אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשות הדסה מאיימות: להחליט מינוי רוטשטיין בתוך שבוע, או שנוותר עליו צילום: סטודיו לם וליץ

פרסום ראשון

נשות הדסה מאיימות: להחליט מינוי רוטשטיין בתוך שבוע, או שנוותר עליו

נשיאת ארגון נשות הדסה למנכ"לי משרדי הבריאות והאוצר והמשנה ליועמ"ש: אם בתוך שבוע לא תתקבל הכרעה לגבי המינוי, נחדש בעצמנו את החיפוש אחר מועמדים חדשים

21.07.2015, 11:48 | מיקי פלד

ארגון נשות הדסה לא מתכוון לחכות עד שמשרדי האוצר והבריאות יכריעו לגבי מינויו של פרופ' זאב רוטשטיין לתפקיד מנהל בית החולים הדסה.

קראו עוד בכלכליסט

ל"כללכלסט" נודע כי במכתב שנשלח אתמול למנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ומנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד כותבת הנשיאה היוצאת של הארגון, מרסי נתן, כי אם בתוך שבוע לא תתקבל הכרעה לגבי המינוי היא תורה ליו"ר הדירקטוריון של בית החולים, ארז מלצר, לכנס מחדש את ועדת האיתור לתפקיד המנכ"ל, כלומר שארגון נשות הדסה מוותר על מינויו של רוטשטיין. הדסה מתפקד ללא מינוי של מנכ"ל קבוע זה יותר שנה, וכיום ממלאת את התפקיד באופן זמני פרופ' תמר פרץ.

השבוע אמורים להיפגש שני המנכ"לים עם רוטשטיין, המככהן כיום כמנכ"ל בית החולים שיבא, לראיון אחריו יקבעו את עמדתם. עם זאת, בדרך לקבלת ההחלטה הסופית נמצאת גם המשנה ליועמ"ש, דינה זילבר, שהודיעה כבר כי תבקש לשמוע את נימוקי המינוי על מנת לראות האם ניתן יהיה להגן עליו בבג"ץ. לכן המכתב של מרסי נתן מופנה למעשה לא רק לשני המנכ"לים אלא גם לזילבר, וכל השלושה יצטרכו להזדרז על מנת שלא לגרום לכך שהמינוי בסוף לא יתממש לא בגללל נימוקים ענייניים, אלא פשוט בגלל סחבת.

מרסי נתן, הנשיאה היוצאת של נשות הדסה, צילום: עטא עוויסאת מרסי נתן, הנשיאה היוצאת של נשות הדסה | צילום: עטא עוויסאת מרסי נתן, הנשיאה היוצאת של נשות הדסה, צילום: עטא עוויסאת

אמנם גם במקרה שוועדת האיתור של דירקטוריון הדסה תחזור לפעילות עדיין יתאפשר למדינה למנות את רוטשטיין, ולו משום שלמדינה זכות החלטה על זהותו של מנכ"ל הדסה, אך יהיה זה קשה במיוחד. זאת משום שעל מנת להגן משפטית על מינוי רוטשטיין נדרשת הטענה כי אין מועמדים חלופיים. רק אם מנכ"לי שני המשרדים יטענו כך ניתן יהיה לנמק במקרה הצורך בבפני בג"ץ מדוע יש למנות את רוטשטיין לתפקיד למרות שהוגשה נגדו תובענה משמעתית לבית בדין למשמעת של שירות המדינה.

התובענה הוגשה על ידי נציבות שירות המדינה, שלדבריה רוטשטיין ידע ואישר עבודה של רופאים בקליניקה פרטית בתוך שיבא בשעות הבוקר בזמן שהם מקבלים גם שכר מהקופה הציבורית.

במכתב של זילבר לשני המנכ"לים בחודש שעבר היא כותבת כי נגד רוטשטיין הועלו טענות קשות גם מצד הנציבות וגם מצד החשבת הכללית במשרד האוצר, מיכל עבאדי בויאנג'ו, על ליקויים לכאורה בהסדרי המקרקעין בבית החולים, ובאופן כללי מתקבלת תמונה לפיה רוטשטיין מתקשה לשתף פעולה עם הרגולטורים הממונים עליו.

עם זאת, באותה נשימה רמזה זילבר כי מכיוון ורוטשטיין הוא אחד המנהלים המוערכים ביותר במערכת הבריאות הציבורית ואין חולק על כישוריו ניתן יהיה להכשיר את המינוי שלו במידה וניתן יהיה להוכיח שמדובר במעין "צו 8" להדסה, היות ומצבו הכספי של בית החולים יחד עם היותו של רוטשטין המועמד היחיד בסדר הגודל הנדרש שמוכן לקחת על עצמו את ניהול בית החולים יהפכו את המינוי להחלטה סבירה.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
ל-5, 3, ו-1 שזה אותו מגיב(ה)
במה בדיוק תמר שלך טובה בלא לעשות כלום? 18 מיליון ש"ח גרעון בכל חודש (לפי החשב בהדסה וחשבת משרד האוצר), קידומים של מקורבים/ות אליה למרות שכל הדרגות מוקפאות, נתק מוחלט עם הרופאים וחוסר ידע בכלכלת בית החולים. ברור ששום דבר (לא לטובה ולא לרעה) לא נעשה בשנה האחרונה כי עדיין אין מנכ"ל קבוע והמ"מ לא תבצע שינויים דרסטיים (פיטורים, צימצומי מחלקות, סגירת מחלקות מיותרות, ייעול) ולא תיקח על עצמה שום צעד כל עוד היא לא מנכ"לית קבועה. את הייעול הנדרש בכל מקרה יעשו אם זו היא או אם יהיה אחר כך שמי שבעדה זה רק מי שמקורב אליה (כמוך) ויודע שהיא לא תפגע בו אישית בשום תכנית עתידית
עובד הדסה  |  26.07.15
5.
בחירת מנכ״ל
למה לחפס בשדות זרים. פרופסור פרץ מתפקדת כמנכ״ל כבר שנה . כנגד כוחות רבים שמנסים להכשילה בתוך הדסה ומחוצה לה הצליחה פרופסור פרץ להחזיר את בית החולים לפעילות מלאה ומעבר לזה. לא יתכן להחליף מנכ״ל כל שנה ויהיה מוצלח ככול שיהיה. הדבר גורם לזעזועים חוזרים ונישנים בבית החולים ומעקבים את התאוששות המלאה. נשות הדסה חיבות לתמוך בהמשך תפקודה של פרופ׳ פרץ כמנכ״לית קבועה הן בשל תפקודה עד כה והן כדי למנוע זעזועים נוספים.
עובד הדסה  |  25.07.15
לכל התגובות