אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות המסים פשטה על הרופאים הפלסטיים: אצל כמה נמצאו ליקויים? צילום: .shutterstock

רשות המסים פשטה על הרופאים הפלסטיים: אצל כמה נמצאו ליקויים?

במקרה אחד רכשה רופאה בוטוקס וחומצות המשמשות בהליכים קוסמטיים בשווי של מאות אלפי שקלים וטענה כי הזריקה אותם לעצמה; רפא שיניים העלים הכנסות של כמיליון שקל ורפאה אחרת נהגה לשלם עבור שכירת קליניקה באמצעות הזרקת בוטוקס לבעלי הנכס

08.07.2015, 13:44 | עמרי מילמן

במבצע ארצי של משרדי מע"מ ביצעו עובדי הרשות ביקורות בקרב למעלה מ-250 רופאים פרטיים, תוך התמקדות ברופאים פלסטיים המתמחים בהזרקות בוטוקס. ממצאים ראשוניים של הרשות מעלים כי נעשו ליקויים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים. להערכת הרשות אצל כ-36% מהרופאים שבוקרו נמצאו ליקויים.

ברשות מציינים כי "במקרים לא מעטים התגלה כי הרופאים דיווחו לרשות המסים על הכנסות הנמוכות משמעותית מהכנסותיהם בפועל וכי לא הוציאו חשבוניות עבור שירותים שנתנו". כך למשל, במהלך חקירתה של רופאה מאזור הצפון שהודתה בעבירות אלו, התברר גם כי נהגה "לשלם" עבור שכירת קליניקה באמצעות מתן הזרקות בוטוקס לבעלי הנכס.

כמה העלימו הכנסות?, צילום: shutterstock כמה העלימו הכנסות? | צילום: shutterstock כמה העלימו הכנסות?, צילום: shutterstock

במקרה אחר, מצאו עובדי מע"מ מסמכים בביתה של רופאת משפחה מאזור פתח תקווה המעידים על רכישת בוטוקס וחומצות הילרוניות המשמשות בהליכים קוסמטיים בשווי של מאות אלפי שקלים ובכמות המספיקה לביצוע מאות הליכים, שטענה כי הזריקה אותם כולם לעצמה. רופא שיניים, שהינו בעלים של קליניקה המעסיקה כ-10 עובדים בישוב באזור ירושלים, הודה במהלך החקירה כי העלים קניות בסך של כמיליון שקל של שתלים וחומרים דנטליים וכי לא דווח על עסקאות. בתיק ממצאים ראשוניים בסך של 3.3 מיליון שקל, ספריו נפסלו ונפתח נגדו הליך פלילי.

ברשות מזהים תופעה בה רופאים מנכים הוצאות אישיות מציגים אותן כהוצאות של העסק המותרות בניכוי, בהיקפים שלהערכת רשות המסים מגיעים למיליוני שקלים. כך למשל רופאה מאזור המרכז ניכתה הוצאות משפטיות בהיקף של כחצי מיליון שקל עבור מכירת דירתה בקיסריה ורופא פנימאי מאזור טבריה הסביר כי "נאלץ" להשמיט למעלה מחצי מיליון שקלים מהכנסותיו על מנת לממן את הליך הגירושין שלו. בחודשים האחרונים ביצעו במע"מ מספר מבצעים על ענפים ספציפיים ביניהם סוכני ביטוח, דודי שמש וענף המסעדות.

במקביל ערכו משרדי מע"מ והיחידה הארצית לאכיפת הגבייה ברשות המסים גם פעילות ארצית לגביית חובות בכלל ענפי המשק, במהלכה נגבו מחייבי מס קרוב ל- 100 מיליון שקל ועוקלו 71 רכבים של חייבים שלא הסדירו חובם.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
המס על השכרת דירה הרבה יותר גבוה מ 10%
יש מס רכישה של עשרות עד מאות אלפי שקלים שאף עלה לאחרונה. מי שמוכר דירה שערכה עלה נאלץ לשלם גם מס שבח של 25% מהשבח ולפעמים היטל השבחה גבוה לרשות המקומית. ראוי לציין גם שאי אפשר לנכות הוצאות ממס זה כמו בעסקים אחרים. אם נדרש תיקון יקר בדירה, זבש"ך. הכל עסק אחר הוצאות על העסק מוכרות. אז נא לדייק בבקשה.
גל  |  09.07.15
2.
הערה לדני, מספר 1
אילו התאוריה שלך הייתה נכונה אזי כולם היו משלמים מס הכנסה, למשל, על הכנסות מהשכרת דירות (מעבר ל 5,000 ש"ח הראשונים)..... אם אני לא טועה אז המס על השכרת דירות, למגורים, הוא 10%, בהחלט סביר אבל העובדות בשטח מראות שאפילו אחוז כה נמוך לא מרתיע אנשים להפר את החוק. מה דעתך על זה?
משה , מרכז  |  08.07.15
1.
אולי היגיע הזמן לשנות גישה?
כל שבוע שומעים על מקרים של העלמות של הכנסות ואי תשלום מסים בגינן. ברור לכל בר דעת שזהו רק קצה הקרחון בהשוואה למציאות. הדרך היחידה להלחם בתופעה היא פשוטה - הורדה דרסטית של המיסים, במיוחד העקיפים, וענישה של החייבים במלוא חומרת הדין ממש כמו בתיק רצח מדרגה ראשונה. בדנמרק עשו זאת לפני כ-10 שנים וראה זה פלא - הכנסות המדינה גדלו בצורה משמעותית. כשהמס נמוך אך העונש על העלמה הינו ממש קשה, זה דבר שכל אחד מבין שלא כדאי לו לגעת בו - פשוט לא שווה. למה מה שטוב למדינות אחרות לא טוב למדינת היהודים? אולי לפחות אפשר לנסות לפני שדוחים זאת במשרד האוצר?
דני  |  08.07.15