אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיפ"א רוצה לשים סוף לשוחד דרך קרנות "פיתוח הכדורגל" צילום: אי פי אי

פיפ"א רוצה לשים סוף לשוחד דרך קרנות "פיתוח הכדורגל"

מועמדות עתידיות לאירוח המונדיאל לא יורשו לממן פרויקטי פיתוח במדינות אחרות, זאת בניסיון להביא לסיומן עסקאות מפוקפקות להבטחת קולות, שפגעו במהימנות ההצבעות האחרונות

19.07.2015, 16:45 | שירות כלכליסט

מועמדות עתידיות לאירוח המונדיאל לא יורשו לממן פרויקטי פיתוח במדינות אחרות, זאת בניסיון להביא לסיומן עסקאות מפוקפקות להבטחת קולות, שפגעו במהימנות ההצבעות האחרונות.

קראו עוד בכלכליסט

האמיר של קטאר עם גביע העולם. שילם כספי פיתוח למדינות מאפריקה, צילום: איי פי האמיר של קטאר עם גביע העולם. שילם כספי פיתוח למדינות מאפריקה | צילום: איי פי האמיר של קטאר עם גביע העולם. שילם כספי פיתוח למדינות מאפריקה, צילום: איי פי

כחלק מהמאמצים של פיפ"א לפצוח בעידן חדש של שקיפות בעקבות שערוריית השחיתות הגדולה ביותר בהיסטוריה של הארגון, מועמדות לאירוח הטורניר לא יורשו לחתום על פרויקטים עם חברות אחרות בפיפ"א. כתוצאה מכך, יבוטל סעיף בחוקה הנוכחית של הארגון שמחייב את כל המדינות המעוניינות לארח את המונדיאל לעזור למדינות מתפתחות לצמוח.

הרשויות בשוויץ בעיצומה של חקירה בנוגע לאופן בחירת רוסיה וקטאר כמארחות של הטורנירים ב-2018 ו-2022, בהתאמה. בשבוע שעבר נחשף כי מספר העברות הבנקאיות שנחקרות עלה ל-81. במקביל, המירוץ לבחירת המארחת של טורניר 2026 נדחה בשל חקירה נפרדת של ה-FBI בחשד לסחטנות ולהלבנת הון, שבה מעורבים מספר בכירים בפיפ"א.

במשך עשורים, המדינות שהתחרו על אירוח המונדיאל ניסו להעביר קולות לטובתן על ידי מימון חוקי של פרויקטי כדורגל במדינות אחרות. אולם המהלכים הללו הובילו להתנגשויות מוכחות וכן לשחיתות הפושה, ולכן בפיפ"א החליטו כעת להפסיק את ההתנהלות הזו. "החוק הזה הוא המקור לכל הבעיות", טוען בכיר.

המהלך צפוי לשלוט על חלק מהדיונים בפגישת הוועד הפועל של פיפ"א מחר (ב'), אז יועלו גם רעיונות לביצוע רפורמות חדשות, וכן קביעת תאריך לבחירת נשיא חדש במקומו של ספ בלאטר.

עוד הוסכם כי הליך הבחירה בקונגרס של פיפ"א של המדינות המארחות ייערך בצורת הצבעה גלויה ולא חסויה, כך שכולם יוכלו לדעת עבור מי הצביעו כל אחת מ-209 המדינות החברות. שינוי זה ייכנס לתוקף החל מבחירת המארחת למונדיאל 2026.

הצעה נוספת שתעלה לדיון תחייב את המדינות לציית לתקנות האו"ם הנוגעות לחוקי עבודה. הצעה הזו היה תגובה ישירה לזעם סביב היחס שמעניקה קטאר לעובדים הזרים, שממשיך לספוג ביקורות מצד ארגוני זכויות אדם.

תגיות