אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המשבר ביוון

מרקל מכופפת לציפרס את היד ודורשת ממנו להסכים ל"ויתורים משפילים"

ראש ממשלת יוון עומד בפני לחצים כבדים להסכים לרפורמות קשות מאלה שהועמדו בפניו בעבר או לראות כיצד מדינתו מורחקת מגוש היורו. קנצלרית גרמניה דורשת מציפרס להסכים, בין היתר, למכירת נכסים חיוניים ביוון בהיקף של 50 מיליארד יורו כדי לכסות את חובות המדינה. היוונים מגדירים את ההצעות האחרונות כלפיהם כמשפילות

12.07.2015, 23:24 | ליטל סמט

23:20 - סיכום ביניים: אירופה לוחצת על ציפרס לקבל "ויתורים משפילים"

 

ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפרס עומד כעת בפני לחץ כבד ביותר להסכים לרפורמות ולצעדי צנע קשים מאלה שהועמדו בפניו בעבר או לראות כיצד המדינה שלו נדחקת מגוש היורו. ציפרס, לצד 18 מנהיגי גוש היורו וראשי קרן המטבע והבנק האירופי המרכזי סגורים בחדר שבו מתנהלת פסגת החירום בעניינה של יוון. האווירה קשה מאוד, וביוון טוענים כי מכופפים את ידיהם לקבל הצעה משפילה.

 

קראו עוד בכלכליסט

ההצעה שעל השולחן תחייב את יוון להעביר בחקיקה פנימית את הרפורמות המדוברות עד יום רביעי בערב. אם לא תעשה זאת - היא "תזכה" בהרחקה זמנית מגוש היורו. על פי התוכנית, שאותה דוחקים מנהיגי אירופה ביוון לקבל, היא תיאלץ לוותר על נכסים חיוניים בהיקף של 50 מיליארד יורו, שיימכרו כדי לכסות את חובותיה. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, נשיא צרפת פרנסואה הולנד ונשיא המועצה האירופית דונלד טאסק דחקו בציפרס מוקדם יותר לקבל את התוכנית.

 

על רקע ההצעות מרחיקות הלכת, בכירים יוונים הטיחו בזעם את דפי התוכנית בתדרוך עם עיתונאים. בעוד היוונים היו מלאי ביקורת על מרקל, הם הגדירו את התנהגות נשיא הבנק האירופי המרכזי מריו דראגי כ"מאוד תומכת". עם זאת, דראגי זקוק לגיבוי פוליטי כדי שהבנק האירופי לא יחתוך את הזרמת הכספים לבנקים ביוון מחר.

 

22:15 - מפגינים באתונה מוחים נגד צעדי הצנע שיוטלו על המדינה

 

בתקשורת היוונית מדווחים כי במקביל לפסגת המנהיגים, מתקיימת פגישה בין שרי האוצר של יוון, גרמניה וצרפת. בכיכר סינטגמה באתונה נאספים מפגינים שמוחים נגד צעדי הצנע הנוספים הנכפים על המדינה.

21:40 - שיחה קשה בין מרקל והולנד לציפרס: מאיימים בהוצאת יוון מגוש היורו

 

מנהיגי גוש היורו חידשו את הפסגה שלהם. במקביל - השיחה שניהלו מרקל והולנד עם ציפרס היתה "קשה ביותר". בגרדיאן מדווחים כי נאמר לציפרס שאם יוון לא תסכים השבוע ליישם באופן מיידי את הרפורמות הנדרשות היא תעזוב את גוש היורו והבנקים שלה יקרסו. אחד הבכירים בגוש היורו כינה זאת "עינוי מנטאלי", שנועד "ליישר את ראש הממשלה" כדי שיפעל כפי שרוצים הנושים.

