אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתחתנים? כך תצלחו את האירוע בלי להתחיל את החיים בחובות צילום: בלומברג

מתחתנים? כך תצלחו את האירוע בלי להתחיל את החיים בחובות

קבעו סדר עדיפויות מראש, חשבו על חלופות ואל תאבדו פרופורציה. אם החלטתם שאתם רוצים להפריח יונים בחופה, לערוך מופע זיקוקים או להזמין זמר - אין בעיה כל עוד אתם מאוזנים בתקציב שקבעתם

12.07.2015, 12:12 | ליאורה הירשהורן

חום יולי-אוגוסט מבשר מלבד את בואו של החופש הגדול, גם את תחילתה של עונת החתונות. אם אתם בעיצומם של התכנונים לקראת החתונה או ממש כמה רגעים לפניה, היעזרו בטיפים הבאים כדי לחסוך בהוצאות ובמחשבון החתונה החדש באתר האוצר שלי:

קראו עוד בכלכליסט

1. קבעו סדר עדיפויות מראש:

לרוב, לכל אחד מבני הזוג העומדים להתחתן יש דברים שיותר קרובים לליבו בחתונה. קביעת סדר עדיפויות מראש היא הדרך הנכונה להגיע לפשרה, שלה כל אחד מכם יסכים ובאמצעותה תוכלו גם להוזיל עלויות. זה בסדר שלכל אחד מכם יהיו כמה דברים שהם בבחינת 'לא נוגעים' – למשל עיצוב החופה או קיצוץ בכמות המנות הראשונות. חשוב להגדיר במה אתם לא מוכנים לקצץ ולשים לב שלא הכל נכנס תחת הקטגוריה הזו. לאחר מכן, תעברו לדברים שהכי קל לכם לוותר עליהם או להחליט שאתם פחות משקיעים בהם. כל יתר הדברים פתוחים לדיון האם הם באמת חשובים וכמה אתם מוכנים להשקיע בהם. ככה, כולם יהיו מרוצים וגם תחסכו כמה שקלים.

צילום מסך מתוך מחשבון החתונה של אתר האוצר שלי, צילום: אתר האוצר שלי צילום מסך מתוך מחשבון החתונה של אתר האוצר שלי | צילום: אתר האוצר שלי צילום מסך מתוך מחשבון החתונה של אתר האוצר שלי, צילום: אתר האוצר שלי

2. אל תאבדו פרופורציה:

צריך לזכור שאף על פי שמדובר בערב מאוד מיוחד עבור שניכם, זה רק יום אחד לעומת חיים שלמים המחכים לכם יחדיו. אם תוציאו הרבה מאוד כסף ולא תתכננו את ההוצאות טוב, תתחילו את היום שאחרי החתונה עם חוב. כל הוצאה היא חשובה, גם היא נראית לכם כמו סכום זניח לעומת סך ההוצאות שלכם על החתונה עד כה. כל ההוצאות 'הקטנות' מצטברות לכדי סכום שעלול להיות אסטרונומי. זכרו, חשוב להשוות כל הוצאה ביחס להוצאות הרגילות שלכם ולא ביחס להוצאה הכוללת של חתונה. נניח שרגע לפני החתונה נותנים לכם את האפשרות לשדרג את סידורי הפרחים ב-45 שקל לשולחן. חישוב מהיר של 45 שקל כפול 20 שולחנות יביא אותנו להוצאה של 900 שקל. נכון שלכאורה 900 שקל זה סכום זניח לעומת הסכום שכבר הוצאתם על החתונה, אך חשבו את ההוצאה של 900 שקל לעומת המשכורת שלכם. האם זו הוצאה שהייתם עומדים בה? האם אין משהו אחר שהייתם מעדיפים לעשות עם הכסף הזה?

3. התייעצו עם בעלי ניסיון:

לפעמים נראה לנו שצריך הכול, שהכול חשוב ואי אפשר לוותר על שום דבר קטן. לפעמים זה מה שמנסים למכור לנו או שאנחנו מרגישים כך בגלל מוסכמה חברתית. התייעצו עם חבריכם שהתחתנו לא מזמן ונסו לברר איתם: על אילו הוצאות הם היו מוותרים בדיעבד? מה התגלה כ"בלוף"? יכול מאוד להיות שבשיחה קצרה תוכלו לוותר על הרבה דברים שחשבתם לא להתפשר לגביהם.

