אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: ממטבחה של מאמא צילום: נמרוד גליקמן

הפסקה לעסקית: ממטבחה של מאמא

רשת ג'ויה ריעננה את תפריט הסניף בסינמטק תל אביב, וכמעט בן לילה הפכה המסעדה האיטלקית מסתמית לכזו שמגישה אוכל אותנטי וטעים

07.07.2015, 09:22 | גלי וולוצקי

רשת המסעדות ג'ויה מבית ארקפה מחזיקה שלושה סניפים (סינמטק תל אביב, הרצליה ורמת החייל) ומציעה כבר יותר מעשור מטבח איטלקי חביב ולא מתיימר. לא מדובר במשהו שנועד לספק את חובבי הקולינריה הגבוהה, אלא בסידור יומיומי לארוחות סבירות במחירים הוגנים.

קראו עוד בכלכליסט

לפני כחודש הוחלט ברשת שסניף הסינמטק צריך לקבל התייחסות אחרת, ובצדק. כדי להיות אטרקטיבים ולהתבלט בין ים המסעדות המקיפות אותה, ג'ויה המרכז תל־אביבית אכן צריכה להציע יותר מפתרון שההורים יכולים לסבול בזמן שהילדים אוכלים פיצה. לשם כך גויס השף רוברט קלוגר (סושיאל קלאב, רפאל, הרברט סמואל) במטרה שיינער וירענן את התפריט הרגיל של הרשת וייצור משהו עדכני יותר.

טעם של עוד

דיל הצהריים כאן מציע ארוחה הכוללת פוקצ'ה, מנה ראשונה ומנה עיקרית בשני מסלולי מחיר — 55 או 66 שקל. מקצת המנות מחייבות תוספת מחיר של 10–15 שקל.

בשעת צהריים המסעדה מלאה כמעט עד אפס מקום. למרבה הפלא, למרות החופש הגדול, מרבית הקהל מורכב דווקא מאנשים מבוגרים, ככל הנראה קהל הפנסיונרים הפוקדים תדיר את הסינמטק, שנראים כאילו הם לוקחים את הזמן לארוחת צהריים נינוחה.

לפתיחה מוגשת לשולחן פוקצ'ה לוהטת ומוצלחת ביחד עם סלסת עגבניות, ומיד אחריה מגיעות המנות הראשונות. צלחת אנטיפסטי מגוונת כללה בטטה, זוקיני, שומר, כרובית, פלפלים אדומים וירוקים וחציל, וכל הירקות נצלו ותובלו בתבונה והיו מוצקים ומלאי טעם.

הראשונה הנוספת היתה אפילו טעימה יותר: ברזאולה משובחת (בשר כבוש ומיובש בנוסח איטלקי) שהוכנה בעבודת יד וניתן היה לנעוץ בה שיניים בתוספת מוצדקת של 15 שקל. כל הטוב הזה הוגש עם לחם קלוי, קוביית חמאה זרויה מלח גס ופלפל שחור, איולי מצוין וסלט קטן של עגבניות שרי וצנוניות.

פיצה ג פיצה ג'ויה. האוכל טעים, השירות מעולה והמחירים הגיוניים | צילום: נמרוד גליקמן פיצה ג

 

דואט של פיצה ופסטה

בעיקריות הלכנו על המיינסטרים — הדואט הנצחי של פיצה ופסטה — וממש לא התאכזבנו. פיצה ג'ויה (עם רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, עלי אורוגולה ופרמז'ן, 55 שקל) היתה דקה, פריכה וחביבה. לא מדובר בפיצה יוצאת דופן אבל בהחלט עשויה כהלכה וטעימה.

לזניה ראגו בקר (66 שקל) המכונה בתפריט "הלזניה" היתה עצומה בגודלה והוגשה במחבת רותחת. עלי הפסטה עטפו ברישול מילוי ארומטי של בשר וירקות שורש, וכל המנה נראתה כמו משהו שהוכן במטבחה של מאמא איטלקייה מוכשרת, בדיוק כמו שלזניה במסעדה כזו צריכה להיראות.

לא התאפקנו והזמנו גם קינוח, שהיה החלק המאכזב היחיד בארוחה. קיבלנו קנולי (39 שקל) ממולא בקרם לימון שהיה קצת מתוק מדי, ונראה כמו אחיה העירוני והמפונפן של הלזניה האותנטית.

דיל הצהריים של ג'ויה הוא בהחלט חדשות טובות לכל מי שמזדמן לסביבה. האוכל טעים, השירות מעולה והמחירים הגיוניים. שדרוג הסניף בסינמטק נראה כצעד נבון שלבטח יהפוך את המסעדה לשווה בין שוות לצד שכנותיה למתחם.

ג'ויה

ז'אנר: איטלקי

מיקום: הארבעה 5, סינמטק תל אביב, 03-6425854

מחיר העסקית: 55–65 שקל

זמנים: ראשון־שישי,

12:00–17:00

התחככות: קהל סינמטקי

שירות: מקצועי וזריז

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניוני המתחם

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: טעים ומשתלם

תגיות