 

חתן פרס נובל ג'וזף שטיגליץ תוקף את עמדתה של יוון: "מה שראינו פה הוא היעדר סולידריות מצד גרמניה", אמר שטיגליץ בראיון לסוכנות החדשות AFP. "אי אפשר לנהל את גוש היורו בלי מעטה בסיסי של סולידריות". הוא הוסיף וטען כי מדובר במכה: "זה יהיה לא מצפוני לבקש עוד מיוון. אם הבנק האירופי המרכזי יאפשר לבנקים ביוון להיפתח מחדש והם ידונו על הסכם כלשהו, אז הפצעים יתחילו להחלים. אך אם הם יצליחו לנצל זאת כדי לסלק את יוון, אני חושש שהפציעות יהיו מאוד עמוקות".

21:00 - הודלפה ההצעה שהוגשה ליוון. מדובר על מסמך המתפרש על פני ארבעה עמודים, שמאשר כי ייתכן ותוצע ליוון עזיבה "זמנית" מגוש היורו אם לא יצליחו להסכים עוד הלילה על הסכם עם הנושים. "במקרה שלא יושג הסכם, יוצע ליוון משא ומתן מהיר על פסק זמן מגוש היורו, עם אפשרות להקלה בחובות".

המסמך המודלף כולל הצעה לפיה יוון תעביר "נכסים יווניים" בשווי 50 מיליארד יורו לידי רשויות גוש היורו, שימכרו אותם לאורך זמן. תנאי זה ייכנס לתוקף אם יוון לא תספק תכנית הפרטות "מואצת".

עם זאת, יש לשים לב כי הנקודות הקריטיות ביותר נמצאות בסוגריים מרובעים. פירוש הדבר שמדינות גוש היורו חלוקות על הנושאים האלה, כך שייתכן ולא יכנסו לגרסה הסופית. הנושאים ככל הנראה נידונים בפגישה המשולשת בין מרקל, הולנד וציפרס.

על פי המסמך, החילוץ השלישי של יוון יעלה בין 82-86 מיליארד יורו. לקריאה בהצעה - לחץ כאן.

דובר ממשלת קפריסין צייץ כי השיחות בין כל 19 המנהיגים צפויות להתחדש בקרוב

 

19:45 - מרקל, ציפרס והולנד בפגישת פסגה; אולטימטום ליוון להעברת מסמך בן 12 דרישות בחקיקה פנימית

 

אנגלה מרקל, אלכסיס ציפרס ופרנסואה הולנד עורכים פגישת פסגה בשעה זו להכרעה על גורל יוון. מוקדם יותר נוסחה ביורוגרופ טיוטה הכוללת רשימה בת 12 דרישות ליוון - שאותה תידרש המדינה להעביר בחקיקה פנימית עד יום רביעי. בין הדרישות: הרחבת בסיס המס של המדינה, יצירת מערכת פנסיה "בת קיימא", הבטחת עצמאות ללשכה המרכזית לסטטיסטיקה במדינה ועוד.

 

19:20 - שרי האוצר סיכמו: אם לא יושג סיכום עם יוון - ניתן יהיה לקיים איתה מגעים בזמן שתהיה מחוץ לגוש היורו

 

כתבים בבלגיה הניחו את ידם על הטיוטה שנוסחה על ידי שרי האוצר של גוש היורו. על פי הטיוטה, יוון תידרש לסיוע של 86 מיליארד יורו שיינתנו בשלוש השנים הקרובות. במקביל עולה מהטיוטה כי במקרה שהמגעים בין הצדדים לא יעלו יפה - יוצע ליוון "לקיים מגעים בזמן שתהיה מחוץ לגוש היורו". נוסח זה תואם להדלפות שפורסמו אתמול בדבר הצעתה של גרמניה להוציא את יוון מגוש היורו למשך 5 שנים.

מוקדם יותר כינס נשיא הפרלמנט האירופי מרטין שולץ מסיבת עיתונאים שבה אמר כי "חייבת להתקבל הכרעה הלילה - ואני מקווה שהיא תהיה חיובית. שולץ הדגיש כי אסור שיוון ואנשיה יושפלו במסגרת ההסכם".

