אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פישמן נכנע ללחץ המוסדיים: מוכן לשפר את המתווה בהסדר החוב של מירלנד צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

פישמן נכנע ללחץ המוסדיים: מוכן לשפר את המתווה בהסדר החוב של מירלנד

המוסדיים דרשו מפישמן להזרים 10 מיליון דולר נוספים או להקצות להם 10% נוספים מהמניות של מירלנד ששוות נכון להיום 5.6 מיליון ליש"ט

05.07.2015, 18:05 | אורן פרוינד

איש העסקים אליעזר פישמן נכנע ללחץ שהפעילו הגופים המוסדיים פסגות, הראל וילין לפידות. ל"כלכליסט" נודע כי חברת מירלנד, הזרוע המסובכת של כלכלית ירושלים שמנהלת זה חצי שנה מו"מ להסדר חוב של מיליארד שקל עם מחזיקי האג"ח, הסכימה למרבית דרישות המוסדיים בנוגע לשיפור המתווה שהציגו הנאמנים ועורכי הדין גיא גיסין ואיה יופה עבור המחזיקים לפני שבוע וחצי. אסיפת האג"ח שתוכננה למחר (ב') תבוטל ככל הנראה.

קראו עוד בכלכליסט

המוסדיים דרשו מפישמן להזרים (באמצעות החברות כלכלית ירושלים, מבני תעשייה, ודרבן) תוספת של 10 מיליון דולר נוספים לחברה, או הזרמה של 10% מניות נוספות של מירלנד ששוות נכון להיום 5.6 מיליון ליש"ט (32 מיליון שקל), אולם עשויות להיות שוות הרבה יותר במקרה שהמצב ברוסיה ישתפר.

במתווה המקורי מירלנד הציעה הזרמה של 15 מיליון דולר מבעלי המניות כאשר בעלות השליטה כלכלית ירושלים (30.5%), מבני תעשייה (40.2%) ודרבן (15.2%), התחייבו מצדן כי ישתתפו לפי חלקן -12.5 מיליון דולר. פיצוי נוסף שהעניקה מירלנד למחזיקים, בתמורה לדחיית תשלום החוב בשלוש וחצי שנים, הוא הקצאה של 5.5% ממניות מירלנד ואופציות ל-4.5% נוספות. למוסדיים זה לא הספיק.

דודו זבידה, מנכ"ל כלכלית ירושלים דודו זבידה, מנכ"ל כלכלית ירושלים דודו זבידה, מנכ"ל כלכלית ירושלים

כבר ביום חמישי הביע דודו זבידה, מנכ"ל כלכלית ירושלים, נכונות להירתם לדרישות של המוסדיים, אולם הצדדים לא הסכימו על מועד ביצוע ההזרמה. פישמן וזבידה הסכימו להיענות למחזיקים על הדרישות שלהם, אולם לא במועד הנוכחי, אלא רק בנובמבר 2017. המוסדיים דרשו להקדים את הההזרמה/הקצאה למרץ 2017 ולבסוף החליטו לפצל את התוספת לשתי מנות.

מנה ראשונה תהיה עד סוף יוני 2016 ועד אז החברה תוכל להחליט האם להעניק 5% מהמניות או 5 מיליון דולר. במידה שיוחלט על הזרמה באמצעות מניות ההקצאה תבוצע מיידית ובמידה וזה באמצעות מזומן אזי הוא יועבר עד מרץ 2017. המנה השנייה תהיה עד סוף דצמבר 2016, כאשר גם במנה השנייה המניות יועברו במזומן ובמידה והתשלום יבוצע במזומן הוא יועבר עד מרץ 2017. בתמורה הנהלת מירלנד ביקשה לבטל את האסיפה ולהרגיע את הרוחות.

