אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברלין: החוק החדש המגביל העלאת שכר דירה כבר הוריד את המחירים ב-3%

ברלין: החוק החדש המגביל העלאת שכר דירה כבר הוריד את המחירים ב-3%

החוק, שנכנס לתקף ביוני, קובע תעריף חציוני למ"ר בכל אזור בעיר בנפרד, והמשכירים יכולים לגבות עד 10% יותר. חוזי שכירות בגרמניה הם לרוב לתקופות ארוכות

12.07.2015, 14:01 | שירות כלכליסט
החוק  החדש בברלין שנכנס לתוקף ביוני, לפיקוח על מחירי השכירות, כבר מביאים להורדת מחירים, כך טוען אתר הנדל"ן הגדול במדינה שחישב את הנתונים.

החוק החדש בבירה הגרמנית, שנקרא "בלימת מחירי השכירות", מגביל את שיעור העלאת במסגרתו, ועדת פיקוח קובעת תעריף חציוני לשכירות למ"ר בכל אזור בעיר בנפרד. כל חוזי השכירות החדשים יכולים לגבות רק עד 10% יותר מהתעריף שנקבע. החוק נועד לרסן את מחירי השכירות המאמירים כדי לאפשר דיור בר השגה.

ברלין, צילום: דוד הכהן ברלין | צילום: דוד הכהן ברלין, צילום: דוד הכהן

עפ"י חישובים שערכו באתר האינטרנט ImmobilienScout24 עולה כי מחירי השכירות הממוצעים החדשים בברלין ירדו  ב-3.1%. לשם השוואה, בערים אחרות בגרמניה שבהן לא אימצו חוק דומה, השכירות נותרה ללא שינוי.

החוק, שנקרא "בלימת מחירי השכירות" נכנס לתוקף ב-1 ביוני. במסגרתו, ועדת פיקוח קובעת תעריף חציוני לשכירות למ"ר בכל אזור בעיר. כל חוזי השכירות החדשים יכולים לגבות רק עד 10% יותר מהתעריף שנקבע. החוק נועד לרסן את מחירי השכירות המאמירים כדי לאפשר דיור בר השגה.

בברלין השיקו חוקים נוספים שאמורים למנוע מאזורים נחשבים להתחמם יתר על המידה. בעיר ניצלו חוקי הגנה לקהילות שמאפשרים לאסור על המרה של מבנים למגדלי יוקרה, שהיו מעניקים לבעלי הדירות זכות חוקים להעלות את השכירות.

העיר אסרה גם בעלי בתים להציע דירות נופש להשכרה בחלק מהאזורים כדי לא לצמצם את ההיצע. עם זאת, חוק השכירות נחשב לכלי המקיף ביותר שהושק עד כה. הוא מצטרף לחוקים ותיקים יותר שכבר פועלים לטובת המשכירים. לדוגמה, חוזי שכירות בגרמניה הם לרוב לתקופות ארוכות, כך שהדיירים יכולים להישאר באותה דירה במשך שנים רבות, כשמותרות רק העלאות קטנות בשכירות.

תגיות

78 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

78.
במדינת ישראל כבר מזמן קיימת דיקטטורה שמנשלת בעלי דירות מחלקם ברכוש המשותף כי
השופטים אינם מאלצים פולשים שבנו על השטח המשותף להחזיר את המצב לקדמותו ובכך מנשלים את בעלי הדירות האחרות מרכושם תוך מתן היתר לבעל דירה אחד או או יותר לנשל את שכניהם מרכושם בכך שהוא פולש לרכוש המשותף ובונה עליו בלא היתר משכניו. בבניינים שבהם מרבית הדירות מושכרות בעלי הדירות אינם מודעים לפלישה עד שהם באים לבקר בבניין כדי להשכיר את דירתם לדייר חדש. המפקחים על המקרקעין בחלקם הגדול ראויים לשבת בבתי הכלא ולא על כס השיפוט.
סוזן  |  15.12.15
77.
לא הכל פשוט כמו שמציגים את זה
בשביל להוציא דייר שלא שילם שנה וחצי היה צריך לשלם בכללי - בסביבות 6000 יורו כולל בתי משפט עורך דין ותשלום לשריף שיוציא אותו משם שלא לדבר על כל הכסף שלי שלא ראיתי וגם לא אראה. זה כל כך סוציאלי שדופקים את בעל הדירה אפילו שהדייר עצמו לא בסדר :-(
ישראלית  |  08.11.15
75.
כתבה רדודה, פופוליסטית ובושה שזה בכלל אתר ״כלכלי״
פיקוח על שכר דירה תמיד יטיב עם סקטור מאוד מצומצם של כלל האוכלוסיה. אם פיקוח מחירים הוא כל כך נפלא, אז למה לא נחליט שארוחת צהריים עולה רק 10 שקלים ושבגדים עולים עד 50 שקלים בלבד... הסיבה היא שזה בלתי אפשרי, כי יש לפיקוח על מחירים עלות נסתרת. וניתן להסתיר אותה כל עוד רק סקטור מצומצם של האוכחוסיה נהנה מההטבה. פיקוח על שכר דירה נכשל בכל מקום בעולם שבו הוא יושם. לו הייתם אתר כלכלי, הייתם יודעים לקרוא נתונים שלגביהם אין ויכוח. שטוקהולם זו הדוגמה הניצחת לכך. הנה http://www.kav.org.il/b1429.html
טל  |  13.07.15
לכל התגובות