אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחאת הסרדינים לשיא: היום - שביתה בבתי ספר ב-81 יישובים צילום: יריב כץ

מחאת הסרדינים לשיא: היום - שביתה בבתי ספר ב-81 יישובים

ועדי הורים ביישובים רבים בארץ אישרו את השתתפותם בהשבתת הלימודים, במחאה על הצפיפות בכיתות. הפגנות יתקיימו בכמה מקומות: "זו מחאה שבאה מהשטח, של הורים מתוסכלים שילחמו לטובת הילדים שלהם". במשרד החינוך הבהירו כי הלימודים יתקיימו כסדרם והמורים יגיעו כרגיל

28.06.2015, 07:01 | ynet
מחאת ההורים נגד הצפיפות בכיתות תגיע היום (א') לשיאה, כאשר ביישובים רבים בארץ יושבתו הלימודים למשך יום שלם. "לילדים שלנו מגיע חינוך ראוי. הגיע הזמן שנתעורר ונצא מהאדישות. שתיקתו של שר החינוך נפתלי בנט רק תחריף את המצב", אומרים ההורים. במשרד החינוך הבהירו כי הלימודים יתקיימו כסדרם והמורים יגיעו כרגיל.

עד כה אישרו את השתתפותם בהשבתה ועדי הורים בכ-81 יישובים, בהם: תל אביב, אשדוד, באר שבע, גבעתיים, גבעת שמואל, הוד השרון, חולון, כפר תבור, מודיעין, לוד, נהריה, נתניה, נצרת, סביון, נס ציונה, עמק חפר, עפולה, ערד, קריית אונו, רחובות, רמת גן וקלנסוואה. כמו כן, בראשון לציון ישבתו 14 בתי ספר למשך כל היום ובחיפה ישתתפו בהשבתה כמה בתי ספר.

פרט להשבתות יתקיימו הפגנות במוקדים שונים בארץ. בחולון תתקיים הפגנת הורים וילדים בשעה 8:00 ברחבת המדיטק; בשעה 8:30 תתקיים הפגנה בכיכר העירייה ברמת השרון; בשעה 7:45 תתקיים הפגנה בשכונת גילה בירושלים ובאותה השעה יתקיימו הפגנות הורים וילדים גם ליד בית ספר ערמונים ברמת גן, ובבית ספר "פרחי המדע" ברחובות בהשתתפות ראש העירייה. בשעה 8:30 תתקיים הפגנה בשדרות חן בהרצליה, והפגנה נוספת תתקיים בצומת העוגן במועצה האזורית עמק חפר. בשעה 13:00 יגיעו הורים מתל אביב, מצוידים בקופסאות סרדינים שרכשו בימים האחרונים, לבניין משרד החינוך ברחוב השלושה בתל אביב, וישאירו את קופסאות הסרדינים לשר החינוך נפתלי בנט.

 

אורטל שניצר, ממובילת המחאה בחולון, שם החלה מחאת הסרדינים בקיץ שעבר, מציינת כי בית ספר "שמיר" בעיר הוא השני בצפיפותו בארץ. "לומדים בו 850 תלמידים, כאשר בכל כיתה יש 40 תלמידים", היא מפרטת. "מצב הכיתות בחולון בפרט וברחבי הארץ בכלל מספק מראה למצב העגום של מערכת החינוך בישראל, מציאות שבה אין סיכוי לתלמידים להצליח, להבין וללמוד. בכיתה של 40-38 תלמידים הם לא מקבלים יחס פרטני, התלמידים החלשים לא מקבלים סיוע ונדחקים לפינה, ותלמידים חזקים לא זוכים לקדם את יכולותיהם. אין מרחב, שזה לא פחות חשוב. יכולת התמרון בכיתות בחולון פשוט בלתי אפשרית מרוב שהן צפופות. המצב הזה גורם לתסכול לא רק בקרב ההורים, אלא גם בקרב אנשי החינוך והילדים".

 

שניצר הוסיפה כי לא מדובר במחאה קטנונית, אלא במחאה על עתיד ילדיה. "לילדים שלנו מגיע חינוך ראוי. הגיע הזמן שנתעורר ונצא מהאדישות. שתיקתו של שר החינוך נפתלי בנט רק תחריף את המצב. אם כבוד השר חושב שביום שלישי, היום האחרון ללימודים, הסיפור ייגמר והוא יקבל שקט - הוא טועה ובגדול. אם לא יימצא פתרון מיידי, אנחנו נחושים שלא לפתוח את שנת הלימודים הבאה כסדרה".

