אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצעת חוק: תוגדל ההנחה לרכישת דירה בדיור הציבורי צילום: עמית שעל

הצעת חוק: תוגדל ההנחה לרכישת דירה בדיור הציבורי

ההנחה המקסימלית הניתנת לזכאי הדיור הציבורי המעוניינים לרכוש את דירתם נקבעה ב-2008 על 705 אלף שקל - אלא שמאז מחירי הדירות עלו בכ-70%. הצעת חוק של ח"כ אלי כהן מכולנו מגביהה את התקרה ל-915 אלף שקל

07.07.2015, 19:57 | אורי תובל
הצעת חוק שהגיש ח"כ אלי כהן מכולנו קובעת שההנחה המקסימלית הניתנת לדיירי הדיור הציבורי הזכאים לרכוש את דירתם, תעלה מ-705 אלף שקל ל-915 אלף שקל. גובה ההנחה נקבע ב-2008, ולפי נתונים שמסר כהן, מאז עלה מחירה הממוצע של דירה בדיור הציבור ב-69%, מ-774 אלף שקל ל-1.3 מיליון שקל. "זהו מצב אבסורדי שבו החוק שמאפשר לדיירים לרכוש את הדירה אינו מממש את תכליתו", מסר כהן. החוק אמור לזכות בתמיכת הקואליציה.

ח"כ אלי כהן. יוזם הצעת החוק ח"כ אלי כהן. יוזם הצעת החוק ח"כ אלי כהן. יוזם הצעת החוק

חוק הדיור הציבורי שנחקק ב-1998 על ידי ח"כ רן כהן איפשר לדיירים ששכרו את הדירה מחברות כמו עמידר לרכוש את הדירה בהנחה משמעותית, שלקחה בחשבון את עשרות השנים שבהן שילמו שכירות. לפי החוק, הכנסות המדינה אמורות היו לממן רכישת דירות ציבוריות חדשות. אולם הממשלה הקפיאה את החוק לאורך שנים באמצעות חוק ההסדרים, ובמקום זאת יצאה במבצעי מכר שהציעו את הדירות בהנחה גדולה. ההכנסות ממבצעי המכר זרמו לתקציב המדינה ולא להרחבת הדיור הציבורי.

בניין דירות, צילום: עמית שעל בניין דירות | צילום: עמית שעל בניין דירות, צילום: עמית שעל

ב-2013 חזר החוק לתוקף, אולם אם ב-2008 קיבלו הזכאים הנחה שהגיעה עד ל-90% משווי הדירה, עם עליית המחירים ההנחה עומדת על כ-55% משווי דירה ממוצעת, במיוחד בערי המרכז ובירושלים. "חוק הדיור הציבורי ובעיקר זכויות הרכישה, מטפל בעיקרון הצדק החלוקתי ובצמצום פערים חברתיים, ונוגע במחולל העוני הגדול ביותר – הדיור", אומר כהן. "החוק מקנה לדיירי הדיור הציבורי הוותיקים את הזכות הטבעית להיות הבעלים של הדירה והוא תומך באופייה של ישראל כמדינת רווחה".

החוק, שעליו חתומים ח"כים מהקואליציה והאופוזיציה ועשוי לקבל את תמיכת הקואליציה, קובע שההכנסות מהמכירה יופקדו בקרן שתנוהל על ידי משרד השיכון ושייעודה יהיה רכישת דירות לדיור הציבורי בלבד – כתוספת למדיניות המתוכננת של הממשלה.

על פי ההסכם הקואליציוני של כולנו, המדינה תגדיל בכל שנה את מספר הדירות הציבוריות שברשותה בכ-700, בעיקר על ידי רכישה. לאחרונה יצא שר הבינוי יואב גלנט בתוכנית שככל הנראה לא תואמה עם כחלון, לפיה 5% מכל יחידות הדיור שייבנו על קרקעות מדינה, יוקצו לדיור ציבורי.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
עוד רעיון הזוי
הכותב קובע בלי למצמץ שלכל אדם יש זכות טבעית לבעלות על דירה דבר שהוא הזוי לחלוטין בלשון המעטה. כל הרעיון של דיור ציבורי בבעלות הממשלה הוא רעיון אבסורדי בלשון המעטה. במקום שבכל שנה יהיה תקציב לסיוע בשכירת דירות לאנשים נזקקים ובאופן כזה ניתן יהיה לסייע למספר גדול של אנשים רוצים שהמדינה תרכוש דירות ותשכיר אותם לנזקקים. ברור שבסידור כזה ניתן בשלב ראשון לסייע למספר מועט של נזקקים. האיזור שבו רוכשת המדינה דירות לדיור ציבורי הופך מהר מאד לסלמס, מסיבות שונות (לדיירים לא אכפת מהדירות, אין להם כסף לתחזק, צפיפות וכו'). אחרי כמה שנים שבהם הדיירים משלמים שכ"ד אפסי מציעים לדיירים לרכוש את הדירות בהנחות גדולות וכך כל הכסף שהמדינה השקיע במספר קטן של נזקקיםנעלם כמעט לגמרי ושוב מתחיל מחזור חדש וחוזר חלילה.
ואבסורדי  |  07.07.15