אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסתמן: חברה ממשלתית תטהר את קרקעות תעש ברמת השרון צילום: עמית שעל

מסתמן: חברה ממשלתית תטהר את קרקעות תעש ברמת השרון

החברה לשירותי איכות הסביבה צפויה לטהר את הקרקעות שיפונו; הפרויקט יימשך עשר שנים ועלותו תעמוד על 2 מיליארד שקל

25.07.2015, 20:55 | הדס גליקו

המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר מתכננים להעביר לחברה ממשלתית את פרויקט טיהור קרקעות תעש ומחנות צה"ל שיפונו מהשטח ברמת השרון, ולוותר על קיום מכרז בנושא זה. החברה הממשלתית היא החברה לשירותי איכות הסביבה. להערכתה, הפרויקט יימשך עשר שנים ועלותו תעמוד על 2 מיליארד שקל.

על פי ההצעה שהגישה החברה למדינה, היא תבצע את הסקר למיפוי היקף הזיהום ותתכנן את ניהול הפרויקט, ותיקח חברות משנה לפי הצורך.

ממשרד האוצר נמסר כי מימון הפרויקט ייעשה בהדרגתיות, כלומר החברה תקבל את הכסף בתשלומים בהתאם לציוני דרך שייקבעו.

שטחים ירוקים במתחם תעש השרון, צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע שטחים ירוקים במתחם תעש השרון | צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע שטחים ירוקים במתחם תעש השרון, צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע

מהמשרד להגנת הסביבה נמסר: "אנו מקדמים הכרזה על החברה לשירותי איכות הסביבה כזרוע ביצוע לטיהור קרקעות תעש ומחנות צה"ל שיפונו".

ממשרד האוצר נמסר: "תעש השיורית (נצר השרון), שהיא החברה שתישאר אחרי מכירת תעש, עתידה לטפל בכל הפעילות שנותרה בין היתר בסיוע החברה לשירותי איכות הסביבה. סביר כי חברות נוספות ישתתפו בפרויקט. מימון הטיהור יהיה הדרגתי באופן שיסוכם עם מנהל מקרקעי ישראל".

מהחברה נמסר: "הנושא מצוי בטיפול המשרד להגנת הסביבה".

את 2014 סיימה החברה בהפסד של 24 מיליון שקל.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
זה כמו לתת לחתול לשמור על השמנת
ניקוי קרקע אמיתי ברור שלא יתבצע פה, יהיה רק טיוח והעלמת נתונים והזרמת כסף לקבלנים שקרובים לצלחת ברור שלזה מתווסף גם חוסר הפיקוח שכל משרדי הממשלה מצטיינים בו כך שאין אף אחד שבאמת מפקח, הייתי אולי מאמין להם אם ימנו גוף חיצוני לבקרה ופיקוח שיהיו בו נציגי ציבור
ישראלי  |  26.07.15
7.
סתם לזרוק כסף לפח...
לאחר סמינריון שעשיתי בנושא אני יכול להגיד בוודאות שהשיטה הטובה והזולה ביותר לטיהור הקרקע היא פשוט לתת לטבע לעשות את שלו. אפשר להאיץ את התהליך ע"י שתילת עוד עצים וצמחים מקומיים. במידה ויש חומר מסויים שצמח מקומי לא סופג אז יש מספיק צמחים לא מקומיים שיכולים לעזור. לא חייבים לבנות שם, אפשר להפוך את המקום לשמורת טבע סגורה ולנטר את המקום. גם ככה מדובר בבית גידול יחיד מסוגו בעולם שכמעט ונעלם. בנוסף ניתן לשאוב את מי התהום, להעביר אותם אל פני השטח על מנת שייווצר אגן חלחול ביצתי עם צמחי מים וביצה שיטהרו את המים במחזוריות של שאיבה וחלחול. 2 מיליארד ש"ח יכולים להיחסך כאן בקלות.
סנופקין , שומרון  |  25.07.15
לכל התגובות