4. חשבו על חלופות:

רוצים לקצץ בהוצאות מבלי לפגוע בחתונה החלומית? אין בעיה. חשבו על חלופות זולות שיוכלו להיות תחליף הולם לחתונה מושלמת. למשל, אם עוד לא סגרתם תאריך ואתם רוצים להתחתן בערב אבל עדיין מחפשים היכן להוזיל את ההוצאות – שקלו להתחתן באמצע שבוע במקום בסוף השבוע. טיפים נוספים: שקלו להכין את עיצוב השולחן בעצמכם או בעזרת קרובי משפחה מוכשרים; הזמינו אביזרים לרחבת הריקודים מהאינטרנט מספיק זמן מראש; חשבו אולי לחסוך בכמות הצילומים או במשך זמן הצילום לאורך הערב.

אם זה חורג מהתקציב, אולי אפשר לוותר על היונים הלבנות בחופה, צילום: shutterstock אם זה חורג מהתקציב, אולי אפשר לוותר על היונים הלבנות בחופה | צילום: shutterstock אם זה חורג מהתקציב, אולי אפשר לוותר על היונים הלבנות בחופה, צילום: shutterstock

5. ודאו שההוצאות לא עולות על ההכנסות ושאינכם חורגים מהתקציב שעומד לרשותכם:

גם אם החלטתם שאתם רוצים להפריח יונים בחופה או אולי להזמין זמר – אין בעיה כל עוד אתם מאוזנים בתקציב. הדבר הכי חשוב בסופו של דבר הוא לא להוציא יותר מהתקציב שלכם כדי לא להתחיל את החיים במינוס. חשבו מהם מקורות ההכנסה שלכם שאמורים לכסות על החתונה? ההורים? האורחים? חיסכון שלכם? בררו מהו הסכום המדויק העומד לרשותכם. לא כדאי להסתמך רק על הצ'קים שתקבלו, כי ברוב המקרים הצ'קים לא מכסים את עלות החתונה. לכן כדאי לעשות הערכת חסר לגבי הסכום שתקבלו, כי לא בטוח שכולם יביאו לכם את הסכום שאתם מצפים לו. כמו כן, חשובים אישורי ההגעה של המוזמנים – כך תוכלו לחסוך ולא לשלם על אנשים שלא מגיעים וגם תוכלו לדעת את סדר הגודל של כמות האורחים בחתונתכם. זכרו כי גם לאחר אישורי ההגעה עדיין יש מספר לא מבוטל של אורחים שברגע האחרון לא יוכלו לחגוג את שמחתכם. כדי לא לשכוח שום פרט בחישוב התקציב, היעזרו במחשבון החתונה וודאו מהי השורה התחתונה עבורכם. אם אתם רואים שאתם מוציאים יותר ממה שאתם יכולים להרשות לעצמכם, עדיין לא מאוחר, תמיד אפשר למצוא במה לקצץ. ו...שיהיה המון מזל טוב!

הכותבת היא סגנית בכירה לממונה על שוק ההון במשרד האוצר ואחראית על קידום חינוך פיננסי במסגרת "האוצר שלי".

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
הכל עניין של ניהול תקציב נכון
היי אנחנו עושים חתונה במרכז תל אביב במקום שבו החנייה רשומה בחוזה, וקיימת. לעשות חתונה במחיר סביר ושתיהיה באמת כפית ולא סיוט, תלוי בכמה אתה עושה דברים לבד (כמו העיצוב/ להזמין דברים מחול/ להתארגן עם חברים על אישורי הגעה ועזרות אחרונות) וכמה אתה טוב במשא ומתן. אישית החתונה שלי עלתה בערך 50 אלף פחות ממה שחישבו פה, והיא אם אלכהול חופשי וכמות אוכל מטורפת. והתשלום תכלס לפי יכולות כי דאגנו ביחד עם עזרה מהמשפחות שאת רוב המימון יהיה לנו מראש.
לילך  |  20.10.19
11.
9 5 6 וכל שאר הצבועים!
איך אתם התחתנתם?? עשיתם ארוע קטן בבית כנסת רק עם ההורים והאחים? חתיכת צבועים קמצנים! לקחת כסף מאנשים בארוע שלכם זה לא להטריח אנשים?? אה.. בעצם..לא טעות שלי הם באו באהבה ולשמח אותכם הארוע שלכם היה הכי מיוחד ומדהים! אנשים רק הרוויחו מזה שהם באו אליכם. תעשו טובה..
לא סובל צבועים , רמת גן  |  13.07.15
לכל התגובות