אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלביט, תע"א, רפאל ותעש ברשימת 100 יצרניות הנשק הגדולות בעולם צילום: מאור סוויסה

אלביט, תע"א, רפאל ותעש ברשימת 100 יצרניות הנשק הגדולות בעולם

אלביט מערכות דורגה במקום 29, התעשייה האווירית במקום 32 רפאל במקום 45 ותעש במקום 99. הדירוג התבצע על פי הכנסות לשנת 2014. בראש הרשימה נמצאת לוקהיד מרטין ואחריה בואינג ויצרנית הנשק והתעופה הבריטית BAE סיסטמס

28.07.2015, 14:35 | מיכאל פרל והדס גליקו

השבועון האמריקאי "דיפנס ניוז", המסקר את התעשיות הביטחוניות ברחבי העולם, פרסם אתמול את דו"ח 100 החברות הביטחוניות הגדולות בעולם ל-2015. בדוח, שיצא לאור לאחר פרסום הדוחות הרבעוניים של החברות בשבוע שעבר, מופיעות גם ארבע חברות ישראליות: אלביט, תע"א, רפאל ותעש.

את הדירוג מבצע השבועון על פי קריטריון של גודל ההכנסות ממכירות של ציוד ביטחוני – זאת משום שברשימה מצויות גם חברות בעלות פעילות אזרחית.

אלביט מערכות דורגה במקום 29, התעשייה האווירית במקום 32 רפאל במקום 45 ותעש במקום 99. הדירוג התבצע על פי הכנסות לשנת 2014. בחינת הרווח הנקי של החברות הישראליות היה מציב את אלביט במקום הראשון ואת רפאל במקום השני ולאחריהן את התעשייה האווירית ואת תעש.

מימין: מנכ"ל תע"א יוסי וייס ושר הביטחון משה יעלון בהודו, צילום: תע"א-יח"צ מימין: מנכ"ל תע"א יוסי וייס ושר הביטחון משה יעלון בהודו | צילום: תע"א-יח"צ מימין: מנכ"ל תע"א יוסי וייס ושר הביטחון משה יעלון בהודו, צילום: תע"א-יח"צ

בראש הרשימה נמצאות ענקיות התעשייה האמריקאיות לוקהיד מרטין ובואינג וכן יצרנית הנשק והתעופה הבריטית BAE סיסטמס – אשר שמרו על מקומן בשלושת המקומות הראשונים, בהתאמה.

למרות מיקומה בראש הרשימה, לוקהיד מרטין - שהיא גם יצרנית הנשק הגדולה בארה"ב - לא הגדילה את הכנסותיה ובדומה לשנה הקודמת סגרה את שנת הכספים הנוכחית עם הכנסות של 40 מיליארד דולר. בואינג, לעומתה, ירדה מ-32 מיליארד דולר ב-2014 ל-29 מיליארד דולר של הכנסות מעסקאות ביטחוניות ב-2015. כך גם BAE סיסטמס, שהכנסותיה השנה ירדו בכמיליארד דולר לעומת אשתקד.

בשבוע שעבר רכשה לוקהיד את חטיבת סיקורסקי של חברת יונייטד טכנולוג'יס (United Technologies) תמורת 9 מיליארד דולר. עסקה זו הייתה הגדולה ביותר שעליה חתמה לוקהיד מאז רכשה את מרטין מרייטה (Martin Marietta) תמורת 10 מיליארד דולר לפני שני עשורים, והמהלך האסטרטגי הראשון החשוב עבור מנכ"ל יונייטד, גרג הייס – ששימש בעבר סמנכ"ל כספים של החברה – ועבור מנכ"לית לוקהיד מרילין היוסון, שנכנסה לתפקיד בינואר 2013.

השנה השקיעה לוקהיד לראשונה בחברה ישראלית כשהשתתפה בגיוס של חברת הסטרטאפ הישראלית סייבריזן (Cybereason) בהיקף 25 מיליון דולר. כאמור, לא מדובר בהשקעה עבור ענקית הנשק האמריקאית, שממעטת להשקיע בסטארט-אפים, והיא נבעה מהרגישות הגבוהה של לוקהיד לאיומי הסייבר על המערכות שלה.

תגיות