אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אביגדור קפלן במסע שכנועים צילום: עמית שעל

אביגדור קפלן במסע שכנועים

מנכ”ל רבוע כחול נפגש פעם נוספת עם ספקי מגה בניסיון לגרום להם לקבל את הסדר החוב

08.07.2015, 08:17 | נורית קדוש

מנכ"ל אלון רבוע כחול אביגדור קפלן מנצל את הזמן שנותר עד לאסיפת הנושים ביום ראשון כדי להיפגש עם הספקים השונים ולשכנע אותם להסכים להסדר החוב. בפגישה שקיים אתמול עם הספקים הציע קפלן מתווה משופר להסדר, שלפיו 70% מהחוב ישולם באוגוסט, והיתרה תידחה בשנתיים ותתפרס על 36 תשלומים. בתמורה דרש קפלן שהספקים יתחייבו להמשיך לספק לרשת בתנאי האשראי הנוכחיים. הספקים דחו את הדרישה על הסף, וגם דרשו שהבעלים יגדילו את הזרמת ההון ב־200 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

"לשאלתנו מה יהיה בנוגע לתשלום השוטף במקרה שהסדר החוב יעבור ומגה תינצל, התשובה היתה שנצטרך להתחייב לכך שלא נשנה את תנאי האשראי לרשת, כלומר שבעתיד לא אוכל לקצר את ימי האשראי”. לדבריו, דרישה זו מקשה על הספקים לקבל את ההסדר.

רביב ברוקמאייר מנכ"ל מגה, צילום: עמית שעל רביב ברוקמאייר מנכ"ל מגה | צילום: עמית שעל רביב ברוקמאייר מנכ"ל מגה, צילום: עמית שעל

הספקים הגדולים המחזיקים בביטוח אשראי נוטים לא להסכים להסדר החוב המוצע, שכן דווקא במקרה של הקפאת הליכים הם יקבלו את סכום החוב לאלתר מהביטוח. "ביטוח האשראי הוא למעשה שותף של הספקים לחוב, ולכן נידרש לבחון עם חברות הביטוח אם זה מקובל עליהן”.

לטענת ספקים, במגה הבינו שהספקים הגדולים, המחזיקים בביטוח אשראי, לא ימהרו להסכים להסדר החוב, ולכן פועלים בעיקר מול בנקים וספקים בינוניים, שעשויים למצוא עניין בהמרת החלק הנדחה של החוב למניות אלון רבוע כחול. אלא שגם הם נערכים לפעול כגוף אחד במשא ומתן, לאחר שהספקים החברים באיגוד לשכות המסחר החליטו לפעול עם האגף למפעלים קטנים ובינוניים בהתאחדות התעשיינים.

חובותיה של מגה לספקים גבוהים מכפי שטענה בבקשתה לאסיפת נושים. “כלכליסט” בדק רשימת נושים חדשה שפרסמה מגה, ומצא לפחות 17 ספקים שהחוב כלפיהם גבוה מ־800 אלף שקל, בניגוד למה שצוין בבקשה שהוגשה לבית המשפט. ממצא זה הוא בעל משמעות, שכן מגה התחייבה כי ספקים שחובם נמוך מ־800 אלף שקל לא יידרשו להסדר החוב כלל ויקבלו את התשלומים במועד. גם ספקים גדולים התלוננו על אי דיוק ברשימה שהוגשה לבית המשפט. אסם למשל כבר בדיון בבית המשפט ציינה כי חובה אינו מסתכם ב־60 מיליון שקל, אלא ב־77 מיליון שקל.

תגיות