איתי לביא, נציג ועד ההורים במועצה האזורית שער הנגב, מספר כי בבית הספר במועצה למדו עד כה 28 תלמידים בכיתה, אלא שלאחר החלטת מנכ"לית משרד החינוך שלא לפתוח בשנת הלימודים הבאה כיתות שלא עומדות בתקן של עד 40 תלמידים - יצומצמו כיתות ובכל כיתה ילמדו 39-38 תלמידים. "אנחנו לא מתכוונים לעשות את זה", מבהיר לביא. "אם יכריחו אותנו לאחד כיתות אנחנו לא נפתח את שנת הלימודים הבאה. מבחינתנו השביתה מחר היא שביתת סולידריות עם כל ההורים ברחבי הארץ כנגד ההתעלמות וההתנשאות של משרד החינוך. אם צריך, השביתה הזו תימשך גם ביום שני וגם ביום האחרון ללימודים. אנחנו מדגישים - לא נהסס לשבש את פתיחת השנה. משרד החינוך צריך להבין: זו מחאה שבאה מהשטח, של הורים מתוסכלים ועצבנים שילחמו לטובת הילדים שלהם".  

 

פז כהן, חבר פורום ועדי ההורים הישובים ויו"ר ועד ההורים העירוני בירושלים: "שנת הלימודים הנוכחית מסתיימת באקורד צורם. מאוד קשה להשאיר את הילדים בבית לעוד יום, אבל אם החלטנו לשלם מחיר אישי כה גבוה - צריך להבין שהנושא בנשמתנו. היקף התמיכה הארצית הוא בלתי נתפס. האכפתיות ממערכת החינוך מוציאה רבבות הורים וילדים לפעולה והחינוך הציבורי תופס מקום מרכזי בשיח הישראלי".

שר החינוך בנט, צילום: אוראל כהן שר החינוך בנט | צילום: אוראל כהן שר החינוך בנט, צילום: אוראל כהן

לדבריו, ההיענות הרבה של ועדי ההורים ברחבי הארץ להשבית היום את הלימודים, מעידה על כך שמדובר בבעיה ארצית ולא בבעיה מקומית. "שר החינוך נפתלי בנט לא יצר את בעיית הצפיפות בכיתות, הוא קיבל מערכת חינוך ציבורית מאתגרת, אבל המפתח לפתרון בעיית הצפיפות, כמו גם רתימת הציבור לקחת חלק אמיתי ופעיל, מצוי בידיו. הנענו את המחאות לא כנגדו, אלא על מנת לספק לו את הרוח הגבית מהציבור לקבלת ההחלטות הנדרשות".

יו"ר ועד ההורים בטירה, מרואן עבד אל חי, מציין כי היום יושבתו הלימודים בששת בתי הספר היסודיים ביישוב. "המצב פה קשה מאוד. בבתי הספר היסודיים מדובר על 40-38 תלמידים בכיתה, כשבחטיבות הביניים המספר עולה על 40 בכיתות מסוימות. אי אפשר ללמד וללמוד ככה. מופעל על התלמידים לחץ אדיר, ורק הם נפגעים. אנחנו דורשים ממשרד החינוך ליישם את החלטת הממשלה ואת מסקנות ועדת שמחון ולהקטין את מספר התלמידים בכיתה ל-32".

בעקבות הודעת ההורים על ההשבתה הכללית, הודיע ארגון ההורים הארצי שהוא אינו תומך במהלך של פורום ועדי ההורים היישובים. גם משרד החינוך מיהר להוציא הודעה שבה הוא מדגיש כי הלימודים היום יתקיימו כרגיל וכי הוא קורא להורים לשלוח את ילדיהם למוסדות החינוך. בסופו של דבר, רק ההורים הם אלה שיחליטו האם לשלוח את ילדיהם לבתי הספר. נכון לעכשיו נראה כי במקומות רבים ברחבי הארץ לא יתקיימו היום לימודים.

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "המשרד פועל בהתאם להחלטת הממשלה משנת 2008 לפיה תקן לכיתה בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים בכל המגזרים, נקבע בהתאם למדד הטיפוח של בית הספר, והוא עומד בטווח של בין 40-32 תלמידים לכיתה. בחטיבה העליונה – התקן הוא עד 36 תלמידים בכיתה. משרד החינוך מקיים הידברות שוטפת עם נציגות ארגון ההורים הארצי במטרה לתת את המענים הטובים ביותר לתלמידי ישראל. לצורך כך הוקם צוות עבודה משותף לארגון ההורים הארצי ולמשרד החינוך. המשרד קורא להורים שלא לנהל את המאבק תוך פגיעה בשגרת הלימודים של הילדים. בתי הספר יהיו פתוחים וצוותי ההוראה יפעלו כרגיל".

תגיות