 

18:00 - "שר הכלכלה" של האיחוד: "יש בסיס כללי לפתיחת מו"מ על תוכנית החילוץ"

פייר מוסקוביסי, נגיד האיחוד האירופי לעניינים כלכליים אמר בסיום פגישת שרי האוצר: "יש בסיס כללי לפתיחת משא ומתן על תוכנית חילוץ שלישית ליוון, ויוון חייבת לעשות יותר בטווח הקצר והבינוני. זו העמדה שלנו ותקוותינו היא שבסופו של יום נגיע להסכמה חיובית שתשמור על המהימנות של היורו ותאפשר ליוון שתעבור רפורמות להמשיך ולהתקדם ביורו".

 

17:12 - שרי האוצר של גוש היורו לא הגיעו להסכמה עם יוון

 

הסתיימה פגישת שרי האוצר של גוש היורו (היורוגרופ). חילוקי דעות עמוקים בסוגיות המרכזיות. חברי היורוגרופ העבירו את הדיון למנהיגי האיחוד האירופי. בינתיים נפתחה פסגת 19 מנהיגי גוש היורו.

נשיא היורוגרופ ירון דיסלבלום אמר בסיומה של פגישת שרי האוצר: "עברנו דרך ארוכה, פתרנו הרבה נושאים, אך כמה בעיות גדולות עדיין נותרו". בשלב זה, הוא יעדכן את המנהיגים על תוצאות הפגישה של שרי האוצר והם יחליטו על הנושאים האחרונים שנשארו.

שר האוצר של פינלנד, אלכסנדר סטוב, צילום: בלומברג שר האוצר של פינלנד, אלכסנדר סטוב | צילום: בלומברג שר האוצר של פינלנד, אלכסנדר סטוב, צילום: בלומברג

שר האוצר של פינלנד אלכסנדר סטוב חשף שלושה תנאים שהוצבו בפני היוונים: חקיקת חוקים חדשים שיעברו בפרלמנט עד יום רביעי. ביצוע רפורמות מחמירות בשוקי העבודה, במערכת הפנסיה ובמסים, וכן, היורוגרופ רוצים להשיג התחייבות לביצוע הפרטות. "השורה התחתונה היא שאם נפתח משא ומתן על הלוואה ממנגנון היציבות האירופי (ESM), חייבים לעמוד בתנאים האלה ושיאושרו על ידי הממשלה והפרלמנט היווניים". לדבריו, נרשם זינוק גדול קדימה, אך הכדור במגרש של היוונים. 

  

16:26 -  ציפרס: "אני מוכן להתפשר"

בזמן הקרוב צפויה להתפרסם הצהרה מטעם היורוגרופ, ובינתיים המנהיגים מתחילים להגיע לבריסל. ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפרס אמר לעיתונאים בכניסה לבניין כי הוא "מוכן להתפשר". "אני מוכן לפשרה אמיתית, אנחנו חייבים זאת לאירופיים שרוצים לשמור על אירופה מאוחדת. נוכל להשיג הסכם היום אם כל הצדדים יהיו מעוניינים בכך". לעומתו, ראש ממשלת הולנד מארק רוטה, הדגיש כי יוון לא תקבל עוד כספי חילוץ אם לא תנקוט ב"כל האמצעים" המצופים. "הדרך לחילוץ פתוחה אם יוון תסכים לנקוט בכל האמצעים", אמר.

נשיא צרפת פרנסואה הולנד אמר בבואו לבריסל: "צרפת רוצה לעשות כל שבאפשרותה למצוא הסכם הלילה שיאפשר ליוון – אם תעמוד בתנאים – להישאר בגוש היורו ולאפשר לאירופה להקדם", אמר לעיתונאים. הוא הוסיף כי בשלב זה האפשרות של עזיבת יוון את גוש היורו אינה עומדת על הפרק. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל הדגישה כי המצב "מורכב ביותר", ועוד נותר לחכות ולראות האם השיחות יצליחו. עוד ציינה כי גרמניה לא תסכים להסכם חדש בכל מחיר.

