אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אמנות לעם דוט.קום צילום: אלעד גרשגורן

אמנות לעם דוט.קום

גלרינה, מחלוצות הגלריות הווירטואליות בארץ, חוגגת חמש שנות קיום במכירה מיוחדת

22.07.2015, 09:21 | רעות ברנע

"אמן בתחילת דרכו שרוצה לזכות בהכרה צריך בדרך כלל להוציא הון עתק", אומר אילן סגל, בעל הגלריה הווירטואלית גלרינה, "וגם אחרי ששילם על תערוכה מכיסו, היא תוצג במקום זניח, ומי שיגיעו לראות אותה ולחלוק לו כבוד יהיו הסבתא והדודה. זה מעגל קסמים שקשה לפרוץ".

מעגל הקסמים הזה הוא שהביא את סגל (62) להפוך לפני חמש שנים את הגלריה שהיתה בבעלותו במושבה בת שלמה לגלריה וירטואלית בשם גלרינה (gallerina.co.il). גלרינה פועלת במתכונת פשוטה: היא מכילה דפי אמן של כ־60 אמנים אנונימיים יחסית לצד תערוכות נושאיות של יצירות אמני הגלריה, שמתחלפות בכל כמה שבועות. המחירים אינם מצוינים באתר, והקונה הפוטנציאלי יוצר קשר ישיר עם האמן, שנוקב בעצמו במחיר המבוקש ליצירה וסוגר מולו את הרכישה. הגלריה גובה תשלום קבוע מהאמנים המציגים, אך אינה מתערבת בתהליך המכירה.

"יש לנו מאגר לקוחות שהצטבר במשך השנים שישנם בו גם אספנים ואוצרי תערוכות, אבל בעיקר חובבי אמנות שרוצים לגלות אמנים חדשים", אומר סגל. "אנחנו שולחים ניוזלטרים ועושים פעולות יזומות כדי לקדם את האתר, והיום אפשר לומר שנרשמות בממוצע כ־2,500 כניסות בחודש".

אילן סגל עם ציור של חגית פרידלנדר. לא מתערבים בתהליך המכירה, צילום: אלעד גרשגורן אילן סגל עם ציור של חגית פרידלנדר. לא מתערבים בתהליך המכירה | צילום: אלעד גרשגורן אילן סגל עם ציור של חגית פרידלנדר. לא מתערבים בתהליך המכירה, צילום: אלעד גרשגורן

לציון חמש שנים לקיומה מתקיימת בגלרינה ביולי־אוגוסט מכירה מיוחדת, שלכבודה חורג האתר ממנהגו ונוקב במחירים מבוקשים ליצירות, שאינם עולים על 2,000 שקל. "אני חושב שאמן לא מוכר לא יכול לקחת יותר מ־1,500–2,000 שקל ליצירה", מסביר סגל. "אם מישהו רוצה להציע מחיר קצת יותר נמוך מהסכום הנקוב באתר הוא רשאי לעשות זאת, אבל זאת צריכה להיות הצעה סבירה והוגנת. ההצעה תובא אל האמן, ויחד נחליט אם לקבל אותה.

"אולי אני עוף מוזר בתחום הזה, אבל אני מאמין שכל מכירה עדיפה לאמנים האלה על הישארות של היצירה על הקיר בסטודיו שלהם. אני תמיד מזכיר את העובדה שכשפיצ'חזדה הגיע לארץ הוא מכר ציור ב־100 דולר, וזה לא מנע ממנו למכור כמה שנים אחרי זה ב־100 אלף דולר. אנשים רוצים לקצר דרכים, וזה לא הולך. בטח לא בתחום האמנות".

כל אמן שרוצה להציג אצלכם את עבודותיו יכול?

"לא. חשוב לי שהתצוגה תהיה איכותית. אנחנו מחפשים אמנים שיש להם עבודות מעניינות, פורצות דרך. יש מאות פניות אבל אני לא מקבל את כולם, כי יש עבודות שהן עדיין בוסריות או לא ראויות. אחד הדברים שמקוממים אותי הוא שהשאלה הראשונה של אמן או יוצר היא 'מוכרים?'. אם זה מה שהכי חשוב לך, כנראה אתה רק מתחפש לאמן. זו מבחינתי יכולה להיות גם סוף השיחה".

ומה, מוכרים?

"משום שאנחנו מספקים קישור ישיר לאמן ולא מעורבים בתהליך המכירה, אני לא יכול לספק נתונים על זה. מה שאני יכול לומר, וזה הנתון הכי מדעי, הוא שרוב רובם של האמנים ממשיכים איתנו בכל שנה".

תגיות