המוסדיים יצאו לסיבוב שיפורים מול פישמן כשהם מסתמכים על הצעה שקיבלו נאמני האג"ח מהקרן הרוסית רנובה של המיליארדר היהודי-רוסי ויקטור וקסלברג, שהציע למחזיקים להמיר את החוב שברשותם ל-75% מהמניות בתמורה להזרמה של 15 מיליון דולר ונטילת 15% מהמניות של החברה. אנשיו של וקסלברג נפגשו עם היועץ הכלכלי של המחזיקים רו"ח איציק עידן והביעו נכונות לבצע את העסקה.

מירלנד משקיעה בנדל"ן מניב ובייזום נדל"ן ברוסיה. הפיחות החד ברובל הרוסי הוביל לירידה חדה בערך הנכסים שלה, ובצורך להגיע להסדר לדחיית חוב כדי לנסות ליצור רווח בעיקר מהמשך פיתוח הנדל"ן למגורים. כששער הרובל קרס, סגרו הבנקים ברוסיה את הברז למירלנד וכך החל ההסדר בחברה. הנהלת מירלנד טוענת כל עוד שער הרובל לא יירד מרמה של 42 רובל לדולר, אין שום שינוי במצב החברה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
לפרטיים אין מה לעשות עם 200 שקל מירלנד אנגלית
לנו הפרטיים יש בעיה אחרת לגמרי - מניות מירלנד הן מניות ב... לונדון. אין לנו מה לעשות עם פיצוי דרדל'ה במניות אנגליות, פשוט כי רק העמלה יכולה להיות גבוהה מכל הפיצוי. פרטיים מכירים את הבעיה הזו מאפריקה ישראל בזמנו (דרדל'ה של מניות אפי פיתוח). לכן באסיפה שתבוא אני מציע לגבש בקשה מצד הפרטיים, שתהיה אחד מהבאים: 1. לעשות רישום כפול למירלנד גם בת"א (אין לנו בעיה עם מניה בת"א) 2. לתת מניות של כלכלית במקום (מוכן גם פחות מניות, העיקר שיהיה בת"א) 3. הצעת רכש למניות מירלנד המונפקות, לפרטיים בלבד (ואפשר להגביל עד סכום מסויים, נגיד אלפיים שקל פר חשבון), מצד פישמן או איזה מוסדי. אני מוכן למכור את הדרדל'ה שאקבל גם בעשיריה פחות ממחיר השוק ושיהיה לפישמן/המוסדי הרבה לבריאות. שירוויח עלי. בכיף. כמובן שהכל ברשות ומי שרוצה להמשיך להחזיק במניות אנגליות מוזמן להמשיך ולהחזיק. לנו הפרטיים פשוט אין מה לעשות עם דרדל'ה אנגלית.
dw  |  19.07.15
2.
על זה כל המהומה?
על זה שעוד שנה אולי יזרימו 5 מ' דולר? בלי התחייבות להזרמה? הרי אם המצב ישתפר תוך שנה, יזרימו 5 מ' דולר שכנראה לא יהיו נחוצים, ואם המצב יתדרדר, הרי שגם ככה המניות לא יהיו שוות כלום ובעלי החוב ישתלטו על החברה. פישמן באמת שיחק אותה בזה שהוא מצליח לקנות אופציה על שוק תנודתי כמו רוסיה עם מינוף אדיר ובכלום כסף... המוסדיים במקרה הזה לא השיגו הרבה ורק הזמן הנוסף שהמשא ומתן נמשך בגלל הספין הזה, ושפישמן הרוויח כאופציה ללא עלות, שווה יותר מה"ההישג" הזה.
אבי , רמת גן  |  05.07.15
1.
כל ה"רעש" וההיתנגדות עבור 3.3% לחוב
אילו היו מתעקשים על תמורה במניות - דיינו - חולקים בתשואה עודפת בהתאם לסיכון אילו היו מקבלים את ה 10 מיליון דולר היום - דיינו - אין חבר נאמן כמו כסף מזומן אבל התעקשו על 3% עוד שנתיים !!! די ברור שאם המצב ברוסיה לא ישתפר לא נראה הרבה מהקרן ואם המצב ישתפר הרי שלא נקבל יותר מאותם 3% נוספים ( יעדיפו את חלוקת המזומן)
במבוק , צפון  |  05.07.15