15:31 - "רוסיה שוקלת לספק משלוחים ישירים של דלק ליוון"

 

שר האוצר של רוסיה, אלכסנדר נובאק, מסר כי רוסיה שוקלת לספק משלוחים ישירים של דלק ליוון. "רוסיה מתכוונת לתמוך בתחייה של הכלכלה היוונית על ידי הרחבת שיתוף הפעולה בסקטור האנרגיה. בהתאם, אנחנו בוחנים את האפשרות של ארגון משלוחים ישירים של משאבי אנרגיה ליוון, שיחלו בקרוב", אמר לסוכנות החדשות הרוסית.

  

שר האוצר של רוסיה, אלכסנדר נובאק, צילום: בלומברג שר האוצר של רוסיה, אלכסנדר נובאק | צילום: בלומברג שר האוצר של רוסיה, אלכסנדר נובאק, צילום: בלומברג

בסוכנות החדשות AP מצטטים בכיר בגוש היורו שאומר כי הנושים מנסים להשיג הסכם שיקל את הלחץ המופעל על הבנקים היווניים. הבכיר, המקורב למשא ומתן וביקש להישאר בעילום שם, מסר כי מנהיגי 19 המדינות בגוש היורו ממוקדים על תוכנית שתכולל עמידה של יוון במחויבויות שלה והישארותה בגוש היורו. לדבריו, המנהיגים מקווים להגיע להסכמה שתאפשר את הפתיחה הרשמית של המשא ומתן על תכנית חילוץ שלישית. החלטה כזו תעניק לבנק האירופי המרכזי "אור ירוק" להעלות את גובה הנזילות שהוא מעביר לבנקים היווניים.

 

עדכון 15:11 - האירופים דורשים שיוון תנקוט באמצעים נוספים

ברויטרס פרסמו את טיוטת ההצהרה שניסחו אמש שרי האוצר של גוש היורו. לא מדובר בהסכם רשמי, אלא בנקודת הפתיחה לדיונים של היום. מהטיוטה עולה כי האירופים דורשים שיוון תנקוט באמצעים נוספים מעבר לאלה שהציעו.

הדרישות כוללות יעד של עודף תקציבי של 3.5% שיושג עד 2018, רפורמות נוספות בשוק העבודה ובמערכת הפנסיה ותכנית הפרטה מפורטת יותר.

 

בהתאם, בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי בתעשיית הספנות ביוון חוששים כי הדרישות החדשות יפגעו בעסקים שלהם. התעשייה, המייצגת 7.5% מהכלכלה היוונית ומעסיקה 20 אלף עובדים, נהנית בשלב זה מפטור על מסים מרווחים על מכירות ספינות, ובעלי עסקים רבים מאיימים שיעזבו את המדינה אם יכנסו לתוקף חוקים מחמירים יותר. "אני ביוון כי אני אוהב את המדינה שלי, אבל לא אשאר כדי לראות את העסק שלי הרס", אמר לעיתון בעלים של צי ספינות.

 

עדכון 14:45 - מנסים להציל את הבנקים היווניים מקריסה

בעוד הדיונים בבריסל ממשיכים, מחר יפגשו באתונה נציגי הבנקים הגדולים ביוון ומשרד האוצר כדי לדון בהגבלות ההון, כך לפי דיווח בסנדיי טיימס. הדיון אמור לעסוק במציאת דרכים להציל את המערכת הבנקאות מקריסה בעקבות משיכות המזומנים הרבות. לפי העיתון, הבכירים שוקלים להטיל הגבלות מחמירות על העברות כספים בינלאומיות.

