אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת מרק הגרמנית רוכשת את חברת קיולייט ננוטק הישראלית צילום: עמית שעל

חברת מרק הגרמנית רוכשת את חברת קיולייט ננוטק הישראלית

קיולייט מפתחת טכנולוגיות אופטיות ותצוגה מתקדמים המבוססות על ננו-חלקיקים. החברה יושבת בירושלים ומעסיקה כעשרים עובדים. סכום העסקה אינו ידוע

29.06.2015, 12:36 | מאיר אורבך

מרק (Merck), חברה גרמנית מובילה בתחום הבריאות ומדעי החיים, הודיעה היום (ב') כי רוכשת את כל האחזקות בחברת קיולייט ננוטק. הרכישה באה בהמשך להשקעה של מרק בקיולייט בשני שלבים, ב-2012 ושוב ב-2013. בעקבות העסקה, מרק תחזיק ב-100% בחברה. לא נמסרו נתונים כספיים אודות העסקה.

קראו עוד בכלכליסט

קיולייט חוקרת את התכונות של ננו-חלקיקים אנרגטיים לצרכי פיתוח פתרונות בתחום האופטיקה. כך למשל, החברה פיתחה יריעה פלסטית מבוססת ננו-חלקיקים המשפרת את צריכת האנרגה של מסכי LCD. הדבר יכול בין השאר להגדיל בצורה משמעותית את הזמן הפעולה של מכשירי סלולר, ויפחית כמעט בחצי את צריכת האנרגיה של טלוויזיות ומסכי LCD גדולים. היריעה האופטית גם מגדילה את טווח הצבעים של מסכים. החברה הציגה לראשונה את טכנולוגיית הננו-גבישים החדשנית שלה בכנס המקצועי SID שנערך בתחילת החודש בסאן חוזה. 

יעקב מיכלין, יו"ר קיולייט ננוטק, צילום: עמית שעל יעקב מיכלין, יו"ר קיולייט ננוטק | צילום: עמית שעל יעקב מיכלין, יו"ר קיולייט ננוטק, צילום: עמית שעל

"הרכישה מתאימה באופן מושלם לאסטרטגית החדשנות שלנו. חדשנות היא סם החיים שלנו" אמר קרל-לודוויג קליי, מנכ"ל ויו"ר מרק הגרמנית. הוא הסביר גם שמרק מקווה לחזק את מעמדה בתחום התצוגהעל ידי ניצול טכנולוגיות חדשות. מרק צומחת כיום בשוק מסכי ה-OLED, שבעבר נשלט ביד רמה על ידי סמסונג. טכנולוגיית הפאנלים של קיולייט תאפשר למרק גם להתחרות בתחום ה-LCD עם מסכים יעילים וצבעוניים יותר.

קיולייט היא חברת בת של יישום, חברה העוסקת במסחור של מחקרים אקדמאיים מבית האוניברסיטה העברית. לדברי יעקב מיכלין, מנכ"ל יישום, ויו"ר קיולייט ננוטק, העסקה היא: "אבן דרך חשובה עבור קיולייט, שהייתה חברת ההזנק הראשונה שפעלה בלב קמפוס ספרא של האוניברסיטה העברית... זוהי דוגמה מצויינת להגשמת החזון של יישום להפוך חדשנות אקדמית למוצרים חדשניים כמו גם לייצר הזדמנויות תעסוקה בירושלים ובישראל."

מתרחבים בישראל

קליי אמר במפגש עיתונאים מקומי לרגל רכישת חברת קיולייט כי רכישות אינה הדרך היחידה שבה מרק מתעתדת להדק את הקשר שלה עם השוק הישראלי. הוא הוסיף: "אנחנו מעדיפים להתחיל בשותפויות... אם דרך רכישה, השקעה, שותפות טכנולוגית או שותפות עסקית".

מרק מעסיקה בישראל כיום כ-100 עובדים, עם פעילות בראש העין, הרצליה וחממת סטארט-אפים יעודית ביבנה שם מרק מטפחת כשלוש חברות נוספות. חברת הציוד הרפואי נמצאת בתהליכים להשלמת רכישת הענק של חברת סיגמא אולדריך. עם השלמת עסקה זו, והשלמת רכישת קיולייט, מרק תעסיק בישראל למעלה מ-500 איש. בעולם מעסיקה החברה כ-39 אלף עובדים, עם מחזור מכירות של 11.3 מיליארד יורו ב-2014.

החברה העולמית הקצתה לחממה ביבנה תקציב של 10 מיליון יורו להשקעה בחברות. קליי אמר במפגש שאם יהיה צורך בהשקעות נוספות בחברות אלו, לא תהיה בעיה גם להגדיל את התקציב. לגבי האפשרות שהחברה תמשיך לרכוש חברות נוספות בישראל, קליי לא פסל זאת ואמר כי מרק מתמקדת כיום ברכישות בתחום מדעי החיים. בעתיד, עם זאת, יתכן והחברה גם תשקול רכישות בתחומים רחוקים כגון דאטה.

חברת קיולייט ננוטק נוסדה בשנת 2009 ומשרדיה יושבים בירושליים. היא מעסיקה כעשרים עובדים. מאז הקמתה, היא  עובדת באופן הדוק עם חברת מרק במסגרת תכנית מחקר רב-לאומית ומשותפת הנתמכת על ידי משרד המדען הראשי בישראל ומשרד הכלכלה הישראלי. בהמשך לעסקה, קיולייט ננוטק תשמש כמרכז המחקר לחומרים קוואנטיים של המגזר העסקי Performance Materials של חברת מרק.

תגיות