אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושרה דחיית הסגירה של רשות השידור; הערכה: העורך הראשי יונה ויזנטל יתפטר צילום: רמי זרנגר

אושרה דחיית הסגירה של רשות השידור; הערכה: העורך הראשי יונה ויזנטל יתפטר

סגירת הרשות והקמת התאגיד החדש היתה אמורה להתקיים באפריל השנה והיא נדחתה לסוף מרץ 2016; גביית האגרה תיעצר, והאוצר יצטרך לשאת במימון בעלות של 550 מיליון שקל

19.07.2015, 16:54 | אורי תובל

הממשלה אישרה היום (א') לדחות את המועד לסגירת רשות השידור ולהקמת תאגיד השידור הציבורי החדש שיחליף אותה ל-31 במרץ 2016, בהתאם לתיקון חוק השידור הציבורי שיזם השר אופיר אקוניס. עוד קבעה הממשלה שגביית אגרת הטלוויזיה תיעצר כבר עתה, ולא בעת שהתאגיד החדש יתחיל לפעול, כפי שקבע החוק המקורי.

קראו עוד בכלכליסט

ברשות השידור מעריכים כי העורך הראשי של הרשות יונה ויזנטל יתפטר. דחיית המועד שבו הרשות תיסגר ובמקומה ייפתח התאגיד שיחליף אותה תותיר את הרשות ללא יכולת פעולה לזמן ארוך.

האוצר יצטרך לשאת במימון רשות השידור

על פי החוק שעבר בממשלה הקודמת בהובלת שר התקשורת לשעבר גלעד ארדן, התאגיד החדש אמור היה להתחיל לשדר – ורשות השידור אמורה היתה להיסגר – ב-1 באפריל השנה. המועד נדחה פעמיים עד 1 באוקטובר, אולם עם כניסת הממשלה החדשה התברר שהקמת התאגיד נמשכת יותר מהצפוי ובלחצו של אקוניס, האחראי על יישום חוק השידור הציבורי, הוחלט לדחות את המועד.

מכיוון שגביית האגרה נפסקת, האוצר יצטרך לשאת במימון רשות השידור עד סיום שידוריה בסוף מרץ, בעלות של 550 מיליון שקל. מכיוון שאין לאוצר מקור תקציבי, הוחלט בתיקון לחוק שהמימון יתקבל באמצעות קיצוץ משמעותי בכוח האדם ופינוי מתחם שרונה של רשות השידור, שאמורים להסתיים עד 1 באוקטובר. עוד קובע החוק כי בתאגיד יהיו בסופו של דבר 700 עובדים, פחות ממחצית מכמות העובדים כיום. המנכ"ל הזמני של התאגיד החדש, אלדד קובלנץ, יוכל לקלוט 420 עובדים כבר עכשיו, ולא 20 כפי שהיה בחוק עד כה, שיעבדו על הקמת התאגיד. בהמשך הוא יקלוט את 280 העובדים הנוספים.

רשות השידור, צילום: עמית שאבי רשות השידור | צילום: עמית שאבי רשות השידור, צילום: עמית שאבי

תיקון החוק מעורר ביקורת בקרב ועדי העובדים של רשות השידור, החוששים שלא יובטח שמרבית העובדים החדשים שייקלטו יבואו מתוך רשות השידור, וכן בשל הקיצוץ הנרחב שצפוי באוקטובר. ייתכן שהעובדים יחלו היום בשיבושים בשידורי רשות השידור.

עוד קובע התיקון לחוק שהתאגיד ייקרא "השידור הציבורי הישראלי" ותחנות הרדיו – "קול ישראל". "חובתנו להבטיח שידור ציבורי, שמביא לידי ביטוי את כלל הדעות, הגוונים, הזרמים והתרבויות בחברה הישראלית", אמר אקוניס בעקבות אישור החוק. "בחודש האחרון, מאז קיבלתי את האחריות על רשות השידור, פעלתי ביחד עם מנכ"ל משרד התקשורת ובהידברות עם משרד האוצר למען הבטחת קיומו של שידור ציבורי ישראלי, והחלטת הממשלה שהתקבלה כעת, מבטיחה זאת".

השר ארדן שיזם את הקמת ועדת לנדס ואת המתווה לפירוק רשות השידור, החרים את ישיבת הממשלה. אתמול (שבת) תקף ארדן את אקוניס בטוויטר כשכתב "אקוניס כנראה פספס שהכנסת כבר אישרה בעבר את החוק שלי לביטול האגרה כיוון שהוא בחר שלא לתמוך אז בחוק. הוא משכתב את ההיסטוריה".

שר הכלכלה אריה דרעי נמנע בהצבעה בשל הדאגה למפוטרים. "אני תומך ברפורמה ומודע לחשיבות השידור הציבורי, אולם אני חושב שצריכים לגייס את 700 עובדי התאגיד מתוך 1,500 המפוטרים המתוכננים. לא יכול להיות שיביאו במקום 700 עובדים חדשים. זה לא נכון, לא הגיוני ולא הוגן", אמר בישיבה. "כמובן שאם רוצים לגייס כמה כוכבים חדשים זה בסדר, אך 700 העובדים חייבים לבוא מתוך 1,500 המפוטרים".

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהוא גם שר התקשורת אך אינו האחראי על חוק רשות השידור, ציין בבדיחות כי הוא "לא זוכר חוק אחר שכה העסיק שרים שזה לא תחום המשרד שלהם".

לפי החלטת הממשלה, החוק יקודם כבר השבוע לקריאה ראשונה וככל הנראה גם לשנייה ושלישית. השבוע הבא הוא השבוע האחרון של מליאת הכנסת לפני היציאה לפגרה.

תגיות