לדווח על כל הפגישות והפניות אליהם בעניין המועמדים השונים. כך אכן נעשה. כידוע, לתפקיד נבחר בסופו של דבר מועמד אחר".

מהנהלת בתי המשפט נמסר בתגובה: "למרבה הצער אנו נתקלים בהקשר לחקירת רות דוד ופרסום חומרי חקירה בעניינו של רונאל פישר בחרושת שמועות ושמות של שופטים שונים. לאף שופט אין קשר לחקירות אלו ועצם הפצת שמות של שופטים ללא בדיקה של ממש היא תופעה נפסדת".

מהשופט צבי סגל נמסר בתגובה באמצעות דוברת מערכת בתי המשפט: "אם מישהו דיבר בזכותו של השופט סגל בעת שהתמודד לתפקיד פרקליט המדינה, הרי שהדבר נעשה ביוזמתו שלו. השופט סגל לא נכח בפגישה הנטענת בשאילתה ואינו מכיר את תוכנה, ככל שנערכה פגישה כזו. עו"ד פישר מעולם לא ייצג נאשמים בתיקים בפני השופט סגל והוא אינו מכיר את ערן מלכה ומעולם לא החליף עמו מילה וחצי מילה".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
סגל פרקליט המדינה? הצחקתם אותי!
צר לי, אך אני לא מעויינת ולא מרגישה מוגנת כאשר אדם כמוהו, ששפט במשפט של הנערה בת ה-14 (שנאנסה ע״י 4 נערים) הסכים שתדגים בעת המשפט את התנוחות בה בוצע האונס, לנגד עיני השופטים, עו״ד והאנסים עצמם! לא מעוניינת שאדם כזה, ייצג את המדינה בה אני חיה. הוא מבחיל אותי.
מור , חיפה  |  11.09.15
לכל התגובות