אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחירי האבוקדו זינקו במאות אחוזים, המסעדנים סופגים את העלות בינתיים צילום: אוראל כהן

מחירי האבוקדו זינקו במאות אחוזים, המסעדנים סופגים את העלות בינתיים

מחיר קילוגרם אבוקדו, שבמהלך רוב השנה הוא כ־8 שקלים, זינק בחודשי הקיץ ל־40 שקל. בסושיות ובמסעדות המקסיקניות נאבקים לא לייקר את המנות ומתלוננים על האיסור על יבוא הפרי

26.07.2015, 09:26 | גלי וולוצקי ואורנה יפת

הקיץ הגיע ואיתו המחסור העונתי באבוקדו שפוגע בעיקר בענף המסעדנות. אם במהלך השנה מחיר האבוקדו נע לרוב סביב 7–8 שקלים לקילוגרם, בגלל המחסור בחודשי הקיץ המחיר מזנק בחודשים יולי־אוגוסט במאות אחוזים ומגיע בחלק מהמקומות לכמעט 40 שקל לקילוגרם.

"הקטיף של האבוקדו מסתיים בסוף מרץ תחילת אפריל", מסביר מנכ"ל מועצת הפרחים צבי אלון. "ביולי חריג מאוד למצוא אבוקדו ברשתות ובשווקים, ומה שיש הוא כמויות זעומות הודות לניסיונות טכנולוגיים לשמור את איכות הפרי לאורך חיי מדף ארוכים ככל האפשר".

הנפגעים העיקריים מהמחסור הם כאמור המסעדנים, בייחוד בתחום האוכל היפני והמקסיקני. "אנשים מתקשרים ושואלים אם יש אבוקדו, ואם אנחנו אומרים שלא הם סוגרים את הטלפון", מספר איתי יונס, מבעלי רשת אצה סושי בר ומסעדת מקס אנד קו.

מסעדת אל טאקו. עלות המנות זינקה, צילום: אוראל כהן מסעדת אל טאקו. עלות המנות זינקה | צילום: אוראל כהן מסעדת אל טאקו. עלות המנות זינקה, צילום: אוראל כהן

מנכ"ל רשת אצה אבי לוינשטיין אומר כי עם הזינוק במחיר הפרי “רכיב האבוקדו ברול יכול לעלות במקרה כזה מ־40 אגורות ל־1.5 שקל ויותר. במונחים של עלות חומר גלם זה המון".

גם עודד גונן, מבעלי קבוצת אונמי, המחזיקה במסעדות אונמי וטפאו, מספר כי בעקבות העלייה במחיר האבוקדו צמחה עלות המנות המכילות אותו ב־40%. מסעדת אונמי קונה כטונה אבוקדו בחודש, וגונן מעריך שבכחצי מהרולים המוגשים במסעדה יש אבוקדו. "למרות ההשפעה על העלות אנחנו לא יכולים להוציא את האבוקדו מהתפריט או לייקר את המנות. אנחנו פשוט צריכים לספוג את זה".

רענן סולומון, בעליה של מסעדת אל טאקו בתל אביב ושותף בחברת היבוא טרז פזוס, המתמחה במוצרים מקסיקנים, מספר: "הרבה שנים ניסינו לייבא אבוקדו לארץ, אבל יש חוק שמגן על אגודת מגדלי האבוקדו ואוסר יבוא של הפרי הטרי. אם היה יבוא, היה בארץ אבוקדו זמין באיכות גבוהה ומחיר טוב במהלך כל השנה. המגדלים טוענים שיש מחסור בגלל הטרנד המקסיקני, אבל זה שטויות, במסעדות מקסיקניות כ־50% מהשימוש באבוקדו הוא במחית המיובאת".

תגיות