אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עולה חדשה: חברת המציאות המוגברת מג’יק ליפ מקימה מרכז בר"ג

בלעדי לכלכליסט

עולה חדשה: חברת המציאות המוגברת מג’יק ליפ מקימה מרכז בר"ג

אחת החברות המסתוריות בתעשיית המציאות הרבודה, בה גוגל הובילה השקעה של חצי מיליארד דולר, פיתחה טכנולוגיה להקרנת אלמנטים ישירות לרשתית ומוערכת ב־2 מיליארד דולר. כעת היא מחפשת עובדים לסניף בישראל

19.07.2015, 06:46 | אסף גלעד

חברת משקפי המציאות המוגברת Magic Leap, שגייסה בן לילה 542 מיליון דולר בהובלת גוגל, פתחה בימים האחרונים מרכז פיתוח בישראל, כך נודע ל"כלכליסט". מנכ"ל החברה רוני אבוביץ, תושב פלורידה ובן להורים ישראלים, פתח את הפעילות לאור הריכוז הגבוה של מו"פ עולמי בתחום המציאות הרבודה שקיימת בישראל, שממנה יצאו מוצרים כמו הקינקט של מיקרוסופט, קסדות הטייסים של אלביט וחלקים ממשקפי הולולנס של מיקרוסופט. גם אפל, אינטל וחברת MRK הסינית מפעילות בישראל מרכזי פיתוח לחישת עומק תלת־ממדי וראייה מחשובית, ועם עסקת פבלס גם פייסבוק מצטרפת לחגיגה. 

קראו עוד בכלכליסט

מג’יק ליפ מאתרת כעת עבור הסניף הישראלי מנהלים ועובדים, ובין השאר רואינו לתפקידים בה בכירים לשעבר מפריימסנס, חברת פיתוח החיישן התלת ממדי שעמדה במשך שלוש שנים מאחורי הקינקט של מיקרוסופט ובסופו של דבר נמכרה לפני כשנתיים לאפל.

רוני אבוביץ, צילום: בלומברג רוני אבוביץ | צילום: בלומברג רוני אבוביץ, צילום: בלומברג

מג'יק ליפ הוקמה ב-2011 והוגדרה עד לאחרונה כאחת החברות המסקרנות והמסתוריות בתעשיית המציאות הרבודה (Augmented Reality), בין השאר הודות למנכ"ל האקסצנטרי. החברה שמרה על ריחוק מסוים מעמק הסיליקון, פעלה דווקא בפלורידה וסירבה לדבר על המוצר שהיא מפתחת עד החודש שעבר. מג’יק ליפ פעלה במשך שלוש שנים מתחת לרדאר עד שבשנה שעברה נודע פתאום על קיומה, כאשר היא גייסה בבת אחת 542 מיליון דולר בסבב ענק בהובלת גוגל ובהשתתפות משקיעים נוספים כמו קוואלקום וקרנות הצמרת קליינר פרקינס ואנדריסן הורוביץ. בסך הכל גייסה החברה קרוב ל-600 מיליון דולר בשנת 2014, וכיום היא שווה, על פי הערכות בתעשייה, כ־2 מיליארד דולר עוד בטרם השיקה מוצר מסחרי. רבים בתעשייה כינו את סבב ההשקעה כרכישה דה פקטו של החברה בידי גוגל, ופירשו את המהלך כניסיון נוסף של גוגל לפתח משקפי מציאות רבודה אחרי שינוי הכיוון שעבר פרויקט גוגל גלאס.

אחת הבעיות המרכזיות במשקפי גלאס היתה הקושי לשלב בהם מציאות מוגברת משוכללת כמו היכולת לתקשר עם עצמים וירטואליים וקישור אמין בין העצמים הללו לסביבה המציאותית - תכונה שברוב המשקפיים המתחרים פעלה בצורה טובה יותר. מג'יק ליפ עונה עבור גוגל בדיוק על הצורך הזה, בזכות טכנולוגיה המקרינה עצמים וירטואליים היישר אל עינו של הצופה ומשלבת אותם בסביבת המציאות שמולו.

אבוביץ טען בעבר בתשובה לשאלה על ההבדל בין המשקפיים של מג'יק ליפ לבין אלה של הולולנס של מיקרוסופט, כי ביכולתו להציג אלמנטים וירטואליים כאילו היו מציאותיים לחלוטין ומשולבים באופן מושלם במציאות, ובכך להימנע מתופעות לוואי נוירולוגיות. בחברה טוענים כי פיתחו טכנולוגיה פוטונית המשדרת את התמונה היישר אל העין, בניגוד למשקפיים אחרים המציגים מסך אל מול העין האנושית.

במג'יק ליפ פונים לא רק למפתחי משחקים ותוכנות אלא גם לאולפנים הוליוודיים ויצרניות תוכן כדי שיפתחו סרטונים ותוכני וידאו מוגבר שישתלבו עם המציאות ויאפשרו מעבר לחוויית המשחק גם חוויית צפייה נוספת על המדיומים הקיימים כמו קולנוע, טלוויזיה ווידאו ברשת.

מנכ"ל לא שגרתי

אבוביץ נתפס כמנכ"ל אקסצנטרי, בין השאר בזכות רתיעתו מראיונות לתקשורת, התעקשותו לפעול בפלורידה וכן העובדה שגייס לתפקיד בכיר את סופר המדע הבדיוני ניל סטיבנסון. כשהציג לראשונה את מג'יק ליפ בכנס Tedx בפלורידה לפני כשלוש שנים, הוא בחר להרים מיצג וידאו-ארט בכיכובו שכלל בובות פרוותיות מרקדות ולהקת מטאל, והציג את עצמו כשהוא מחופש לאסטרונאוט. להפתעתו של הקהל, אבוביץ המחופש לא דיבר כלל על החברה אלא דיבר בשבחה של היצירתיות.

משרדי מג'יק ליפ בישראל ממוקמים בדרך אבא הלל ברמת גן, בסמוך למקום בו שכן מרכז הפיתוח הקודם של פייסבוק עד שעבר לתל אביב בתחילת השנה. החברה נרשמה ברשם החברות הישראלי רק לפני כמה ימים כחברת בת של מג'יק ליפ אירופה, וכדירקטורים שלה מוזכרים בין השאר המנכ"ל רוני אבוביץ וסמנכ"ל הכספים סקוט הנרי, שהיה סמנכ"ל הכספים גם בביטס - חברת האוזניות של ד"ר דרה שנמכרה לאפל.

תגיות