אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מליסרון: שלב נוסף בדרך להוצאת בריטיש ישראל מהבורסה צילום: אוראל כהן

מליסרון: שלב נוסף בדרך להוצאת בריטיש ישראל מהבורסה

בית המשפט אישר היום לחברה מהלך של החלפת אג"ח שנועד לחסוך בעלויות כשהיא נאלצת להחזיק את בריטיש ישראל כתאגיד מדווח

20.07.2015, 17:11 | אורן פרוינד

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר היום (ב') למליסרון לכנס אסיפות בעלי אג"ח לצורך אישור ההסדר להחלפת החוב של בריטיש ישראל לחוב של החברה. עבור אבי לוי, המנכ"ל של מליסרון, מדובר באור ירוק ראשוני מבית המשפט המחוזי לביצוע המהלך שהוא מוביל מול בעלי האג"ח בימים אלו. אסיפות המחזיקים צפויות להתכנס בעוד חודש מהיום, לאחר שמליסרון תפרסם הצעה מפורטת.

קראו עוד בכלכליסט

לוי מציע למחזיקי האג"ח של בריטיש ישראל, חברה בת בבעלות מלאה של מליסרון המחזיקה בשתי סדרות אג"ח בהיקף של 2 מיליארד שקל, להמיר את החוב שברשותם לחוב חדש של מליסרון לפי יחס המרה של 1:1. כלומר, כל מחזיק 1 ערך נקוב מסדרה א' (בהיקף של 89 מיליון שקל) של בריטיש ישראל יהיה זכאי ל-1 ערך נקוב של מסדרה י"ב החדשה של מליסרון וכל מחזיק 1 ערך נקוב בסדרה ג' (בהיקף של 1.8 מיליארד שקל הנכללת בתל בונד 20) של מליסרון יהיה זכאי ל-1 ערך נקוב בסדרה י"ג החדשה שתנפיק מליסרון. במידה והמהלך יושלם בהצלחה, אגרות החוב של בריטיש ישראל תמחקנה מן המסחר והחברה תחדל להיות תאגיד מדווח.

לוי מעוניין לבצע את המהלך בכדי לחסוך בעלויות של עשרות מיליוני שקלים בשנה למליסרון כשהיא נאלצת להחזיק את בריטיש ישראל כתאגיד מדווח. לאחר עסקת המיזוג עם מליסרון בשנת 2012 , בריטיש ישראל נשארה עם שתי סדרות אג"ח ומשכך נשארה תאגיד מדווח. האג"ח האלו עומדות לפירעון סופי בשנת 2022 ולוי אינו מעוניין לחכות שבע שנים בכדי להוציא את בריטיש מהבורסה אלא בחר לבצע את ההחלפה כבר היום.

ליאורה עופר, צילום: עמית שעל ליאורה עופר | צילום: עמית שעל ליאורה עופר, צילום: עמית שעל

המהלך לא רק יחסוך למליסרון עשרות מיליוני שקלים בשנה, אלא גם יאפשר לה גמישות עסקית רחבה יותר. אם בעבר כל חלוקת דיבידנדים מבריטיש ישראל למליסרון הייתה יכולה לקבל התנגדות מצד מחזיקי האג"ח של בריטיש ישראל, הרי שעכשיו מליסרון תוכל לעשות בבריטיש כרצונה מבלי העין המפקחת של מחזיקי האג"ח.

בריטיש מהווה למעלה מ 80% מהיקף הנכסים של מליסרון. בכדי לשכנע את המוסדיים של בריטיש לוותר על הקרבה לנכסים למטה, מליסרון הודיעה כי תכניס סעיף בשטר הנאמנות של האג"ח החדשות שיעניק ערבות של בריטיש לאג"ח החדשות של מליסרון. כלומר, מחזיקי החוב הנוכחיים של בריטיש ישראל, שיהפכו להיות מחזיקים של מליסרון, יוכלו לטעון לכסף מבריטיש במקרה של חדלות פירעון. במקרה הזה לא צפוי להיות ניגוד אינטרסים בין מחזיקי האג"ח של מליסרון לאלו של בריטיש ישראל כיוון שמדובר באותם גופים מוסדיים: אלטשולר שחם, הראל, מגדל, אקסלנס, פסגות וילין לפידות – כך לפי אתר סטוקר.

על פניו ההצעה של מליסרון נראית הוגנת. שתי החברות בעלות שיעורי מינוף כמעט זהים (56%), שתיהן מדורגות A+ ונסחרות בתשואות לפדיון דומות של 0.5%-3%. אלא שמספר מחזיקים מוסדיים גדולים באג"ח של בריטיש ישראל לא ממהרים להיענות להצעה של לוי בחיוב. " מליסרון צריכה רב של 75% מקרב מחזיקי האג"ח וההערכה שלי היא שבלי שיפור של ההצעה הקיימת יהיה להם קשה לקבל את הרב הזה" אומר אחד המוסדיים הגדולים בבריטיש ישראל לכלכליסט. "לאחזקה בבריטיש ישראל יש יתרונות על פני האחזקה במליסרון כי אתה יותר קרוב יותר לנכסים ואתה גם מקבל את ההגנה של מליסרון אם תהיה בעיה בבריטיש" אמר המוסדי. לדבריו, "ההצעה של מליסרון היא הגיונית ואפילו נדרשת, אולם יחס ההמרה שנקבע על 1:1 לא מספק אותנו ונבקש פרמיה מסוימת".

מוסדי אחר אמר לכלכליסט "כל דבר שהחברה רוצה לעשות אני רוצה שיתנו לי פיצוי. יש היגיון בהצעה שלהם אבל אני בכל מקרה ידרוש פיצוי משמעותי על הוויתור שלי בחוב של בריטיש. זה נראה כמו הצעה התחלתית" אמר המוסדי.

תגיות