עוד ביוון, מתגברים הקולות הזועמים על גרמניה, שלדעת היוונים מנסה להשפיל אותם. "מה שקורה פה הוא ניסיון להשפיל את יוון ואת היוונים או להפיל את ממשלתו של ציפרס", אמר לטלוויזיה היוונית המחוקק דימיטריוס פאפדימוליס ממפלגת סיריזה, "הדבר היחיד שמעניין אותי הוא לא להיות מושפל על ידי שוויבלה וכל השאר", הוסיף פנגיוטיס טריקוקגלו (44) מאתונה.

מקורות נוספים בממשלה היוונית התלוננו על כך שמדינות מסוימות פשוט לא מעוניינות להשיג הסכם. "זה ברור שיש מדינות שמסיבות שכלל לא קשורות לרפורמות לא מעוניינות בהסכם", אמר לסוכנות רויטרס בכיר בממשלה. "כשהסכם כבר היה כמעט בהישג יד, קבוצה של מדינות העלתה את נושא המהימנות. אבל הן לא פירטו מה צריך לקרות".

עדכון 13:41 - איטליה: "צריך לחתום על הסכם"

ראש ממשלת איטליה מתאו רנצי קורא להשגת הסכם. "זה כבר מספיק. עלינו לחתום על הסכם", מצוטט רנצי בעיתון האיטלקי Il Messagero. לדבריו, איטליה אינה מעוניינת בעזיבה של יוון את גוש היורו. "זה בלתי מתקבל על הדעת שמשפילים שותפה אירופית לאחר שיוון ויתרה כמעט על הכל. ההיגיון הבריא צריך לשלוט וחייבים להשיג הסכם".

לדבריו מצטרף גם שר החוץ של לוקסמבורג ז'אן אסלבורן, שהזהיר את גרמניה מדחיפתה של יוון החוצה מגוש היורו. "אם גרמניה תתמוך בעזיבה של יוון, יוצת קונפליקט עמוק עם צרפת שיהיה הרסני עבור אירופה".

מתיאו רנצי, ראש ממשלת איטליה, צילום: איי אף פי מתיאו רנצי, ראש ממשלת איטליה | צילום: איי אף פי מתיאו רנצי, ראש ממשלת איטליה, צילום: איי אף פי

 

עדכון 12:41 - אין אמון ביוון

שר האוצר האיטלקי פייר קרלו פדואן אומר כי המכשול העיקרי הוא המחסור באמון בממשלה היוונית. "אשמח לראות את הממשלה יוונית נוקטת בפעולות קונקרטיות החל ממחר בפרלמנט כדי ליישם את האמצעים הנחוצים ליוון ואז לבנות מחדש את האמון כדי לאפשר למשא ומתן להתקדם. איבדנו כבר הרבה זמן". פייר מוסקוביסי, נציג האיחוד האירופי לעניינים כלכליים שומר על אופטימיות ומאמין שתהיה היום התקדמות. "יש בסיס למשא ומתן. אנחנו צריכים להשיג הסכם לרפורמות בתוך גוש היורו", אמר.  

משמאל:  שר האוצר של יוון אוקלידס צאקלוטוס ויו"ר קרן המטבע הבינלאומית כריסטין לאגר, בריסל, צילום: רויטרס משמאל: שר האוצר של יוון אוקלידס צאקלוטוס ויו"ר קרן המטבע הבינלאומית כריסטין לאגר, בריסל | צילום: רויטרס משמאל:  שר האוצר של יוון אוקלידס צאקלוטוס ויו"ר קרן המטבע הבינלאומית כריסטין לאגר, בריסל, צילום: רויטרס

עדכון 12:30 - זינוק בבקשות יווניות לחידוש דרכון

ה"אינדיפנדנט" הבריטי מדווח כי בשבוע האחרון חל זינוק במספר היוונים שהגישו בקשות לחידוש דרכון. העלייה המשמעותית נרשמה בפרברים העשירים של אתונה, שם משרדי חידוש הדרכון רשמו עלייה של 50% במספר הבקשות. "התורים מחוץ למשרדים בפרברים בצפון ובדרום אתונה הם חסרי תקדים", סיפר לעיתון בכיר במשרד. "משפחות עשירות רוצות להיות מוכנות לעזיבה, בהתבסס על מצב המדינה".

