אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי עובדי הקבלן: המו"מ על הכסף הגדול במגזר הציבורי יחל באוגוסט צילום: נמרוד גליקמן

אחרי עובדי הקבלן: המו"מ על הכסף הגדול במגזר הציבורי יחל באוגוסט

האוצר וההסתדרות ישובו בחודש הבא למו"מ על תוספות שכר של מיליארדי שקלים ל־400 אלף עובדי המגזר הציבורי. הקיצוץ הרוחבי הצפוי בתקציבי הממשלה יקשה על ניסנקורן להציב דרישות גבוהות

22.07.2015, 08:15 | מיקי פלד

עם שוך המאבק בין ההסתדרות לאוצר על עובדי הקבלן, צפוי בחודש הבא להתחדש המשא ומתן בין הצדדים על הכסף הגדול באמת  תוספת השכר ל־400 אלף עובדי המגזר הציבורי. המשא ומתן על תוספת השכר מתחדש כל 3–4 שנים, וקובע את מסגרת התוספת. במשא ומתן האחרון סוכם על תוספת של 7.25%, שהפעימה האחרונה בו שולמה בינואר האחרון. לראשונה התוספת הנוכחית תחול גם על עובדי הניקיון והשמירה במגזר הציבורי.

קראו עוד בכלכליסט

ההסכם יחול על כל העובדים במשרדי הממשלה, החברות הממשלתיות, הרשויות המקומיות, הגופים הציבוריים שנתמכים תקציבית כמו האוניברסיטאות ועוד, מלבד המורים והרופאים, שלהם יש איגודים מקצועיים נפרדים מההסתדרות.

הישיבה הבאה בין הצדדים על תוספת השכר תיקבע לחודש הבא, לאחר ששר האוצר משה כחלון יגיש לממשלה את תקציב המדינה בסוף יולי. מכיוון שמשרדי הממשלה צפויים להידרש לקצץ 3% מתקציבם בשנה הבאה, הדבר יקשה על יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן להציג דרישות גבוהות מאוד.

קובי אמסלם. ההסכם לא ימנע שביתות להשגת תוספות שכר פרטניות, צילום: אלכס קולומויסקי קובי אמסלם. ההסכם לא ימנע שביתות להשגת תוספות שכר פרטניות | צילום: אלכס קולומויסקי קובי אמסלם. ההסכם לא ימנע שביתות להשגת תוספות שכר פרטניות, צילום: אלכס קולומויסקי

על פי הערכות בהסתדרות, ניסנקורן ידרוש תוספת שכר של 5%–7%. כל תוספת של אחוז עולה למדינה כמיליארד שקל בשנה, ובמשרד האוצר ינסו לצמצם את המספר הזה ככל הניתן.

בניגוד למשאים ומתנים קודמים, הפעם אף ועד עובדים או איגוד בתוך ההסתדרות לא מוחרג. המשמעות היא שמה שיסוכם עכשיו יהיה תקף לגבי כל 400 אלף עובדי המגזר הציבורי. אלא שההסכם לא ימנע מהעובדים לפתוח בשביתות נוספות בשנים הקרובות בדרישות לתוספות שכר מסיבות פרטניות. כך למשל, אתמול סיכמו עובדי רשות האוכלוסין עם הממונה על השכר במשרד האוצר קובי אמסלם על תוספת של 18 שקל ליום למשך שנה תחת הכותרת "תשלום על ארוחה", ובקרוב יתווסף למשכורת שלהם מענק חד־פעמי של 10,000 שקל על כך שהם מיישמים את החלטת הממשלה לחלוקת תעודות זהות ביומטריות. זאת לאחר שבשנה שעברה עובדי הטאבו קיבלו 30 אלף שקל כל אחד עבור נכונותם להטמיע מערכת מחשב חדשה.

תגיות