אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לבקשת הסינים: אי.די.בי דחתה בשבוע את הגשת ההצעות לרכישת כלל ביטוח צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

לבקשת הסינים: אי.די.בי דחתה בשבוע את הגשת ההצעות לרכישת כלל ביטוח

קונצרן הענק לג'נד ביקש דחייה כדי להיערך להגשת הצעה, והמתמודדים חוששים מתקנות חדשות שישפיעו על הכדאיות. דירקטוריון אי.די.בי בהובלת גיורא ענבר אישר הזרמת 200 מיליון שקל מבעל השליטה אדוארדו אלשטיין

18.07.2015, 22:35 | גולן חזני

אי.די.בי הודיעה כי מועד הגשת ההצעות הלא מחייבות לרכישת כלל ביטוח יידחה בשבוע, ל־30 ביולי, כך נודע ל"כלכליסט". הסיבה העיקרית לדחייה היא בקשתו של קונצרן הענק הסיני לג'נד הולדינגס, המנהל נכסים בהיקף 47 מיליארד דולר, כדי שיוכל להשלים היערכות להגשת הצעה. נציגי לג'נד, שהצטרפותה למירוץ פורסמה לראשונה ב"כלכליסט", נפגשו עם הנהלת כלל בישראל לפני שבוע.

קראו עוד בכלכליסט

סיבה נוספת לדחייה היא חששות של המתמודדים מפני השפעת תקנות סולבנסי 2 על כלל ביטוח. על פי בדיקות שביצעו המתמודדים, התקנות ידרשו הגדלת הון בחברת הביטוח, שעשויה לנסוק עד כמיליארד שקל. זו תשפיע באופן מהותי על כדאיות העסקה. סולבנסי 2 הן הנחיות בינלאומיות להקצאות הון בגין סיכונים בחברות הביטוח, והן יחייבו כל חברה להגדיל את ההון למימון הפעילות. ככל הידוע, החברות הישראליות נדרשות לבחון את עמידתן בסולבנסי 2 ולפרסם את התוצאות בדו"חות לרבעון השלישי, עד סוף אוגוסט.

אלשטיין ובן-משה, צילום: אוראל כהן, אניה בוכמן אלשטיין ובן-משה | צילום: אוראל כהן, אניה בוכמן אלשטיין ובן-משה, צילום: אוראל כהן, אניה בוכמן

נערכת לסולבנסי 2

כלל פנתה לגיוס הון משני של עד 650 מיליון שקל כחלק מההיערכות לסולבנסי. ביום חמישי היא השלימה את שלב ההזמנות של המוסדיים בגיוס. הביקושים הגיעו לכמיליארד שקל, מתוכם צפויה החברה להיענות להזמנות ב־545 מיליון שקל. בהתאם לדרישות הרגולציה, החברה תעמיד בשלב הציבורי 105 מיליון שקל נוספים. הגיוס בוצע בשתי סדרות אג"ח, צמודה ושקלית, באמצעות החברה־הבת כללביט מימון. הביקושים של מוסדיים לסדרה הצמודה, בריבית 1.81%, שפירעונה אפשרי החל ב־2025, עמדו על כ־533 מיליון שקל. מתוכם אושרו 221 מיליון שקל בריבית שנתית קבועה שלא תעלה על 2.48% פלוס הצמדה. הביקושים לסדרה השקלית, שפירעונה ב־2024, עמדו על 536 מיליון שקל, מתוכם אושרו 324 מיליון שקל בריבית שנתית קבועה מקסימלית של 3.92%.

בקרב המתמודדות על רכישת כלל שוררת דריכות רבה, הן עקב אי־הוודאות בנוגע לתוצאות המבחנים שתפרסם כלל, והן בהיעדר הוראות מדויקות מטעם המפקחת על הביטוח דורית סלינגר ביחס לאופן יישום סולבנסי 2. כפי שפורסם ב"כלכליסט", היתה זו אחת הסיבות לפרישת קרן CVC האירופית מהמכרז. עם המתמודדות נמנות צ'יינה לייף, טיאנאן, קרן ההשקעות הסינית XIO, קרן ההשקעות הפרטית האמריקאית ורבורג פינקוס וחברת הביטוח האמריקאית אם טראסט.

ענבר בולם את בן־משה

בתוך כך ניסיון של מוטי בן־משה לטרפד הזרמה של 200 מיליון שקל מאדוארדו אלשטיין לאי.די.בי פתוחנבלם בידי יו"ר ועדת הביקורת גיורא ענבר. ענבר, המשמש כדח"צ, הזעיק את שני הדירקטורים הבלתי תלויים אלינה פרנקל ומאיר שני, שהצביעו ביום חמישי יחד עם הדירקטור רוני בר־און בעד ההזרמה.

ל"כלכליסט" נודע כי בן־משה הגיע לישיבה עם שני דירקטורים מטעמו, יניב רוג ועודד נגר. בן־משה התנגד להזרמה בטענה כי בעל השליטה מנסה לכפות על החברה צעדים שאינם חיוביים עבורה, וכן טען שלאלשטיין יש עניין אישי בעסקה ולכן נדרש אישור של אסיפת בעלי המניות. ענבר, שניהל את הישיבה, הוציא ממנה את יועציהם של אלשטיין ושל בן־משה.

אלשטיין ונציגו שולם לפידות, המשמשים כדירקטורים גם בדסק"ש, היו מנועים מלהשתתף בהצבעה. הדירקטור היחיד מטעם אלשטיין שאושרה השתתפותו הוא שר האוצר לשעבר רוני בר־און, שתמך בהצעה והכשיל את ניסיונו של בן־משה.

אלשטיין והמשקיעים בחברת דולפין שבשליטתו הודיעו לפני כחודש על הזרמה של כ־100 מיליון שקל לאי.די.בי פתוח, בנוסף ל־100 מיליון שקל שתכננו להזרים באוקטובר־נובמבר. ההזרמה מיועדת לדסק"ש כחלק מהנפקת זכויות של עד 500 מיליון שקל. זו נדרשה לאחר שאלשטיין ביקש להשתתף בהנפקת הזכויות של החברה־הבת סלקום, ומחזיקי אג"ח דסק"ש סירבו לאפשר לו גישה לקופתה.

גיוס ההון של דסק"ש יתבצע באמצעות הנפקת ארבע סדרות אופציות; הנפקת הסדרה הראשונה מתוכננת עד 21 בדצמבר 2015, והסדרות הבאות - עד סוף 2016, 2017 ו־2018. מיד לאחר אישור ההזרמה, אישר דירקטוריון דסק"ש את ההנפקה.

השבוע שעבר היה הטוב ביותר בבורסה עבור אי.די.בי מאז נרכשה על ידי אלשטיין. מנית החברות־הבנות קפצו: סלקום זינקה ב־36% בשבוע לשווי של 1.9 מיליארד שקל. שופרסל זינקה ב־9.6% בשבוע לשווי 2.15 מיליארד שקל על רקע הקשיים במתחרה מגה. אלה דחפו את הקבוצה לעליות: דסק"ש עלתה ב־25.6% לשווי 680 מיליון שקל, ואי.די.בי פתוח זינקה ב־12.5% לשווי של 1.5 מיליארד שקל.

תגיות