שרי האוצר של גוש היורו מתחילים להגיע להמשך השיחות. נשיא הבנק האירופי המרכזי מריו דראגי ויו"ר קרן המטבע כריסטין לגארד, נכנסו לישיבה מבלי לשוחח עם העיתונאים. לעומתם, שר האוצר של סלובקיה, פטר קז'מר, ציין כי לא צפוי הסכם היום. "בלתי אפשרי להשיג היום הסכם", אמר.

 

עדכון 11:03 - התבטלה פסגת האיחוד האירופי

פסגת החירום של מנהיגי האיחוד האירופי שתוכננה להתקיים היום (א') בבריסל, בוטלה. הדיונים של שרי האוצר של גוש יורו נמשכים, לאחר שאמש לא הושגה הסכמה בתום יום ארוך של דיונים שנמשך אל תוך הלילה. במוקד השיחות - ההצעה האחרונה של יוון לביצוע רפורמות כלכליות, בתמורה להסכם חילוץ שלישי מאירופה.

  

שר האוצר של יוון אוקלידס צאקלוטוס מגיע היום לפגישה בבריסל , צילום: אי פי איי שר האוצר של יוון אוקלידס צאקלוטוס מגיע היום לפגישה בבריסל | צילום: אי פי איי שר האוצר של יוון אוקלידס צאקלוטוס מגיע היום לפגישה בבריסל , צילום: אי פי איי

נשיא המועצה האירופית דונלד טאסק הודיע כי ביטל את פסגת החירום של מנהיגי האיחוד האירופי שתוכננה להיום אחרי הצהריים, אך השיחות בגוש היורו ימשיכו. פירוש הדבר שמנהיגי גוש היורו מתוכננים להיפגש היום בשעה חמש בבריסל ואמורים להמשיך בדיונים עד לסיכום המשא ומתן.

בתוך כך, שר האוצר הפיני אלכסנדר סטוב הכחיש את השמועות לפיהן פינלנד מתכוונת להתנגד לתוכנית חילוץ שלישית, אך ציין כי ישנה עוד דרך ארוכה לפני שיושג הסכם. "עלינו לקבל התחייבויות ברורות, תנאים ברורים והוכחות ברורות שהתנאים האלה ייושמו בסופו של דבר", הסביר, "אם אפשר היה להגדיר את המשא ומתן בסולם מ-1 עד 10, הייתי אומר שאנחנו איפשהו בין 3 ל-4".

השרים מתוכננים להיפגש שוב בניסיון להגיע להסכמה האם הרפורמות והקיצוצים בתקציב שהציעה יוון ביום שישי מראים נכונות מספקת מצידה ויכולים להוות בסיס לפתיחה מחודש של המשא ומתן בין אתונה והנושים.

רק הסכמה פה אחד בקרב 18 שרי האוצר על גובה תוכנית החילוץ החדשה תאפשר למדינה להימנע מפשיטת רגל כוללת ולבנקים היווניים להיפתח מחדש ביום שני, כשהם עדיין משתמשים במטבע היורו.

שרי האוצר של גוש היורו. במרכז, ירון דיסלבלום, שר האוצר של הולנד ונשיא היורוגרופ, צילום: רויטרס שרי האוצר של גוש היורו. במרכז, ירון דיסלבלום, שר האוצר של הולנד ונשיא היורוגרופ | צילום: רויטרס שרי האוצר של גוש היורו. במרכז, ירון דיסלבלום, שר האוצר של הולנד ונשיא היורוגרופ, צילום: רויטרס

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים, כי לפי בכיר בגוש היורו, כמה מדינות מנסות לחשב האם תוכנית חילוץ חדשה ליוון שווה את העלות שלה, אולם בכיר אחר ציין, כי השרים הוזהרו כי יציאה של יוון את גוש היורו תתגלה כיקרה בהרבה מתוכנית החילוץ בגובה 74 מיליארד יורו שנשקלת כעת.

