אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לשמר את רמת החיים של המשפחה

השורה התחתונה

לשמר את רמת החיים של המשפחה

אני בן 35 ויש לי קרן פנסיה חדשה מקיפה. האם יש בה מרכיב של ביטוח חיים? אם כן, מדוע לאחר לידת בני המליצו לי לרכוש ביטוח חיים פרטי? מה המשמעות של ביטוח כזה והאם לא מדובר בכפל ביטוח?

14.07.2015, 09:34 | סהר אביב ואורי גרינפלד

קרנות הפנסיה החדשות המקיפות (נכנסו לתוקף ב־1995) כוללות מרכיב ביטוח למקרה מוות או אובדן כושר עבודה. מטרת ביטוח השארים להבטיח הכנסה חודשית לבני הזוג ולילדים עד גיל 21. כאשר עמית בקרן נפטר, השארים זכאים לקצבה חודשית שנקבעת לפי גובה שכרו ושיעור הכיסוי, המשתנה בהתאם למסלול הפנסיה שהוא מבוטח בו.  

קראו עוד בכלכליסט

אם למשל השכר להפרשה הוא 10,000 שקל בחודש, ולפי המסלול בת הזוג מבוטחת על 60% מהשכר והילדים על 40%, היא תקבל קצבה חודשית של 6,000 שקל לכל חייה והילדים יקבלו 4,000 שקל עד גיל 21. בכל מקרה, הקצבה החודשית לשארים לא תעלה על שכרו של החוסך.

מדוע, אם כן, יש צורך בביטוח חיים נוסף? מעסיקים רבים משלמים לעובד תוספות מעבר לשכר הבסיס, כמו שעות נוספות, בונוסים חד־פעמיים או קבועים, דמי הבראה וקרן השתלמות שאותה אפשר לפדות אחת לשש שנים. תוספות אלה ואחרות שאינן נכללות בשכר המבוטח, ולא מופרשים בגינן כספים לחיסכון הפנסיוני. לכן השארים עלולים לחוות ירידה ברמת החיים שאליה הורגלו.

בנוסף, אחרי פטירת המבוטח קצבת השארים נשארת קבועה, אך צורכי המשפחה עשויים לגדול. ביטוח הריסק מאפשר לבטח סכום שאינו תלוי בשכר, ואפשר לראות בו מוצר משלים לביטוח השארים, שכן הוא מאפשר לבטח את הפער בין השכר המבוטח בקרן לבין ההכנסה בפועל, ואף מעבר לכך. קצבת השארים משולמת רק עד גיל 21, אולם כיום יותר ויותר הורים ממשיכים לתמוך בילדיהם מעבר לגיל זה. בביטוח הריסק מקבלים את הסכום בתשלום חד־פעמי, דבר שעשוי לסייע למשפחה להמשיך לתמוך בילדים מעבר לגיל 21, או לשמש להוצאות חד־פעמיות גדולות.

כאשר בוחנים את כדאיות הביטוח הפרטי, יש להביא בחשבון עלויות. מחיר פוליסת ריסק עולה עם גיל המבוטח, ולכן חשוב להתאים את סכום הביטוח לגילו ולמצבו המשפחתי. לדוגמה, מבוטח שילדיו אינם זקוקים עוד לתמיכתו הכלכלית, יכול להקטין את הסכום המבוטח וכפועל יוצא את הפרמיה החודשית שהוא משלם.

נכון להיום, מבוטח בשנות ה־30 לחייו צפוי לשלם מדי חודש כ־60 שקל עבור ביטוח חיים של מיליון שקל. מבוטח בן 60 ישלם קרוב ל־700 שקל בחודש עבור אותו סכום ביטוח. מבוטח הסובל מבעיות רפואיות ייאלץ לשלם תוספת.

השורה התחתונה: הביטוח הפרטי מאפשר לבטח את הפער בין השכר המבוטח בקרן הפנסיה לבין ההכנסה בפועל - ואף מעבר לכך

הכותבים הם אנליסטית ואחראית על חינוך פיננסי בפסגות, וכלכלן ואסטרטג ראשי בפסגות

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
לא צריך להוציא יותר מדי על ביטוח חיים
יש מעטים שמתים לפני גיל 67, ומתוכם יש הרבה שיכולים להסתדר בלי הביטוח. במקום ביטוח חיים אפשר לחסוך ואם האיש מת החיסכון הזה מכסה חלק מהנזק. עדיף להניח שאי אפשר להתכסות על כל הנזקים כי העלות גבוהה מדי והתועלת יורדת ככל שהביטוח מקיף יותר. חוץ מכל זה יש גם המקרים שבהם חברת הביטוח מתנערת מהמבוטח בתואנות שונות כי כידוע הם מתמחים בכך. ראינו בטור של עו״ד קליר שיש מקרים רבים שבהם המבוטחים לא מקבלים את מה שמגיע להם.
ברטר  |  14.07.15
13.
ל- 12 " לא מדוייק"??? כנס כנס
תלמד לקרוא. הם נתנו דוגמא לבן 30 שמשלם 60 שח וגם דוגמא לבן 60 עם 700 שח... כדי להמחיש את העלייה בפרמיה. אומרים לך להתאים את הסכום לצורך! זה לא אובייקטיבי?? הם לא מנסים לדחוף לך ריסק סתם... הם מסבירים לך למה זה משלים לפנסיה. משלים. אם היו אינטרסנטיים היו מנסים לדחוף לך רק ריסק כי זה הרבה יותר רווחי.
המומחה  |  14.07.15
11.
לא מדוייק בלשון המעטה
שימו לב איך בשורה התחתונה רשמו " מידי חודש כ 60 ש"ח" ... מעניין מאוד שאחרי שנה הסכום של ה 60 קופץ..... כי הוא צמוד מדד וגם כי הפרמיה המצב הבריאותי משתנה וכן הלאה וכן הלאה.... ההמלצה הזאת אינה מדוייקת כמו כל שאר העצות הלא אוביקטיביות שנותן גוף פרטי כל שהוא.... כמו רב האנשים במדינה הזאת גם הממליצים בכתבה אינם עומדים במבחן הסבירות האוביקטיבי הבסיסי!!! חבל שכלכליטס נותן לחברה הזאת בכלל מקום. עדיף שיפרסמו כתבות של הממונה על הביטוח במשרד האוצר. לפחות הוא מתיימר להיות אוביקטיבי!
ניר , כפר סבא  |  14.07.15
לכל התגובות