אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניל יאנג מחרים את הסטרימינג: "אפילו לרדיו AM יש איכות טובה יותר" צילום: אי פי איי

ניל יאנג מחרים את הסטרימינג: "אפילו לרדיו AM יש איכות טובה יותר"

האמן הוותיק הודיע כי יסיר את כל השירים שלו מכל שירותי הסטרימינג ברשת, בטענה שהאיכות הירודה פוגמת ביצירותיו. הגולשים זעמו - וטענו שכל מה שהוא עושה זה להבטיח שהמוזיקה שלו לא תגיע לאוזני הדור הצעיר

17.07.2015, 17:21 | נמרוד צוק
ניל יאנג ממשיך את מסע הצלב הבלתי נלאה שלו נגד מה שהוא מגדיר כאיכות הסאונד הירודה של המדיה הדיגיטלית העכשווית, כאשר הקורבן התורן הם שירותי הסטרימינג. בשני פוסטים שפרסם בעמוד הפייסבוק הרשמי שלו הוא הודיע על משיכת כל הקטלוג שלו מכל שירותי הסטרימינג, מבלי להתייחס לשירותים ספציפיים.

קראו עוד בכלכליסט

בניגוד לאמנים כמו טיילור סוויפט או תום יורק, שהתרעמו על התשלום הנמוך שאמנים מקבלים על שיריהם בשירותים כמו ספוטיפיי או דיזר, הטענה המרכזית של יאנג נגדם אינה (לדבריו) סוגיית התמלוגים אלא איכות הסאונד.

ניל יאנג, צילום: mct ניל יאנג | צילום: mct ניל יאנג, צילום: mct

"אני גמרתי עם סטרימינג, ואני מקווה שזה בסדר מבחינת המעריצים שלי. זה לא בגלל הכסף, למרות שגם חלקי נפגע דרמטית בשל עסקאות גרועות שנחתמו ללא ידיעתי - אני לא מעוניין לשתף פעולה עם פגיעה בערך המוזיקה שלי על ידי איכות השמע הנמוכה ביותר בהיסטוריה של השידור וההפצה. אני לא מרגיש בנוח עם מכירת השירים שלי למעריצים בצורה כזו", הוא כתב בפוסט הראשון. "בשבילי, העניין הוא ליצור ולהפיץ מוזיקה שאנשים באמת יכולים לשמוע ולהרגיש".

בפוסט נוסף שפרסם שעה לאחר מכן, החריף יאנג את הטון וכתב כי "רדיו AM מכסח את האיכות של שידורי סטרימינג, וכך גם קסטות ו-8 מ"מ. סטרימינג זה דבר מחורבן, זו איכות האודיו הגרועה ביותר בהיסטוריה. תעתיקו את השירים שלי אם אתם רוצים, זו הבחירה שלכם, אבל זו עבודת חיי ואני אשמר אותה באופן שאני רואה לנכון, ולכן אני מסיר אותה מכל שירותי הסטרימינג", הוא כתב. יאנג הבטיח שאם ואיכות הסאונד תשופר לטעמו, הוא ישקול להחזיר אליהם את האלבומים.

"לצעירים לא אכפת מאיכות סאונד"

שני הפוסטים זכו לאלפי שיתופים ולייקים, אבל הרבה מהתגובות היו זועמות. "לצעירים לא אכפת מאיכות סאונד. כל מה שאתה עושה זה להבטיח שהמוזיקה הזו לא תגיע לאוזני הדור הצעיר", כתב מגיב אחד. "זה לא בסדר מבחינתי. אני לא מאזין לסטרימינג בגלל האיכות אלא כי זה נוח. יש לי 30 תקליטי ויניל שלך, אבל לא אשלם 60 דולר לאלבום החדש שהוצאת, ואם הוא לא יהיה זמין בסטרימינג כנראה שלא אשמע אותו כלל", אמר אחר.

בנוסף לשאלת הזמינות, רבים שחולקים על הטענה של יאנג כי האדם הממוצע יכול להבחין בהבדל כלשהו בין איכות השמע בסטרימינג לבין קבצי mp3, דיסקים או תקליטים, כאשר טענותיו כי קלטות אנלוגיות ורדיו AM נשמעים טוב יותר נשמעות מופרכות במיוחד.

האובססיה של יאנג בנוגע לאיכות השמע של מדיה דיגיטלית אינה חדשה, כאשר בשנה שעברה היא הובילה אותו לפיתוח נגן הפרימיום "פונו", שמחירו 400 דולר, וחנות מוזיקה תואמת בה ניתן לרכוש עותקים דיגיטליים באיכות גבוהה במיוחד של אלבומים ושירים שלו ושל אמנים נוספים, כאשר מחיר אלבום באיכות תקליטור רגילה (44KHz ו-16 ביט) נע סביב 6 דולר ואלבום באיכות גבוהה (192KHz ו-24 ביט) מגיע ל-20 דולר.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
קשקשן, מבחינה טכנית אין שום בעיה לבצע סטרימינג באיכות נאמנה למקור
רדיו AM הוא חד ערוצי ובאיכות נוראית.. (היה ניסיון בשנות התשעים לבצע שידורי סטריאו על שני תדרים שונים אבל זה לא אומץ בסופו של דבר כאשר התחנות העדיפו לעבור לFM). בן אדם ממוצע לא יודע להבדיל בין סאונד MP3 44Khz 196Kbps לבין losless.... אפילו רובם המוחלט של האודיופילים לא ירגישו הבדל בין 320Kbps ומעלה לlosless. בקצב שבו הטכנולוגיה מתקדמת אין שום סיבה ששירותי הסטרימינג לא ישדרו בHigh bitrate או אפילו losless.
19.07.15
6.
לא צריך נגן יקר: כל טלפון מודרני מנגן קבצי HD
אפשר אפילו להוסיף קופסא קטנה (100 ש"ח) ולשמוע באיכות-אולפן. הדור הבא של אזניות מתחבר ב-USB, ומספק איכות כזו בלי קופסא. סוני, אודיו-טכניקה ואחרים מוכרים כאלה ביפאן כבר חצי שנה. המאבק של ניל יאנג מוצדק לגמרי: כבר כמה שנים, אין סיבה טכנית לשמוע זבל. רק חברות ההפצה מחרבות את האיכות, כמו חברות-משקאות שדוחפות לנו רעל. האם "בן אדם רגיל" שומע את זה? האם "בן אדם רגיל" מבדיל בין פאנטה למיץ טבעי? תלוי כמה שטפו לו את המוח מגיל צעיר.
19.07.15
לכל התגובות