אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האקינג טים מאשימה עובדים לשעבר בפריצה לשרתיה

האקינג טים מאשימה עובדים לשעבר בפריצה לשרתיה

משטרת איטליה חוקרת האם הפריצה לשרתי חברת הסייבר בוצעה על ידי כמה מעובדיה לשעבר. ששת החשודים עוד חשודים בעבירות של ריגול תעשייתי ופרסום סודות מסחריים

21.07.2015, 13:45 | רפאל קאהאן

פרשת הפריצה לשרתי חברת הסייבר האיטלקית האקינג טים מסתבכת. על פי דיווח של סוכנות רויטרס אתמול (ב'), החברה מאשימה ששה עובדים לשעבר באחריות לאירוע. בנוסף משטרת איטליה הודיעה כי השישה חשודים בנוסף בריגול תעשייתי ומכירת סודות מסחריים של החברה למתחרים.

קראו עוד בכלכליסט

ההאשמות מגיעות בהמשך לתלונה שהגיש מנכ"ל החברה האיטלקית למשטרה דויד וינצ'נזטי. בתלונה טוען ונצ'נזטי שפרסום כ-400 גיגה-בייט מידע באתר חיצוני מהווה הפרה של סודות מסחריים מכיוון שנכלל בהם קוד מקור למוצרים שפותחו על ידי האקינג טים.

האקינג טים מאשימה עובדים לשעבר בחשיפת סודות מסחריים האקינג טים מאשימה עובדים לשעבר בחשיפת סודות מסחריים האקינג טים מאשימה עובדים לשעבר בחשיפת סודות מסחריים

חוקרים המקורבים לנושא מסרו שכרגע העניין נמצא בחקירה, אך אין שום הוכחה ישירה להאשמותיו של המנכ"ל. הפריצה להאקינג טים העמידה את החברה באור שלילי למדי, לאחר שהתברר שהיא מכרה תוכנות פריצה, האזנה ומעקב לכל המרבה במחיר. כולל ממשלות עם היסטוריה של הפרת זכויות אדם, מדינות הנמצאות תחת מגבלות סחר בינלאומי וארגוני ביון.

זאת ועוד, הרשויות האיטלקיות והאירופיות פתחו בחקירה על מנת לברר האם עסקיה של החברה הפרו מגבלות סחר של האיחוד האירופי. בהודעות קודמות טענו בחברה שיכול להיות שהפריצה בוצעה על ידי "ממשלה זרה". האקינג טים לא הסבירה כיצד היא הגיעה למסקנה הזו, אך כעת נראה שהיא מנסה להסיט את החשד לכיוונים אחרים.

חברת הסייבר השנואה בעולם

להאקינג טים יש היסטוריה ארוכה של שערוריות מאז נחשפה פעילות החברה החשאית ב-2012 בעיתונות הבינלאומית. כבר ב-2013 משרדיה זכו ל"ביקור" פיזי מטעם מפגינים שהזדהו כחברי התאגדות ההאקרים "אנונימוס". בהמשך פירסמו חוקרים מאוניברסיטת טורונטו שמוצרי החברה שימשו למעקב אחר עיתונאים.

חלק מהעובדים לשעבר שעומדים במרכז החקירה עזבו את החברה בשנים האחרונות על מנת להקים סטארט-אפ מתחרה. לדברי שניים מהם, העזיבה הייתה תוצאה של שינויים במיקוד ובפרקטיקה העסקית של האקינג טים שהחלה כחברה לבדיקת פרצות אבטחה.

העובדים הוסיפו שמהשלב שההנהלה גילתה שהיא יכולה להרוויח יותר ממכירה של פרצות וכלי תוכנה לניצולן, תנאי התעסוקה התדרדרו והם עזבו את החברה. על פי דיווחים שונים, הפיתוח האחרון של חברה כולל אמצעי פריצה שניתנים להתקנה על מזל"ט ושמאפשרים לגנוב מידע מסמארטפונים, טאבלטים ומחשבים ניידים דרך רשתות אינטרנט אלחוטיות.

תגיות