אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמסונג, למה אנחנו לא יכולים למחוק את האפליקציות שלך מהמכשיר?

סמסונג, למה אנחנו לא יכולים למחוק את האפליקציות שלך מהמכשיר?

ארגון צרכנים סיני הגיש תביעה נגד הענקית הקוריאנית ונגד Oppo המקומית, בטענה שאינן מאפשרות למחוק אפליקציות מובנות. האפליקציות האמורות תופסות מקום במכשירים, מנצלות את חבילת הדאטה להורדת עדכונים ומיותרות בעיני המשתמשים

05.07.2015, 10:24 | נמרוד צוק

רבים מקוני הסמארטפונים שונאים את מהאפליקציות המובנות בהם, אותן לא ניתן להסיר. בסין, המדינה שהיא שוק הסלולר הגדול ביותר, החליטו לעשות משהו בעניין. גוף להגנת הצרכן, "מועצת הצרכנים של שנגחאי", תובע את סמסונג ואת היצרנית הסינית אופו, כדי לכפות עליהן לשנות את המדיניות בנושא. התביעה הייצוגית הוגשה בסוף השבוע לבית משפט מקומי בעיר.

קראו עוד בכלכליסט

בכתב התביעה הסבירה המועצה כי לאחרונה היא מקבלת יותר ויותר תלונות על האפליקציות המותקנות מראש, בעיקר בשל המקום שהן תופסות במרחב האחסון של המכשירים ובשל בזבוז חלק מנפח תעבורת הנתונים בחבילות התקשורת על עדכונים אוטומטיים. המוצעה דורשת משתי החברות לידע את הקונים על האפליקציות המותקנות על מכשיריהן לפני הרכישה, באמצעות מידע שיוצג על גבי האריזה - ולספק אמצעים פשוטים והסברים למי שיהיה מעוניין להסיר אותן.

אפליקציות סמסונג על מכשיר בישראל אפליקציות סמסונג על מכשיר בישראל אפליקציות סמסונג על מכשיר בישראל

בדיקה שערכה המועצה שכללה 20 מכשירים העלתה תוצאות קיצוניות בכמה מקרים: מכשירי הגלקסי נוט 3 שנמכרים במדינה (מדגם SM-N9008S) מכילים 44 אפליקציות שונות שלא ניתן להסיר כלל או שמסובך למנוע את הפעלתן. המצב במכשירי אופו היה אפילו גרוע יותר, עם 47 אפליקציות שכאלה.

כך עושות כולן

התקנה מראש של אפליקציות תוך ביטול האפשרות להסירן, מתוך אינטרס מסחרי וגם כאשר הן לא חיוניות לשימוש בסיסי במכשיר, היא פרקטיקה נפוצה אצל מרבית יצרניות מכשירי האנדרואיד, גם מחוץ לסין, אבל בדרך כלל מספרן נמוך יותר.

מכשיר Oppo, צילום מסך: http://global.oppo.com מכשיר Oppo | צילום מסך: http://global.oppo.com מכשיר Oppo, צילום מסך: http://global.oppo.com

מכשיר הנוט שבדקה המועצה כלל אפליקציות כגון מילון אלקטרוני וחנויות מקוונות, כאשר מכשירי אופו כללו משחקים רבים. "ניסינו לפעול קודם בדרכים אחרות אבל נכשלנו, ולכן הלכנו לנתיב המשפטי. אנו מקווים כי המהלך הזה יגרום ליצרניות נוספות לחדול מהפרקטיקה הלא סבירה אבל הנפוצה מאוד, של התקנת אפליקציות בלתי ניתנות להסרה מבלי לידע את הקונים", אמר מזכיר המועצה טאו אייליאן. סמסונג ואופו טרם הגיבו לטענות.

במקרה דומה שהחל להתנהל בשנה שעברה, תבעה אישה מהעיר שנג'ן את אפל בטענה כי כמה מהאפליקציות שהגיעו עם מכשיר האייפון 5 שקנתה אינן ניתנות להסרה וכי הן אוספות את המידע האישי שלה בניגוד לרצונה. התביעה נדחתה וכעת ממתינה התובעת לתחילת הדיון בערעור שהגישה לערכאה גבוהה יותר.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
זו פרקטיקה של כל היצרנים, כולל אפל ומייקרוסופט.
משום מה מתייחסים רק ליצרניות אנדרואיד אבל גם iOS של אפ, Windows Phone של מייקרוסופט ומערכת אנדרואיד "נקיה" של גוגל במכשירי הנקסוסו ומהדורות ה Play מגיעות עם תוכנות שאין הכרחיות, או שיש להן תחליפים, ושלא ניתן להסיר אותן. נכון שאצל כמה יצרניות אנדרואיד (כמו סמסונג) הכמות מוגזמת אבל בכל זאת הבעיה אינה בלעדית לאנדרואיד. הפתרון ברור, לחייב את כל היצרניות לאפשר הסרה של כל אפליקציה.
אמיר  |  08.07.15
8.
צודקים 100% יש לי סמסונג S3
ומעולם לא הפעלתי אפליקציה שהגיעה עם המכשיר, הן סתם מכבידות ומיותרות. חייבים לחייב בחקיקה כל חברה שמייצרת מכשירים וכל מפעילה לתת אפשרות להסיר את האפליקציות שהן דוחפות למכשיר. בגלל כל זה אני חושב שהמכשיר הבא שלי יהיה אנדרואיד נקי של גוגל, נקסוס מגיע נקי?
VC-10  |  07.07.15
לכל התגובות