שרי האוצר ביקשו מהממשלה היוונית לספק פרטים נוספים על תוכניותיה לטווח הבינוני, בייחוד בכל הקשור להפרטות ופתיחת שווקים חדשים לתרופות. יוון תצטרך גם לספק לוח זמנים מפורט על יישום כל רפורמה. "ניהלנו דיון מעמיק על ההצעה היוונית ועל נושא המהימנות והאמון", מסר נשיא היורוגרופ ירון דיסלבלום בתום פגישת שרי האוצר.

יש עוד חוב על הפרק

עם זאת, לא נותר ליוון הרבה זמן לדיונים. בכירים במערכת הבנקאות במדינה כבר הזהירו, כי עד מחר יאזל הכסף בבנקים ולא יוכלו אף להרשות משיכות מזומנים מוגבלות. בנוסף, ב-20 ביולי, המדינה צריכה לשלם 3.5 מיליארד יורו לבנק האירופי המרכזי. בלי הזרמת כספים חדשה, ממשלתו של אלכסיס ציפרס תיקלע לחדלות פירעון, ולכך שהבנק האירופי המרכזי קרוב לוודאי שיפסיק את סיוע החירום לבנקים, מהלך שככל הנראה יחייב את הממשלה להדפיס מטבע משלה.

.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
נכסים ממשלתיים, פיקוחים ציבוריים וכו
כמו חברת חשמל, תחבורה ציבורית, נמלי תעופה ואיפלו בתי חולים ומערכת החינוך. כל זה במקביל לצמצום מערכת הרווחה. בניגוד לגרמניה של 1919, יוון קיבלה סיוע בגובה עצום. ובניגוד לגרמניה של 1946, יוון מבזבזת את הכסף על פתרונות קש. יוון היא חלק מהאיחוד האירופי, אם היא תחבור לרוסיה משמעות הדבר שיוון תמצא את עצמה במדיניות של מכסים, למרות שבתכלס יוון יכולה להפחית את המכסים שלה באופן חד שצדדי, אך הממשלה בראשות ציפארס לא ממש תומכת של השוק החופשי.
someonedodcom  |  13.07.15
5.
גם אותי השפילו בכי"ל. דרשו ממני לעבוד. מה אני פריאר? ביבי יציל אותי.
בכלל, למה רוצים שנגיע לעבודה? לא חבל על הכסף של ההסעות? שיפתחו לנו מועדון עם בריכה בדימונה (כולל זמן תפילה) ויעבירו לנו את הכסף שיחסכו מביטול ההסעות. נכון שעני חחם !!! אם לא, נעשה שביתה בעוד שעה וביבי יבוא לתציל עותנו שלו נחתוח את הקרתיסים של עליקוד.
עשוק מקופח מדימונה  |  12.07.15
3.
יוון נמצאת בפני תור זהב, אך היא תחמיץ זאת.
אני צופה בשתי הזדמנויות כרגע בפני ממשלת יוון, האחת היא (כפי שרשום) היא מכירת חברות ונכסים שברשות הממשלה בכדי להחזיר חלק ניכר מהחוב (ואם כבר, מכירת הנכסים למספר גופים שונים, יווניים או לא, בכדי למנוע מונפול או ריכוזיות שוק בידיים מועטות). השניה היא החכרת הנכסים לממשלות גוש האירו עד לפרעון החוב. אם יוון תצא מגוש האירו זה מה בכך, בין אם היא תסכים לדרישות או לא. אך אם ממשלת יוון תסרב לפרוע את חובה או בחדלות פרעון, היא תקלע למשבר אמון חריף - הן מצד אזרחיה והן מצד אזרחי כל מדינה אחרת.
someonedodcom  |  13.07.15
לכל התגובות