אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חודש מהעברת השליטה - וגרינסטון מוכרת בהפסד רישיון חיפושי זהב באתיופיה צילום: עמית שעל

חודש מהעברת השליטה - וגרינסטון מוכרת בהפסד רישיון חיפושי זהב באתיופיה

המכירה בוצעה תמורת 500 אלף דולר, לאחר שגרינסטון השקיעה ברישיון החיפושים 650 אלף דולר מאז אוקטובר 2013

08.07.2015, 14:35 | גיל קליאן

פחות מחודש לאחר מכירת השליטה בגרינסטון - ולמרות ההתנגדויות לעסקה - מבצעים בעלי השליטה החדשים, גדי טפר וניסים דג'לדטי, עסקה ראשונה. החברה דיווחה היום (ד') על מכירת האחזקות שלה בחברה לחיפושי זהב באתיופיה. המכירה מתבצעת בסכום נמוך יותר מהכספים שהשקיעה גרינסטון בחברה.

קראו עוד בכלכליסט

לפי דו"חות גרינסטון, היא שותפה מאז אוקטובר 2013 בחברה שמחזיקה ברישיון לכריית זהב בשטח של 30 קמ"ר באתיופיה. גרינסטון, לפי דו"חות 2014, השקיעה בחברה האתיופית סך כולל של 650 אלף דולר, וקיבלה כ-25% ממניותיה.

כעת דיווחה גרינסטון על מכירת כל אחזקותיה תמורת 500 אלף דולר - כאשר החברה תרשום בעקבות המכירה רווח הון בסכום זה ברבעון השלישי. רווח ההון יירשם משום שגרינסטון הפחיתה את ההשקעה שביצעה עד כה בחברה האתיופית, אבל בפועל מדובר במכירה הפסדית.

גרינסטון לא דיווחה מהם הערכותיה אם בכלל למציאת זהב בשטח. העדכון האחרון על כך שנמסר למשקיעים היה במסגרת דו"ח החברה לשנת 2014, שם נכתב על בדיקה ראשונית חיובית בשטח. החברה כתבה אז כי "החברה ביצעה הערכה גיאולוגית ראשונית ביחס לפוטנציאל של קיומו של זהב בכמות המצדיקה כריה מסחרית באתר הכרייה המיועד באתיופיה, וזאת באמצעות גיאולוג עצמאי ששכרה החברה. הבדיקה הגיאולוגית הראשונית האמורה העלתה כי קיים פוטנציאל לקיומו של זהב בשטח בריכוז העולה על הממוצע ואשר לכאורה מצדיק את המשך פעילות האקספלורציה בשטח. יובהר כי הגיאולוג אותו שכרה החברה הבהיר לה כי אין בתוצאות בדיקתו הראשונית האמורה כדי לתת וודאות בדבר קיומו של זהב בכמות המצדיקה כריה בהיקף מסחרי בשטח וכי ניתן יהיה לקבל וודאות גבוהה יותר בעניין זה רק לאחר ביצוע עבודות אקספלורציה מקיפות יותר, על בסיס רישיון החיפוש של החברה האתיופית".

גדי טפר, צילום: עמית שעל גדי טפר | צילום: עמית שעל גדי טפר, צילום: עמית שעל

גרינסטון כאמור לא דיווחה האם ביצעה בדיקות מקיפות יותר, ומה היו תוצאות הבדיקות אם נעשו.

מכירת גרינסטון עומדת כעת בפני 2 התנגדויות עיקריות - הראשונה היא פנייה לבית המשפט של מאיר גרוביץ הטוען כי טפר ודג'לדטי צריכים להיחשב כצדדים קשורים לירון ייני, בעל השליטה באולטרה אקוויטי שביצע את מכירת השליטה בגרינסטון. מתוך כך, טוען גורביץ, עסקת מכירת השליטה בגרינסטון היתה עסקת בעלי עניין, וצריכה לעבור אישורים של אסיפת בעלי המניות. גורביץ קורא לבטל את העסקה.

גורם נוסף שקורא לביטול העסקה וכן להגשת תביעות נגד כל אלה שהיו מעורבים בה הוא בעל מניות באולטרה אקוויטי, שטוען כי הציע מחיר גבוה יותר עבור גרינסטון - וכי אולטרה אקוויטי התעלמה מהצעתו.

תגיות