אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות השידור: אין אגרה אבל אגף הגבייה ממשיך לעבוד צילום: עמית שאבי

בלעדי לכלכליסט

רשות השידור: אין אגרה אבל אגף הגבייה ממשיך לעבוד

החוק הנוכחי אוסר על כונס הנכסים הרשמי לנייד או לפטר עובדים עד לסגירה הסופית של הרשות. בימים אלה עוסקים עובדי אגף הגבייה בטיפול בחובות עבר

28.06.2015, 07:18 | אופיר דור
אף שאגרת הטלוויזיה בוטלה בתחילת השנה ולא נגבתה, אגף הגבייה ברשות השידור ממשיך לפעול במתכונת מלאה. מנתונים שהגיעו ל"כלכליסט" עולה כי האגף מעסיק באופן קבוע 90 עובדים בתקציב של כ־30 מיליון שקל בשנה (כ־2.5 מיליון שקל בחודש).

קראו עוד בכלכליסט

מתקציב זה, 20 מיליון שקל משמשים לתשלום משכורות והוצאות נלוות, ו־10 מיליון שקל נוספים משמשים לשכירת מבנים ולצרכים אחרים.בנוסף, מתחילת השנה שילמה רשות השידור לעובדי אגף הגבייה עבור כ־4,000 שעות נוספות בממוצע בחודש.

בניין רשות השידור, צילום: עמית שאבי בניין רשות השידור | צילום: עמית שאבי בניין רשות השידור, צילום: עמית שאבי

ביטול אגרת הטלוויזיה נועדה לצאת לפועל במקביל לסגירת רשות השידור והקמת תאגיד הציבור השידורי תחתיה. אלא, שנתניהו ושר התקשורת דאז גלעד ארדן החליטו לעצור את גביית האגרה לפני הבחירות ועוד בטרם הוקם התאגיד. השר אופיר אקוניס, המייעץ לנתניהו בנושא רשות השידור, הבהיר בשבוע שעבר כי האגרה לא תשוב גם אם תאגיד השידור החדש לא יוקם.

אלא שהחוק הנוכחי אוסר על כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) לנייד או לפטר עובדים עד לסגירה הסופית של הרשות. בנוסף, הממשלה מעולם לא החליטה רשמית על ביטול אגרת הטלוויזיה. האוצר סרב עד כה לממן את תפעול רשות השידור מתקציב המדינה וביקש להפעיל תחתיה את התאגיד החדש כבר מ־1 ביולי.

בימים אלה עוסקים עובדי אגף הגבייה בטיפול בחובות עבר משנים קודמות - אלא שגם בנושא זה מעסיקה הרשות חברת גבייה חיצונית בשם מ.ג.ע.ר (מרכז גבייה ממוחשבת).

תגיות