אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ליווי'ס: מסרו בגדים ונעליים משומשים למיחזור, קבלו הנחה בקנייה

ליווי'ס: מסרו בגדים ונעליים משומשים למיחזור, קבלו הנחה בקנייה

רשת חנויות ליווי'ס בארה"ב מעניקה שוברי הנחה של 20% למי שמביא לחנות בגדים ונעליים ישנים למיחזור. האמריקאים זורקים בכל שנה 10.8 מיליארד ק"ג של בגדים ונעליים, 95% מהכמות הזו ניתנת למיחזור

26.07.2015, 13:13 | שירות כלכליסט

מותג הג'ינס האמריקאי ליווי'ס יצא בתוכנית חדשה לטובת איכות הסביבה. לפי התוכנית, שמיושמת בכל החנויות ברחבי ארה"ב, הלקוחות יכולים להביא לחנויות בגדים ונעליים משומשים של כל החברות לטובת מיחזורם. בתמורה יקבלו 20% על מוצרי ליווי'ס.

שכוללים גם תוכנית להפחתת השימוש במים. אשתקד הפעילה החברה פיילוט בסן פרנסיסקו, וההצלחה שלה שכנעה את החברה להרחיב אותה לכלל ארה"ב. התוכנית היא חלק ממאמצי הקיימות של ליווי'ס.

בגדים משומשים, צילום: שאטרסטוק בגדים משומשים | צילום: שאטרסטוק בגדים משומשים, צילום: שאטרסטוק

מכנסי ג מכנסי ג'ינס של ליווי'ס מכנסי ג

בליווי'ס משתפים פעולה עם החברה I:Collect כדי להשתמש בצורה הטובה ביותר בבגדים הממוחזרים. 

"כמובילים בתעשייה, אנחנו מתייחסים לכל השלבים של הייצור, כולל השלבים שאינם בשליטתנו הישירה כמו השימוש הסופי במוצר", מסר מייקל קובורי, סגן נשיא לענייני קיימות בלווי'ס. "איסוף של בגדים משומשים בחנויות שלנו יקל על הלקוחות לעשות את החלק שלהם ומתבסס על המחויבות שלנו לעשות את הדבר הנכון עבור הסביבה".

בליווי'ס ישלחו את כל הבגדים שיתרמו למתקן של I:Collect, שם ימוינו הפריטים ליותר מ-300 קטגוריות ויוחלט מה לעשות איתם. פריטים שניתן עדיין ללבוש יימכרו מחדש. יתר הבגדים ישמשו לצרכים שונים כמו חומר בידוד לבניינים, למילוי כריות ומושבי מכוניות ואפילו למילוי בובות. חלקם אף יהפכו לסיבים שישמשו ליצירת בגדים חדשים.

האמריקאים זורקים בכל שנה 10.8 מיליארד ק"ג של בגדים, נעלים ובדים ישנים. 95% מהכמות הזו ניתנת למיחזור.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
מתי בארץ?
כבר שמענו על מיחזור כל-כך הרבה, ותרבות הצריכה בארץ פשוט פורצת גבולות (לא פחות אם לא יותר מארה"ב פר נפש). ראוי ורצוי שבמקום מטמנות שמזהמות בסופו של דבר קרקע, מי תהום ואויר, ומהוות מפגע סביבתי תמידי, יתבצע מאמץ משותף למשרד לתשתיות, והגנת הסביבה, להקים על הרגליים חברות שנועדו למחזר כל מה שניתן: החל ב ביגוד והנעלה, המשך במוצרי פלסטיקה, וכלה במחזור אלקטרונירה וחשמל. מבנה מפעלי המיחזור צריך להיות מנוהל תחת מנהלת אחת, שכן, במוצרי אלקטרוניקה יש גם פלסטיקה, וכן בתוצרים של תעשיית הרכב, שבה יש גם הגומי של צמיגים, שיכול להשדלח לגריטה עם הפלסטיקה, לייעודים שונים. השאלה מי מן היזמים בישראל, ירתם למשימה של לימוד הנושא והבאת הטכנולוגיה לארץ, שכן היא קיימת בחו"ל. צעד נוסף הוא כמובן יצירת נגישות של האזרח למיחזור, כלומר שלא יצטרך לצאת מגדרו כדי להפתר מן המיותר לו, בין אם עובד ובין אם שבור, כדי שניתן יהיה לבצע איסופים יזומים ומוצהרים ע"י העריות השונות בארץ.
פשוט איש פשוט  |  27.07.15